Cuma gündemi: Yunus Akgün’den Galatasaray’a ret

Futboldan basketbola ve diğer spor branşlarına cuma günü birçok gelişme yaşanıyor. Manisa Basket flaş transferlere devam ediyor. Galatasaray, Yunus Akgün'e yaptığı sözleşme uzatma teklifine ret yanıtı aldı. İşte sporda cuma gündemi...

Spor 11 Ekim 2024
Sporda günün öne çıkanları.

Sporda hareketli bir cuma günü yaşanıyor. Milli arada bu sezon yaptığı çıkışla dikkat çeken Yunus Akgün’ün sözleşmesini uzatmak isteyen Galatasaray beklemediği bir yanıt aldı. bu sezon NBA’den yaptığı flaş transferlerle dikkat çeken Manisa Basket, kadrosunu 25 yaşındaki uzun forvet Troy Brown Jr. ile güçlendirdi. İşte cuma günü spor dünyasında yaşananlar…

Yunus Akgün Galatasaray’ın yeni sözleşme teklifini reddetti

Galatasaray’da yeni sezondaki performansıyla yükselen Yunus Akgün için harekete geçen Galatasaray yönetimi yeni sözleşme teklifi karşısında hiç beklemediği bir yanıtla karşılaştı. Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya gitmesinin ardından yeni sezonda bulduğu ilk 11 şansını iyi değerlendiren 24 yaşındaki futbolcu sarı kırmızılıların sözleşme uzatma teklifine ‘hayır’ yanıtını verdi. Sports Digitale’nin haberine göre Yunus Akgün ve menajeri, yönetimin kendilerine öneriği yıllık 40 milyon TL’lik teklifi yetersiz buldu.

Yunus Akgün bu sezon 11 maçta dört gol attı.

Son dönemde dikkat çeken bir performans sergileyen Yunus Akgün’ün menajeri, sözleşmedeki rakamın iyileştirilmesini talep etti. Galatasaray yönetimi, yıldız futbolcuya kısa süre içinde yeni bir teklif daha yapacak. Sarı kırmızılı takımın altyapısında yetişen kanat oyuncusu, bu sezon 11 maça çıktı ve dört gol attı.

İzlanda-Türkiye maçı Polonyalı Damian Sylwestrzak’ın

Damian Sylwestrzak Polonya Futbol Federasyonu’nda görev yapıyor.

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 14 Ekim’de deplasmanda İzlanda ile oynayacağı karşılaşmada, Polonya Futbol Federasyonundan hakem Damian Sylwestrzak görev yapacak. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, başkent Reykjavik’teki Laugardalsvöllur Stadı’nda oynanacak ve 21.45’te başlayacak müsabakada Sylwestrzak’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Pawel Sokolnicki ve Bartosz Kaszynski yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Marcin Kochanek olacak.

Manisa Basket, LeBron James’in takım arkadaşını transfer etti

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne deplasmanda ikide iki yapıp grubunda lider başlayan Manisa Basket’in yeni yabancıları henüz sezon başında transferin gözdesi olurken, Ege temsilcisinde yönetim yine NBA’den takviye yaptı. Altı sezon boyunca NBA’de Washington Wizards, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers, Minnesota Timberwolves ve Detroit Pistons ile 356 maça çıkan 25 yaşında, 2.01 boyundaki uzun forvet Troy Brown Jr. Manisa ekibine imza attı. Babası ve ablası da eski basketbolcu olan Troy Brown Jr., Lakers’ta NBA’in en ünlü yıldızlarından LeBron James ile takım arkadaşlığı yaptı. Brown, NBA’de 6.2 sayı, 3.6 ribaund, 1.4 asist ortalamaları tutturdu. Manisa Basket’e sezon başında Toronto Raptors’tan gelen Freeman Liberty, iki maçta forma giydikten sonra Chicago Bulls ile sözleşme imzalamıştı. Şampiyonlar Ligi’ne sayı rekoru kırıp iki maç üst üste 30 sayının üzerine çıkan ilk isim olan Saben Lee’nin ismiyse NBA ve EuroLeague takımlarıyla anılıyor.

Beşiktaş rövanşı ligde aldı

Beşiktaş, Bahçeşehir’i Süper Lig’de yendi.

Basketbol Süper Lig’de Beşiktaş ve Bahçeşehir karşı karşıya geldi. İki ekip bundan yaklaşık 10 gün önce EuroCup’ta karşılaştıklarında galip gelen taraf Bahçeşehir olmuştu. Ancak bu kez Beşiktaş, kendi evinde 82-78’le sahadan galip ayrılan taraf oldu. Derek Needham 23, Jonah Mathews 18 sayıyla galibiyette önemli rol oynayan isimler oldular. Bahçeşehir’de Marko Simonovic 15, Şehmus Hazer ve Mateusz Ponitka 12’şer sayı üretti ancak yeterli olmadı. Beşiktaş ligde ikinci maçında ilk galibiyetini alırken Bahçeşehir ilk kez yenildi. Gecenin diğer maçında Karşıyaka, Merkezefendi’yi 105-88’lik skorla mağlup etti.

EuroLeague’de Olympiacos ilk galibiyetini aldı

Avrupa’nın kulüpler düzeyinde en büyük basketbol organizasyonu EuroLeague’de ikinci hafta heyecanı üç maçla sona erdi. İlk hafta Fenerbahçe’ye mağlup olan Olympiacos, evinde Zalgiris Kaunas’ı etkili savunma yaptığı maçta 74-68 yendi. İlk çeyrekte rakibine 21-6 üstünlük kurduktan sonra kontrolü elinden bırakmayan takımda Sasha Vezenkov 17 sayı ve 11 ribauntla double double yaptı. Evan Fournier 15 sayı üretti. Zalgiris’te Deividas Sirvydis’in 15 sayısı yetersiz kaldı. Gecenin diğer maçlarında Barcelona Alba Berlin’i 88-73’le geçerek ilk galibiyetini alırken Milano, Paris’i sahasında 79-74 yendi.

Ersan Ercan tekrar Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanlığı’na mevcut başkan Ersan Ercan, yeniden seçildi.

Türkiye Bilardo Federasyonu 6. Olağan ve Mali Genel Kurulu, Ankara’da Gölbaşı Bilardo Tesisleri’nde yapıldı. Genel kurulda başkanlık için mevcut başkan Ersan Ercan ile Deniz Yücesan yarıştı. Divan başkanlığını Sadri Atam’ın yaptığı genel kurulda, seçim öncesinde yönetim kurulu faaliyet ve mali raporu ile denetim kurulu raporu okunarak ibra edildi. Federasyonun kayıtlı 200 delegesinden 180’i genel kurula katılarak oy kullandı. Ersan Ercan, 135 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Deniz Yücesan 43 oy aldı, iki oy da geçersiz sayıldı. Ersan Ercan’ın yeni yönetim kurulunda, Ece İmge Yılmaz, Yağmur Arslan, Muhammed Leysi, Halim Doruk, Cumabey Germi, Yasin Dandan, Turgay Civelek, Murat Tüzül, İhsan Delibaş ve Miray Koraltürk yer aldı.

Avrupa'daki Türk derbisinde Luis Suarez vakasıAvrupa’daki Türk derbisinde Luis Suarez vakası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.