Çarşamba gündemi… Futbol, basketbol, voleybol…

Sporda çarşamba gündemi yoğun. Sultanlar Ligi'nden 2024 Paris Olimpiyatı'na, futboldan basketbol ve diğer spor dallarına yaşanan gelişmeler...

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Sultanlar Ligi’nde artık Ankara yok

Sultanlar Ligi’nde Ankara’yı temsil eden Karayolları ve PTT’nin küme düşmesinin ardından ligde başkentten takım kalmadı. 1. Lig’de final etabı sonunda ilk iki sırada yer almayı başaran İzmir ekibi Aras Kargo ile İstanbul temsilcisi Bahçelievler Bld ise gelecek sezon Sultanlar Ligi’nde mücadele etmeye hak kazandı. Sultanlar Ligi’nde gelecek sezon mücadele edecek takımlar şöyle: Beşiktaş, Eczacıbaşı, Fenerbahçe, Galatasaray, Sarıyer, Türk Hava Yolları, VakıfBank, Bahçelievler Bld (İstanbul), Çukurova Belediyespor (Adana), Kuzeyboru (Aksaray), Muratpaşa Bld (Antalya), Aydın BB (Aydın), Nilüfer Bld (Bursa), Aras (İzmir).

Abdülkerim Bardakcı, A Milli Takım’a dahil oldu

Abdülkerim Bardakcı, milli takım kampına katıldı.

Macaristan ve Avusturya’yla hazırlık maçları oynayacak A Milli Futbol Takımı’nın kampına Galatasaray stoperi Abdülkerim Bardakçı dahil edildi. Sakatlığını atlatan Bardakçı, Riva’daki Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde devam eden çalışmalara katılacak.

Bayern Münih’te Sacha Boey yine sakatlandı

Boey devre arasında Galatasaray’dan Bayern Münih’e transfer oldu.

Alman temsilcisi Bayern Münih’te forma giyen Sacha Boey, sakatlığı nedeniyle birkaç hafta forma giyemeyecek. Bavyera ekibinden yapılan açıklamada, 23 yaşındaki futbolcunun antrenman sırasında sol arka uyluğunda kas yırtığı meydana geldiği bildirildi. Fransız sağ bek ocak ayında Galatasaray’dan Bayern Münih’e transfer olmuş sakatlığı nedeniyle uzun süre forma giymemişti.

Galatasaray Avrupa’ya yenilgiyle veda etti

Galatasaray, Avrupa’daki son maçında Dijon’a yenildi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde geçtiğimiz hafta tur atlama şansını kaybeden Galatasaray, bu sezon Avrupa’daki son maçına Dijon karşısında çıktı. Dijon’un da bu maça herhangi bir iddia taşımaması, mücadeleyi prestij karşılaşmasına dönüştürdü.
İlk periyodu 18-14 önde kapatan Dijon, ikinci çeyrek çok daha etkili olmayı başardı ve soyunma odasına 45-30’luk üstünlükle gitti. İkinci yarıda da sarı-kırmızılıların etkili olamaması sonrası Fransız temsilcisi son 10 dakikaya 64-53 önde girdi. Son çeyrekte de farkı kapatamayan Galatasaray, karşılaşmadan 85-76’lık yenilgiyle ayrıldı.
Yakup Sekizkök yönetimindeki Galatasaray, Avrupa’ya vedasının ardından sezonun kalan kısmında yalnızca Basketbol Süper Ligi’nde mücadele verecek.

İşte 2025 Avrupa Şampiyonası yolu!

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın maç programı belli oldu.

