Büyükekşi hakemler için ‘yeni sistem’ dedi, topu 2 gün sonraya attı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 18 dakika 45 saniye süren ve soru almadığı basın toplantısında kendi icraatlerini övdü. İddialara 2 gün sonra yazılı yanit vereceğini söyledi.

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mehmet Büyükekşi merak edilenleri yanıtlamadı.

TFF dün akşam saatlerinde Başkan Mehmet Büyükekşi’nin basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Kamuoyu Büyükekşi’nin son günlerde ortaya atılan iddialarla alakalı açıklama yapmasını bekliyordu. Ali Koç’un açıklamaları, Murat Ağırel’in Tuzlaspor’la alakalı iddiaları, Leyla Ceylan’ın eşi Hakan Ceylan başta olmak üzere ‘İzmir çetesi’ olarak adlandırılan hakemlerle alakalı söyledikleri merak edilen konu başlıklarıydı.

Ancak Büyükekşi bu konularla ilgili konuşmadı. 18 dakika 45 saniye süren basın toplantısının başında yüzde yüz adil ve şeffaf yönetim vurgusu yapan Büyükekşi, yukarıda belirtilen konularla ilgili açıklamanın 2 gün sonra yazılı olarak yapılacağını söyledi.

Mehmet Büyükekşi: Halk 'Seni seviyoruz' diyorMehmet Büyükekşi: Halk ‘Seni seviyoruz’ diyor

Bundan sonra 15 günde bir basınla bir araya gelerek açıklamalar yapılacağını söyleyen Büyükekşi daha sonra MHK’da yeni bir yapılanma sürecinin başlayacağını “Hakem atamaları konusunda stratejik bir plan konusunda, devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa’da başta Almanya’da olmak üzere uygulaması olan, kulüplerimizin de sürecin parçası olduğu, MHK’da yeni bir yapılanma süreci başlatıyoruz. Kulüplerimizle iş birliği içerisinde olarak, onların karar verme mekanizmasına dahil olmasını istiyoruz. Bu yapıda futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerimiz ile işbirliği içinde olarak, kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz.” sözleriyle duyurdu.

Büyükeşi yarı otomatik ofsayt sistemine de yakında geçileceğini belirtirken A Milli Futbol Takımı’nın tarihinde ilk kez eleme gruplarından lider çıkabileceğini söyledi. Başkan ayrıca A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella’nın aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğünü, İtalyan ismin İstanbul’da ikamet edeceğini belirtti. Kadın Milli Takımı’nın başarılarından söz eden Büykekşi “Kadın Milli Takım için gösterdiğimiz çabanın sonuçlarını alıyoruz. C Ligi’nde oynadıkları 4 maçı kazandılar. Uluslar B Ligi’ne çıkmayı garantilediler. Bu başarı UEFA’da haber oldu. Elazığ’da başlayan seyirci rekoru Çorum’da yeniden kırıldı.” dedi.

Ali Koç, Tuzlaspor'u eleştirdi, Tuzla çok sert cevap verdiAli Koç, Tuzlaspor’u eleştirdi, Tuzla çok sert cevap verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.