Büyük rekabette Cincinnati Açık perdesi Djokovic zaferiyle kapandı

Wimbledon finalinde de karşı karşıya gelen Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz bu kez Cincinnati Masters finalinde kozlarını paylaştı. Djokovic, 5-7, 7-6 (7), 7-6 (4)'lık setlerle korttan galip ayrıldı ve şampiyon oldu.

Spor 22 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Cincinnati'deki tarihi maçı kazanan Djokovic.

Tenisin en dikkat çekici rekabetlerinden biri Novak Djokovic ve Carlos Alcaraz maçları. İkili henüz birkaç hafta önce Wimbledon finalinde karşı karşıya gelmişler ve 5 setlik heyecan fırtınasının ardından kazanan Carlos Alcaraz olmuştu. Tarihin en çok grand slam şampiyonu olan raketi Novak Djokovic ve yeni neslin süper yıldızı Alcaraz bu kez de ABD’de Cincinnati Masters finalinde kozlarını paylaştılar.

3 saat 49 dakika süren, 1990 yılından bu yana herhangi bir ATP turnuvasındaki 3 set üzerinden oynanan en uzun maç özelliğini kazanan olağanüstü mücadelenin sonunda galibiyete uzanan isim Novak Djokovic oldu. Nole, ilk seti 5-7 kaybetti. Tie-break yoluyla galibin belirlendiği ikinci ve üçüncü setlerin kazananı olan Sırp, dünya 1 numarası rakibini saf dışı bıraktı ve 1970’te 35 yaşındayken şampiyon olan Ken Rosewall’ı geride bırakarak turnuvayı kazanan en yaşlı oyuncu oldu. Sırp raket maçın bitiminin ardından zaferini bir süper kahraman edasıyla üzerindeki kıyafeti yırtarak kutladı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Tennis TV (@tennistv)’in paylaştığı bir gönderi

Son derece sıcak bir havada oynanan mücadeleyi 4 saate yakın sürdükten sonra kazanan 36 yaşındaki Djokovic, “Söyleyecek çok şeyim var ancak buna enerjim var mı bilmiyorum” dedi.

Bu cümleyi kurduktan sonra duran ve rakibine dönen Nole, “Hiç pes etmiyorsun değil mi? Senin en sevdiğim özelliğin bu. Umarım New York’ta yeniden karşılaşırız bu eğlenceli olur. Yani tabii izleyenler için eğlenceli olur, benim için değil” dedi.

Djokovic, rakibine methiyeler dizdiği ve şakalaştığı açıklamalarında New York diyerek 28 Ağustos’ta başlayacak sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık’ı işaret etti. İkili arasındaki dördüncü maç oynanırken Nole ikinci zaferine ulaştı. Sırp raket “Korttayken en üst form düzeyimizdeyken Nadal’la yaptığımız maçları hatırladım. Her sayı bir mücadele, her sayı bir savaştı. Her sayıyı ve her vuruşu şartlar ne olursa olsun hak etmen gerekiyordu” açıklamasında bulundu. Novak “Hayatımda bu seviyede çok maç oynadığımı hatırlamıyorum. Böyle bir adama şapka çıkarmalısınız. 20 yaşında olmasına rağmen baskıyı çok iyi kaldırıyor ve olgun oynuyor” diyerek rakibini övdü.

Novak’ın söylediklerine de cevap niteliğinde konuşan Carlos Alcaraz “Novak gibi kariyeri boyunca ikonik ve hikaye dolu maçlar oynamış birinden bunları duymak harika. Takımım ve benim için çok özel, harika bir iş çıkarıyoruz, iyi bir yoldayız” dedi. Maçın ardından duygularına hakim olamayan Alcaraz gözyaşlarını tutamadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.