Cengiz Ünder: Her masada varım

Fenerbahçe'nin Marsilya'dan transfer ettiği milli kanat oyuncusu Cengiz Ünder, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Ünder, transfer sürecini ve takımdaki havayı anlattı.

Spor 30 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Cengiz Ünder'den transfer süreciyle alakalı açıklamalar.

Fenerbahçe’nin Marsilya’dan 15 milyon euro bonservis ödeyerek kadrosuna kattığı Cengiz Ünder, kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu. Ünder, iyi durumda olduğunu ve Fenerbahçe’ye gelmekten duyduğu mutluluğu anlattı. Alışma sorunu yaşamadığını aktaran Ünder, her şeyin yolunda olduğunu vurguladı.

Ünder, “Buranın ortamını çok seviyorum. Zaten sürekli tesise erken geliyorum, geç çıkıyorum. Burada olmaktan keyif alıyorum. Her şey güzel gidiyor. Sürekli maç olmasını ve sürekli oynamak istiyorum.” dedi. Cengiz “Küçüklükten beri böyle bir alışkanlığım olduğu için sürekli masa tenisi, bilardo oynamayı seviyorum. Çağlar Söyüncü ile birlikte olduğumuz dönemlerde evimizde bilardo vardı. Sürekli oynuyorduk. Masa tenisi evimde var. Sürekli oynuyorum. Her masada varım. Sahada da varım. En iyisinde sahadayım. Çok çabuk sinirleniyorum. Sahada da öyleyim. Saha dışındaki oyunlarda da öyleyim. Kaybedince hemen sinirleniyorum. O yüzden her oyunda yüzde yüzümü vermeye çalışıyorum. Kazanmak istiyorum.” diyerek karakter özelliklerinden bahsetti.

Cengiz Ünder transferinin bilinmeyen yüzü!Cengiz Ünder transferinin bilinmeyen yüzü!

“Umarım finale kadar gideriz”

Cengiz, iyi bir kadro kalitesine sahip olduklarını belirterek Konferans Ligi’yle alakalı hedeflerini anlattı ve “Konferans Ligi’nde 5’te 5 yaptık. Sonradan geldiğim için bundan sonraki süreçte dahil olacağım. Hepsi güzel geçti. Çok farklı galibiyetler aldık. Özellikle son maçta ben de kulübedeydim. Bunu yakından gördüm. Takım olarak iyi giden bir performansımız var. 5-1 kazandık, rövanş maçımız var. Maç maç bakarak gitmemiz gerekiyor. Uzun bir maraton. Daha önce Marsilya’da oynadığım için biliyorum. Konferans Ligi’nde yarı finale kadar gitmiştik. Umarım bu takımla finale kadar gideriz. Kadro kalitemiz çok iyi. Sonunu düşünmeden maç maç gitmek daha doğru. Ligle birlikte çok sayıda maç yapacağız. Sonuna kadar götüreceğimize inanıyorum.” dedi.

Dzeko ile ilişkisi

Roma’dan takım arkadaşı Edin Dzeko ile alakalı da konuşan Cengiz “Edin Dzeko, Roma’ya gittiğimde de bana çok yardım etmişti. Menajerim Mirsad Türkcan o da Fenerbahçe efsanesi. Ondan dolayı sürekli Dzeko ile yakın bağımız vardı. Aynı dili konuştukları için Edin Dzeko sürekli bana yardım ediyordu. Roma’da iken birlikte yemeklere gidiyorduk. Şimdi tekrar aynı takımdayız. Ben buraya gelmeden önce de buraya gelmesinden dolayı çok mutluyum. Çünkü onun gibi bir oyuncuyu Türkiye’de izlemek çok farklı bir şey. Sürekli telefonda da konuştuk. ‘Ne zaman geliyorsun?’ diye. İkimizde diyorduk, ‘biraz daha sabırlı olmamız lazım’ diye. Ben de çok stresliydim. Ve en sonunda geldik. Stadyuma girmeden önce de onunla görüntülü konuşmuştuk. Artık tekrardan aynı takımdayız.” dedi.

Ali Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu FenerbahçeAli Koç sözünü tuttu! İhracat şampiyonu Fenerbahçe

En iyisi İrfan

Cengiz Ünder, Başakşehir’den de takım arkadaşı olan İrfan Can Kahveci hakkında övgü dolu açıklamalarda bulundu. Cengiz “İrfan Can Kahveci çok yakın arkadaşım, Başakşehir’de birlikte oynadığımızdan beri. Tatillerde de birlikteydik sürekli. Karakterini çok seviyorum. Çok iyi insan. İçinde kötü niyeti bulunmayan, her zaman temiz kalpli düşünen birisi. Onunla tekrardan buluştuğumuz için çok mutluyum. Her gün birlikteyiz. Tesisten gitsek bile sürekli konuşuyoruz. Onunla aynı takımda olmaktan dolayı çok mutluyum. Kalbi çok temiz, çok yetenekli zaten burada daha önce de söylediğim gibi yurt dışında oynarken bana Türkiye liginde en yetenekli Türk sorulduğu zaman her zaman İrfan’ı söylerdim. Çok iyi başlangıç yaptı onun adına çok mutluyum. Umarım böyle devam eder.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.