Ceferin’den Arabistan’a vize yok

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin yaptığı açıklamalarda Şampiyonlar Ligi finalinin oynanması adına Suudi Arabistan’dan gelen bir teklif olmadığını ve böyle bir teklif alsalar da bunun gerçekleşmeyeceğini duyurdu.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Ceferin'den Suudi Arabistan açıklaması.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin önemli demeçler verdi. Başkan, geçtiğimiz yaz transfer dönemine damgasını vuran Suudi Arabistan hakkında konuştu. Ceferin, Şampiyonlar Ligi finalinin Arabistan’da oynatılması konusunda taraflarına bir teklif gelip gelmediğine dair gelen soruya “Şampiyonlar Ligi için Basra Ülkeleri’nden teklif aldım mı? Teklif ya da davet yok. Suudi Arabistan’ın Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmayı ya da kulüplerinin Şampiyonlar Ligi’nde oynamasını çok istediği söyleniyor ama ben bunu hep bir aracı vasıtasıyla öğreniyorum. Bana kimse bir şey teklif etmedi. Bazen medyada bu konuyu görüştüğümüzü okuyorum ama bu tamamen saçmalık. Şampiyonlar Ligi, Avrupa’da gerçekleşecek ve UEFA üyesi ülkelerden takımlar yer alacak” diyerek yanıt verdi.

Fenerbahçe Kadıköy'deki korku tünelinden lider çıktıFenerbahçe Kadıköy’deki korku tünelinden lider çıktı

Şampiyonlar Ligi’nin Riyad’da oynanıp oynanamayacağıyla alakalı gelen soruya verdiği cevabı da açıklayan Ceferin “Henüz en ufak bir ihtimal görmüyorum. Bir defasında New York’ta verdiğim bir röportajda, bir gazeteci bana önümüzdeki 20 yıl içinde finallerin kendi şehirlerinde düzenlenme ihtimalini göz önünde bulundurup, bulundurmadığımı sordu. Ben de tabii ki bu olasılığın olduğunu söyledim. Ancak Endonezyalı bir gazeteci bana finalin Cakarta’da düzenlenme olasılığını sorsaydı, yine aynı şeyi söylerdim. Ertesi gün Avrupa medyasında, 2026 Şampiyonlar Ligi finalinin New York’ta oynanmasıyla ilgili manşetleri okudum. Bu nedenle bu kez böyle bir olasılığıma izin vermediğimi söyledim. Ancak 20 yıl içinde çok şey olabileceğini biliyoruz. Elbette 20 yıl sonra bu pozisyon olmayacağım” dedi.

Gelecek sezon hayata geçecek 36 takımlı Şampiyonlar Ligi formatının Avrupa Süper Ligi için bir adım olup olmayacağıyla alakalı gelen soruyu da yanıtlayan Ceferin “Bunu söyleyenler futboldan hiçbir şey anlamıyor. Süper Lig’le alakası yok. Daha fazla takım olacak, kapalı bir turnuva olmayacak, daha ilgi çekici olacak ve herkes katılabilecek” yanıtını verdi.

Galatasaray'da Mali Genel Kurul tarihi belli olduGalatasaray’da Mali Genel Kurul tarihi belli oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.