Panathinaikos'tan ayrılmaya hazırlanan Cedi Osman'ın EuroCup ekiplerinden PAOK ile anlaşmaya vardığı öne sürüldü.
Yunanistan basketbolunda ses getirecek bir iddiası gündeme geldi. BasketNews’in haberine göre Panathinaikos forması giyen Cedi Osman, PAOK’a transfer olmaya hazırlanıyor.
Cedi Osman’ın PAOK ile anlaşmaya çok yakın olduğu, 31 yaşındaki forvetin PAOK’un sunduğu 3 yıl için toplam 9 milyon euroluk sözleşme teklifini kabul etmeye hazır olduğu ve tarafların kısa süre içinde anlaşmayı resmileştirmesinin beklendiği ileri sürüldü.
Cedi Osman, geride kalan sezonda Panathinaikos’un önemli isimlerinden biri oldu. Tecrübeli oyuncu, 39 EuroLeague maçında forma giyerken maç başına 12,9 sayı, 3,5 ribaunt ve 1,2 asist ortalamaları yakaladı ve yaklaşık 27 dakika süre aldı.
Osman, 2025 yılında Panathinaikos ile sözleşmesini Haziran 2027’ye kadar uzatmıştı. Ancak Atina ekibindeki serüveni beklenenden erken sona erdi.
Milli basketbolcunun yeni başantrenör Andrea Trinchieri yönetiminde iddialı bir kadro kuran PAOK’un önemli transferlerinden biri olacağı ileri sürüldü. Kulüp daha önce Nick Calathes, Trevor Hudgins, Kyle Alexander ve Marcus Foster gibi isimleri de kadrosuna kattığını açıklamıştı.
Panathinaikos başkanı Dimitris Giannakopoulos da sosyal medya hesabından bu transfer için şu açıklamayı yaptı: “Kararın beni üzdü ama buna tamamen saygı duyuyor ve anlıyorum. Sana en iyisini diliyorum.”