Çek basını hakeme isyan etti, Avrupa basını ‘kart festivali’ dedi

Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruplardan çıktı ve adını son 16 takım arasına yazdırdı. Millilerin galibiyeti dış basında da yankı buldu. Çek basınındaysa hakem Istvan Kovacs'a tepki vardı.

Spor 27 Haziran 2024
Gergin geçen Türkiye Çekya maçında iki kırmızı 18 sarı kart çıktı.

Türkiye’nin Euro 2024 macerası grup maçlarından sonra da devam ediyor. Milli Takım son dakikaya kadar elenme tehlikesi yaşadığı karşılaşmada Çekya’yı Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun’un son dakika golüyle 2-1 yendi ve son 16’ya kaldı. Çek basını karşılaşmanın hakemi Istvan Kovacs’ı hedef tahtasına koyarken Avrupa basınında yapılan yorumlar şöyle…

Sport (Çekya): Tomas Soucek’in ‘Hakem kibirliydi, maçın adamı olmak istiyordu’ ifadelerini ön plana çıkardı.

tn.nova (Çekya): Hakem Kovacs son derece kötü bir performans ortaya koydu. Muhtemelen şimdiye kadar gördüğünüz en kötü hakemlik performansı.

Praha in (Çekya): ‘Rumen aptalı’ Çekya’yı turnuva dışında bıraktı.

isport.blesk (Çekya): Çek futbolu adına talihsiz bir sonuç oldu. Turnuvayı tek puanla son sırada bitirmek ve taraftarlara galibiyet sevinci yaşatamamak felaket.

i60 (Çekya): Sefalet ve yıkım. Üç maçta hiçbir şey gösteremedik. Çek futbolunun ne durumda olduğu ortaya çıktı.

Kladensky.denik (Çekya): Hayal kırıklığı.

Denik (Çekya): Maçın adamı ironik bir şekilde hakem Kovacs. Dünya skandal bir performansla karşı karşıya. Hakem maçı çaldı ve Çekya’nın EURO 2024’ten elenmesine yardım etti.

Her yer kırmızı... 'Bizim Çocuklar'ın önü açık, rakip AvusturyaHer yer kırmızı… ‘Bizim Çocuklar’ın önü açık, rakip Avusturya

Maxifoot (Fransa): Türkler son 16’yı görecek. Arda Güler’in takım arkadaşları Çek Cumhuriyeti’ni yenerek F Grubu’nda ikinci oldu. Ancak hiçbir şey basit değildi.

BBC Sport (İngiltere): Türkiye Çekleri yenerken kart rekoru kırıldı. Türkiye, Çek Cumhuriyeti’ni zorlu bir grup maçında Cenk Tosun’un uzatma dakikalarında attığı golle mağlup ederek son 16 turunda Avusturya ile eşleşti.

Calcio Mercato (İtalya): Hakan Çalhanoğlu Türkiye’yi son 16’ya taşıdı. Türkiye Euro 2024’te son 16 turuna uçuyor. Vincenzo Montella’nın takımı Çek Cumhuriyeti’ni 2-1 mağlup ederek eleme aşamasına geçiyor.

Mundo Deportivo (İspanya): Çekya-Türkiye maçında arbede ve Euro tarihinin en fazla kart sayısı rekoru kırıldı. Türklerin 2-1 galip gelerek Avrupa Şampiyonası’nda son 16’ya kalması ve Çeklerin elenmesiyle sonuçlanan maç bu rekorla tarihe geçecek.

Kicker (Almanya): Bir kart festivali… Türkiye coşku içinde. Çek Cumhuriyeti’ne karşı elde edilen 2-1’lik galibiyetle 2008’den bu yana ilk kez Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turuna yükseldi.

O Jogo (Portekiz): Orkun Kökçü asist yaparak Türkiye’ye son 16 turuna yükselten galibiyeti verdi. Maç Türkiye’nin Çekya’yı 2-1 yenmesiyle sona erdi. F Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Türkler son 16 turunda Avusturya ile karşılaşacak. Çekya sonuncu oldu ve elendi.

İlk turu geçtik, sıra ‘Alpler’de…İlk turu geçtik, sıra ‘Alpler’de…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.