Çebi: Önümüzdeki hafta sonu kararımı açıklayacağım

Açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yaklaşan seçimlerde aday olup olmayacağını bu hafta sonu açıklayacağını duyurdu.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Çebi basın toplantısı düzenleyecek, adaylık açıklaması yapacak.

Beşiktaş, çalkantılı bir dönemden geçiyor. Transfer dönemini istediği gibi geçiremeyen ve taraftarı nezdinde eleştirilerin hedefi olan yönetim seçim kararı aldı. Aralık başında yapılacak seçim öncesi adaylık açıklamaları merakla bekleniyor. En merak edilen isimse süreçte eleştiri oklarını üzerine çeken halihazırdaki başkan Ahmet Nur Çebi. Çebi, bu konuyu da içinde barındıran açıklamalarda bulundu.

Başkan henüz başkan olup olmama konusunda karar vermediğini ancak önümüzdeki hafta sonu söz konusu kararı açıklayacağını “Benim kongreden yana hiç tereddütüm yok, kaybedeceksem de kazanacaksam da girerim” sözleriyle beraber paylaştı.

Çebi, Adıyaman Besni ve Kahramanmaraş Pazarcık’taki okul açılışlarının ardından basın mensuplarıyla bir araya gelen ve sohbet toplantısı yapan başkan “3 gündür aday olmamı isteyenlerce telefonum susmuyor, ama ben şahsi duygularla hareket etmeyeceğim, iyice düşüneceğim. Ben Beşiktaş için kendimi yakarım, ama konu aileme sıçrayınca düşünmem lazım. Geç saatlerde dahi ailem aranarak küfür ediliyor. Konu aileme ve çocuklarıma gelirse sıçratanı yakarım” ” dedi.

Beşiktaş'tan Yakup Arda'ya profesyonel sözleşmeBeşiktaş’tan Yakup Arda’ya profesyonel sözleşme

“Güneş’in en çok istediği oyuncu Bahtiyar’dı”

Şampiyonluk yarışıyla alakalı düşüncelerini aktaran Çebi daha bitime 28 hafta olduğunu ve havanın tersine dönebileceğini söyledi. Başkan, Şenol Güneş’in Lugano maçı sonrası ayrılığıyla ilgili olarak “Şenol Güneş ‘gitmem lazım artık enerjim yok ama kaçan adam da olmak istemiyorum’ dedi ve gitti. Böyle diyen birine çok fazla bir şey söyleyemezsiniz, ne yapacaksınız. Burak Yılmaz Temmuz’dan bu yana takımla birlikteydi ve oyuncuları en iyi o tanıyordu, onunla devam kararı aldık. Rıza hoca diyorlar ama Rıza hoca futbolcuları daha mı iyi tanıyordu. Transferleri eleştiriyorlar ama Şenol Güneş’in bütün transferlerde onayı vardı. ‘Bu gelmesin’ dediği bir tane futbolcu olmadı, Onana’yı dahil hepsini onayladı. Genç futbolcu Onana, ben iyi futbolcu olacağına inanıyorum. En çok istediği oyuncu Bakhtiyar’dı” sözlerini söyledi.

“Başkan hareketi bana yapmadı”

Lugano karşılaşmasında Mehmet Büyükekşi’nin aleyhinde yapılan tezahüratlar sonrası stadyumu terk etmesi ve ayrılmadan önce kendisine bir parmak hareketi yapması fazlasıyla konuşuldu. Konuyla alakalı konuşan Çebi “TFF başkanının hareketi kesinlikle bana değildi. Küfürler çok oldu, parmağıyla ‘başkan bu hareketler komplo, planlı. Bu tribünle, şu tribün yapıyor bu küfürleri’ diyerek o tribünleri gösterdi. Beklese devre arasında giderdi, beklemedi. Sezon başında da ‘Çok beklersiniz’ diye bir laf da etmemiş. Ali Koç, ‘Ben dinlemedim, duymadım’ dedi” diyerek bu konuyu aydınlatmaya çalıştı.

Adıyaman Besni'deki Beşiktaş İlkokulu açıldıAdıyaman Besni’deki Beşiktaş İlkokulu açıldı

“Orman’ın da günü gelecek”

Kendisine fazlasıyla tepki gösteren ve istifasını isteyen taraftara tepkili olmadığını belirten Çebi, eski başkan Fikret Orman’ın kendisi hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili “Fikret Orman’ın yalan ve palavra dolu açıklamalarına da cevap vereceğiz, onun da günü gelecek” ifadelerini kullandı.

Başkan son olarak Salih Uçan ve Cenk Tosun’un sözleşme uzatma görüşmeleriyle alakalı bir sorun olmadığını belirtip “Ücretler arasında dağlar kadar fark vardı. Biz bir yere geldik, onlar bir yere geldiler. 15 güne kadar o iş biter. İki taraf da bir yere geldi, bitti sayılır. Bonuslarda ufak sorunlar var, onlar da çözülür” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.