Cadiz Türkiye’de kardeşini arıyor

LaLiga ekiplerinden Cadiz'in hissedarlarından Ben Harburg, Türkiye'de kardeş kulüp işbirliği gerçekleştirmek adına arayışta olduklarını belirtti. Harburg "Türkiye'den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray veya daha fazlası ile kardeş kulüp ilişkisi kurmak istiyoruz." dedi.

Spor 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
LaLiga ekiplerinden Cadiz'in ABD'li yatırımcısı Türkiye'de kardeş kulüp arıyor.

İspanya LaLiga ekiplerinden Cadiz’in ABD’li hissedarlarından Ben Harburg, Türkiye’deki futbol potansiyelinin kendisini heyecanlandırdığını belirterek, kardeş kulüp işbirliği için kulüp aradıklarını dile getirdi. 39 yaşındaki iş insanı, 2007’den bu yana iş için Türkiye’ye gidip geldiğini ve ülkeye büyük ilgi duyduğunu söyledi.

7 puanla 6. sırada yer alan Cadiz’in kadrosunda Alvaro Negredo, Maxi Gomez gibi Türkiye geçmişi olan oyuncular bulunuyor. ABD’li yatırımcı “Milli geleneklerinize, kültürünüze ve tarihine dayanan daha fazla yerelleştirilmiş içerikler paylaşacağız. Bu çalışmayı Çin ve Orta Doğu gibi diğer pazarlarda da gerçekleştirdik. Türkiye’de aynı yolu izlemeyi umuyoruz. Burada aynı düşünceyi paylaşan bir kulüp ile ortaklık kuruyoruz, başlangıçta kardeş kulüp ortaklığı oluşturuyoruz ve sonunda oyuncu transferleri, akademiler ve diğer ticari ortaklıklara genişliyoruz. Benim tarafımdan, Türkiye’de uzun bir geçmişim var ve bugün İstanbul’da aktif temsilcilikle bir risk sermayedarıyım. Türkiye’nin en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarına yatırım yaptık, Getir gibi.” diyerek hedeflerinden ve Türkiye’yle alakalı yaptığı iş ortaklıklarından söz etti.

Villarreal’de taze kanın adı belli olduVillarreal’de taze kanın adı belli oldu

Taraftarların, stadyumların ve futbola dair hikayelerin kendisini heyecanlandırdığını vurgulayan Harburg “Türkiye’den Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray veya daha fazlası ile kardeş kulüp ilişkisi kurmak istiyoruz. İspanya 4. Futbol Ligi’nde bir ikinci takımımız var. Bunu oyuncuları geliştirmek için kullanıyoruz. Bu nedenle performansla ilgilenmiyoruz. Gerçekten genç oyuncularımız için güçlü rekabetçi fırsatlar yaratmak ve geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle daha fazla Türk genç oyuncu getirmeyi çok isteriz. Bu yıl LaLiga’ya birçok inanılmaz Türk oyuncu geldi. Bu bizi kesinlikle kıskandırdı. Bu yüzden bu genç hareketin, yeni nesil Türk oyuncularının bir kısmını gençlik sistemimize getirmek isteriz. Kiralama veya bonservisiyle alma yoluyla bize gelen futbolculara Avrupa’da deneyim kazandırabilir ve oynama şansı verebiliriz. Bu nedenle kardeş kulüp ile Türkiye’de akademi ilişkisi kurmayı ve gelecek nesli geliştirmeyi çok isteriz.” diyerek aklındaki projeyi anlattı.

Harburg ayrıca Cadiz’i hazırlık maçları yapmak üzere Türkiye’ye getirmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Lamine Yamal tarihe adını yazdırdı, İspanya gol yağdırdıLamine Yamal tarihe adını yazdırdı, İspanya gol yağdırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.