Collina’dan Halil Umut Meler mesajı: Yeter artık

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina, Halil Umut Meler'e saldırı olayından yola çıkarak mesaj verdi: Dünyanın dört bir yanındaki futbol liderlerine çok geç olmadan bir şeyler yapmaları için yalvarıyorum.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
İtalyan Pierluigi Collina, hakemlere saldırının durması için çağrıda bulundu.

Süper Lig’de Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında 11 Aralık’ta oynanan maçın bitiş düdüğünün ardından hakem Halil Umut Meler’in yumruklu saldırıya uğraması uluslararası futbol kamuoyunda gündemini koruyor.

FIFA Futbol Zirvesi, Suudi Arabistan’da yapıldı. Zirvedeki konulardan biri de hakemlerin uğradığı saldırılardı. 2002 FIFA Dünya Kupası finalini de yöneten FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina ise futbolda hakeme saldırı olaylarının sadece Türkiye’nin sorunu olmadığını söyledi.

Halil Umut Meler 'Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti' dedi, görüntü yalanladıHalil Umut Meler ‘Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti’ dedi, görüntü yalanladı

Collina şöyle konuştu: “Bu olay (Türkiye’de hakeme yönelik saldırı olayı), medya tarafından gündeme getirildi, ancak medyanın dikkatini çekmeyen, amatör liglerde, altyapılarda hakemlere yönelik birçok saldırı var. Çoğunluğu genç olan hakemler sözlü, hatta fiziksel saldırılarla karşı karşıya kalıyor. Sözlü ve fiziksel tacize uğruyorlar. Onlara saldıranların çoğuysa çocukların ebeveynleri. Bu, kabul edilemez. Yeter artık. Bu, futbolu öldürebilecek kanser. Dünyanın dört bir yanındaki futbola yön verenlerere sesleniyorukm. Çok geç olmadan bir şeyler yapmaları için yalvarıyorum. Yeter artık.”

FIFA Başkanı Gianni Infantino ise “Hepimiz hakemler için her türlü tacize ve şiddete karşı mücadele etmeliyiz, aynı zamanda saygı ve hoşgörüyü de geri getirmeliyiz” dedi. FIFA Başkanı konuşmasına şöyle devam etti: “Bu bizimle, konuşma şeklimizle, davranışlarımızla başlıyor. Bu bizim sorumluluğumuz. Yaptıklarımız gençleri olumlu ya da olumsuz yönde etkiliyor.”

Burası da Almanya! Hakeme ölüm tehdidiBurası da Almanya! Hakeme ölüm tehdidi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.