Christian Atsu’nun eşi: İnanmak zordu

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından hayatını kaybeden 31 yaşındaki Hataysporlu Christian Atsu'nun eşi açıklamalarda bulundu.

Spor 16 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Atsu'nun eşi yaptığı açıklamalarla 6 Şubat sürecini anlattı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası binlerce insan hayatını kaybetti. 11 ilin etkilendiği depremlerin vurduğu yerlerden biri de Hatay’dı. Hatayspor forması giyen 31 yaşındaki futbolcu Christian Atsu’nun cansız bedenine depremden 12 gün sonra ulaşılabildi.

Atsu’nun eşi Marie-Claire Rupio Ganalı futbolcuyla alakalı yaşadıkları keder dolu süreci anlattı. Dokuz, altı ve üç yaşlarında üç çocuğu olan kederli anne depremi pazartesi günü araba kullanırken radyodan öğrendiğini belirtti. Rupio “Bunun onun bulunduğu bir yerde olabileceği aklıma gelmemişti. İnsan sizin ya da sevdiğiniz herhangi birinin başına geleceğini düşünmüyor. Ben ‘o iyi ve arayacak’ diyordum. Ama bir süre sonra kız kardeşi aradı ve bana binanın tamamen çöktüğünü söyledi. Şok olmuştum, inanmak zordu.” dedi.

Adana Demirspor ritmi lige taşıdı, Sivas ve Samsun yenişemediAdana Demirspor ritmi lige taşıdı, Sivas ve Samsun yenişemedi

Atsu hakkında Hatayspor yöneticilerinden Mustafa Özat, 7 Şubat tarihinde “enkazdan yaralı olarak çıkarıldı” bilgisi vermişti. Daha sonra Atsu’nun hala enkaz altında olduğu öğrenilmişti. Rupio süreçle alakalı “Gerçekten hiç haber okumadım. Menajeri Nana’ya ve kız kardeşine güveniyordum” diyor. Çocuklarımız okuldayken bulunduğunu duymuşlar; sonra eve geldiler ve radyodan yine bulunamadığını duydular. Bu hiç hoş değildi ama onlara babalarının bulunabileceğini söyledim, çünkü hala pozitif sonuçlara inanmak istiyorsunuz.” açıklamasında bulundu.

Rupio ölüm haberini aldıktan sonra şoka uğradığını, çocuklarına ertesi sabah futbol maçları olduğu için maçtan sonra haber verdiğini açıkladı. Kederli eş, Atsu’nun eski kulübü Newcastle’ın süreçte kendisine fazlasıyla yardımcı olduğunu belirtti. Profesyonel Futbolcular Derneği’nin kendisine terapist bulmada yardım ettiğini ve çocuğunun da okulunda danışmanlık hizmeti aldığını vurguladı.

Depremzede Hatayspor, Süper Lig acemisi Pendikspor'u yere serdiDepremzede Hatayspor, Süper Lig acemisi Pendikspor’u yere serdi

Rupio 4 yaşındaki kızlarının doğum gününde babasının kendisini ne zaman arayacağını sorduğunu söyledi ve “Güçlü olmak zorundasınız. Elbette duygularınızı gösterebilirsiniz ama yıkılamazsınız. Artık herkes için dayanak olmak zorundasınız. Çoğu zaman sarsılıyorum, bu yüzden her şeyi dengelemek kolay değil.” dedi.

Gana adına 65 kez milli formayı terleten Atsu’nun yalnızca iyi bir oyuncu olmadığını aynı zamanda iyi de bir insan olduğunu anlatan Rupio “İngiltere’de bile pek çok hayır kurumuna yardım etti. Gana’da pek çok insana yardım etti. Sadece yeteneğinden söz edilemez, o aynı zamanda iyi bir insandı.” diyerek sözlerine nokta koydu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.