A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup’ta İsviçre, Macaristan ve Azerbaycan ile yapacağı maçların programı belli oldu. Ay-yıldızlılar, 9 Nisan’da Macaristan’ı Pendik Stadı’nda ağırlayacak. Milli takımın, 31 Mayıs Cuma günü Azerbaycan ile oynayacağı maça Erzincan 13 Şubat Şehir Stadı ev sahipliği yapacak. Türkiye-İsviçre müsabakası ise 12 Temmuz Cuma günü oynanacak. Karşılaşmanın yapılacağı stat daha sonra açıklanacak. A Milli Kadın Futbol Takımı’nın gruptaki maç programı şöyle…

5 Nisan Cuma: İsviçre-Türkiye

9 Nisan Salı: Türkiye-Macaristan (Pendik)

31 Mayıs Cuma: Türkiye-Azerbaycan (Erzincan 13 Şubat)

4 Haziran Salı: Azerbaycan-Türkiye

12 Temmuz Cuma: Türkiye-İsviçre (Stadı daha sonra açıklanacak)

16 Temmuz Salı: Macaristan-Türkiye

Kayserispor’dan transfer yasağı açıklaması

Kayserispor, transfer yasağının 14 bin euro’luk mahkeme masrafları yüzünden geldiğini açıkladı.

FIFA tarafından transfer yasağına çarptırılan Kayserispor kulübü konu hakkında kamuoyuna açıklama yaptı. Yazılı bildiride ” “Söz konusu durum menajerlik şirketiyle CAS’ta görülen bir davanın mahkeme masrafları için konulan 14 bin Euro tutarında geçici bir yasaktan ibarettir ve henüz kulübümüze resmi olarak tebliğ edilmemiştir. Tebliğ edildiği takdirde ödeme kulübümüz tarafından yapılacaktır” denildi.
Sarı-kırmızılı kulüp, süresiz transfer yasağının FIFA tarafından kendilerine resmi olarak tebliğ edilmediğini belirterek, “Bazı basın organlarında yer alan haberlerde kulübümüzün süresiz transfer yasağı aldığına dair haberleri üzülerek takip etmiş bulunmaktayız. Söz konusu durum HBR Sports isimli menajerlik şirketiyle CAS’da görülen bir davanın mahkeme masrafları için konulan 14 bin Euro tutarında geçici bir yasaktan ibarettir ve henüz kulübümüze resmi olarak tebliğ edilmemiştir. Tebliğ edildiği takdirde ödeme kulübümüz tarafından yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş milli arayı iki hazırlık maçıyla geçecek

Beşiktaş, Süper Lig’e verilen milli arada iki hazırlık maçı yapacak. Siyah-beyazlıların internet sitesinde yapılan duyuruya göre futbol takımı, Karadağ ekibi Buducnost ve Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük ile karşılaşacak. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde oynanacak karşılaşmalardan ilki olan Budocnost maçı 23 Mart Cumartesi, Karagümrük karşılaşması ise 28 Mart Perşembe günü oynanacak. İki karşılaşma da saat 16:00’da başlayacak.

Erden Timur’un acı günü

Erden Timur’un kayın validesi toprağa verildi.

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur’un dün vefat eden kayınvalidesi Hatice Gönül Sönmez, Zeytinburnu’ndaki Merkez Efendi Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze namazına Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Okan Buruk, futbol direktör yardımcısı Ayhan Akman, Türkiye Futbol Federasyonunun eski başkanlarından Haluk Ulusoy, Galatasaray Kulübünün eski başkanlarından Burak Elmas, eski yöneticilerden Abdurrahim Albayrak ve Galatasaraylı futbolcu Kerem Demirbay katıldı.

Fenerbahçe’ye yeni sponsor

Fenerbahçe basketbol takımı, şort sponsorluğu için Poca’yla anlaştı.

Fenerbahçe basketbol takımıyla elektronik cüzdan firması Poca arasında forma şort sponsorluğu anlaşması imzalandı. Ataşehir’de düzenlenen törende Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan ve basketboldan sorumlu yönetici Sertaç Komsuoğlu hazır bulundu. Fenerbahçe’nin tüm branşlarda zirveyi hedeflediğini belirten Kızılhan, “Ülkemizin bayrağını her yerde dalgalandıran Fenerbahçe, birçok acımasızlığın gölgesinde bu başarılarını devam ettirmeye çalışıyor.” dedi ve olağanüstü genel kurul toplantısına dair çağrıda bulundu. “Tüm üyelerimiz 2 Nisan’da Ülker Stadı’nda olmalıdır. Çok değerli mesajlar ve çok anlamlı destekler geliyor. Fenerbahçe yalnız değil ve asla yalnız kalmayacak. Bunu 2 Nisan’da görmüş olacağız.”

21’de 21 ile şampiyon Alves Kablo

Alpaslan Erkoç, kupayı şampiyon Alves Kablo oyuncularına verdi.

Alves Kablo Spor Kulübü, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ampute Futbol Park’ta oynanan 21. hafta mücadelesinde Kayseri Melikgazi Belediyespor’u 6-2 yendi. Ligde oynadığı 21 maçı da kazanan Alves Kablo Ampute Spor Kulübü, sezonun bitimine bir hafta kala şampiyonluk kupasını kaldırdı. Maçın ardından düzenlenen törende şampiyonluk kupasını, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç verdi. Fransa’da 2024 Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nın düzenleneceğini hatırlatan Erkoç, “Ligde son hafta maçları kaldı. Ardından milli takımımız iki ay boyunca kampa girecek. İnşallah ülkemize kupayı getireceğiz. Üst üste üçüncü kez şampiyon olarak kırılması güç bir rekora imza atmak istiyoruz. İnşallah, 2026’da da ülkemize Dünya Kupası’nı getireceğiz” dedi. Alves Kablo Ampute Spor’da hem teknik direktör hem de oyuncu olarak görev yapan Rahmi Özcan ise “Kulübümüz benim bir evladım gibi. Kulübümüzü ben kurdum, aynı zamanda kurucu başkanıyım. Teknik direktör olarak başarıdan öte büyüttüğüm evladımı bir yerlere getirmenin gururunu yaşıyorum. diye konuştu. Özcan, destekleri için Alves Kablo’ya teşekkür ederek şunları söyledi: “Ampute Futbol Ligi’nde tek sponsor bizde var. Diğer kulüplerimizin hepsi kurum takımı. Sahamızı da büyükşehir belediyesi yaptı. Önce geçen yılın ikincisi olarak ekim ayında ilk defa düzenlenecek Konferans Ligi’ne katılacağız. Bu yıl da şampiyon olarak gelecek yılın Şampiyonlar Ligi’ne gideceğiz. Biz, tüm kupalara talibiz. İnşallah tüm kupaları ülkemize getireceğiz.”

Liverpool’un yeni sportif direktörü Richard Hughes oldu

The Athletic’in haberine göre Liverpool, bu sezon sonundan itibaren sportif direktörlük görevini Richard Hughes’a emanet edecek. İngiliz kulübünde futbolun başına geçen Michael Edwards, geçmişte Portsmouth’ta birlikte çalıştığı Hughes’u uzun süredir yakından takip ediyordu. 2014’ten beri Bournemouth’taki görevini yürüten Hughes’un Tyrone Mings, Lewis Cook, David Brooks, Lloyd Kelly ve Phillip Billing gibi genç futbolcuları keşfetmesi, Liverpool’un dikkatinin 44 yaşındaki İskoç isme dikkat kesilmesinde etkili oldu. Konu hakkında konuşan Hughes, “Bu fırsatın bana sunulmasından inanılmaz derecede gurur duyuyorum” dedi ve ekledi,

“Liverpool eşsiz bir kulüp ve bana bu şansı verikleri için minnettarım. Bu pozisyonu almanın getirdiği beklenti ve sorumlulukların tamamen farkındayım. İyi kararlar vermek, Michael Edwards ile çalışmak ve halihazırda mevcut olan futbol operasyon ekibine ve ayrıca altyapıdaki personellere liderlik etmek benim işim olacak.”

Arsenal, Tomiyasu’yla devam ediyor

Teknik direktör Arteta ve sportif direktör Edu, sözleşme töreninde hazır bulundu.

Premier Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren, Şampiyonlar Ligi’nde ise çeyrek finale yükselen Arsenal, iç transferde yeni bir hamle yaptı. 2021 yazında Arsenal’a katılan Japon sağ bek Takehiro Tomiyasu takımıyla olan sözleşmesini uzattı. İmzadan sonra konuşan Arteta “Tomi’nin geleceğini bize emanet etmesinden çok memnunuz. O ekibimize katıldığından beri pozitif tavırlarıyla takımın en sevilen isimlerinden biri” dedi. Arsenal Sportif Direktörü Edu Gaspar ise “Tomiyasu’yla uzun yıllar çalışacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. O hem saha içi hem de saha dışında çok kaliteli bir karakter ve kendisinin varlığı bize güç veriyor” dedi.

Gençlerbirliği’nde Emrah Yıldız’la yollar ayrıldı

1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nde sportif direktör Emrah Yıldız dönemi sona erdi. Başkent temsilcisi, Emrah Yıldız’ın sözleşmesinin karşılıklı anlaşılarak sona erdirildiğini duyurdu. Kırmızı-siyahlı kulüpten yapılan açıklamada “Sportif Direktörümüz Emrah Yıldız ile karşılıklı anlaşarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.” ifadeleri kullanıldı.

NBA’de oruçlu Kyrie Irving şov yapıyor

Houston Rockets, deplasmanda Washington Wizards’ı devirdi.

NBA’de Dallas Mavericks, deplasmanda San Antonio Spurs’u 113-107 mağlup etti. Mavericks’te ramazan ayında maçlara oruçlu çıkan ve geçen pazartesi günü Denver Nuggets’a karşı attığı son saniye basketiyle takımına galibiyeti getiren Kyrie Irving bu maçta da 28 sayı kaydederek, karşılaşmanın en skorer oyuncusu oldu. Mavericks’te Luka Doncic ise 18 sayı, 16 asist ve 10 ribauntla triple-double yaptı. Spurs forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman; beş sayı, bir asist ve iki blok ile oynadı. Denver Nuggets, deplasmanda Minnesota Timberwolves’u 115-112 mağlup etti. Nuggets’ta Nikola Jokic 35 sayı ve 16 ribaunt ile double-double yaparken Michael Porter, 26 sayı ile oynadı. Timberwolves’ta Anthony Edwards’ın 30 sayısı ve Jaden McDaniels’ın 26 sayısı ise mağlubiyeti engellemeye yetmedi. NBA’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Orlando Magic-Charlotte Hornets: 112-92

Washington Wizards-Houston Rockets: 114-137

Brooklyn Nets-New Orleans Pelicans: 91-104

Paris heyecanı!  Basketbolda gruplar belli oldu

Kura çekimini Carmelo Anthony yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’nda basketbol turnuvaları 27 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Olimpiyatlarda takımların yer alacağı gruplarsa İsviçre’nin Mies kentinde yapılan kura çekimiyle belli oldu. Kurayı bir zamanlar Fenerbahçe forması giyen Penny Taylor ve Carmelo Anthony yaptı.
Gruplar şu şekilde oluştu…

Kadınlar

A Grubu: Sırbistan, İspanya, Çin, Porto Riko
B Grubu: Kanada, Nijerya, Avustralya, Fransa
C Grubu: Almanya, ABD, Japonya, Belçika

Erkekler

A Grubu: Avustralya, Yunanistan’daki Olimpiyat Elemeleri’nin galibi, Kanada, İspanya’daki Olimpiyat Elemeleri’nin galibi
B Grubu: Fransa, Almanya, Japonya, Letonya’daki Olimpiyat Elemeleri’nin galibi
C Grubu: Sırbistan, Güney Sudan, Porto Riko’daki Olimpiyat Elemeleri’nin galibi, ABD.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.