Cumartesi ateşi: Kayserispor ‘Yılmaz’, Enes Ünal, Manchester City’nin yüreğini ağzına getirdi

Süper Lig'den Premier Lig'e; Bundesliga'dan La Liga ve Serie A'ya; basketboldan voleybola; yelkenden sporun her renginde cumartesi günü yaşananlar...

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
İşte sporda cumartesi günü öne çıkan haberler

Spor gündeminin yoğun olduğu bir cumartesi günü yaşandı. Programda futboldan, basketbola, voleyboldan diğer sporlara bir çok mücadele vardı. Süper Lig’de üç karşılaşma oynandı. Günün ilk maçında Kayserispor ile Ankaragücü karşılaştı.

Kayserispor ‘Yılmaz’

10 haftalık galibiyet hasretine geçen hafta Başakşehir deplasmanında son veren Burak Yılmaz’ın çalıştırdığı Kayserispor, ilk yarının sonunda 45 ve 45+4’te Bassogog ve Chatzigiovanis’in gollerine engel olamadı ve soyunma odasına 2-0 yenik gitti. Ankaragücü karşısında pes etmeyen sarı kırmzılılar 53’te Nazon, 62’de Jeanvier ve 90+3’te Mane’nin filerelere gönderdiği topla geri dönmeyi başardı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı. Bu sonuçla Kayserispor puanını 35 yaptı. 29 puanda kalan Ankaragücü ise küme düşme tehlikesini yakından hissetmeye başladı. Maç sonunda başkent temsilcisinin teknik direktörü Emre Belözoğlu istifa sinyali verdi.

Başakşehir, Gaziantep FK’yı dibe itti

Başakşehir, Gaziantep FK deplasmanından üç puanla döndü.

Küma düşme hattını yakından ilgilendiren maçka Gaziantep FK, Başakşehir’i konuk etti. 60’da Krzysztof Piatek ve 90+8’de Mehdi Abeid’ın golleriyle İstanbul takımı deplasmandan 2-0’lık galibiyet ve üç puanla döndü. 72. dakikada Deniz Türüç’ün ağlara gönderdiği top VAR müdahalesiyle ofsayta takıldı. Bundan beş dakika sonra Gaziantep FK Draguş ile fileleri havalandırdı. VAR yine devreye girdi. Pozisyonda önce Draguş’un faul yaptığını belirleyen hakem Ali Şansalan golü iptal etti. Bu sonuçla Başakşehir 36 puana yükseldi. Küme düşme bölgesinde bulunan Gaziantep FK ise 28 puanda kaldı.

Düşme hattında kritik maç Konyaspor’un

Küme düşme bölgesinde bulunan Konyaspor, Hatayspor’u 2-0 yenerek son derece kritik bir üç puan aldı. İlk yarı 0-0 biten maçta ev sahibi 52’de Uğurcan Yazgılı ve 56’da Oğulcan’ın golleriyle sonuca gitti. 2-0’lık skorla üç puan alan ev sahibi, puanını 28 yaptı. Hatayspor ise 29 puanda.

Göztepe Adana deplasmanında üç golle galip

Göztepe, Adana deplasmanında üç puanı üç golle aldı.

TFF 1. Lig’de günün mücadelesi Adanaspor ile Göztepe arasında oynandı. Küme düşmeme mücadelesi veren ev sahibi,Süper Lig’e çıkmak için ilk ikiyegirmeye çalışan İzmir takımına karşı koyamadı. Göztepe sahadan 3-0 galip ayrılırken golleri 17’de Dennis, 21’de Messaoudi ve 32’de Yalçın attı. Bu sonuçla Göztipi ludir Eyüpspor’un arkasında ikinci sıradaki yerini korudu.

TFF 1. Lig’de diğer maçlarda alınan sonuçlar şöyle…

Bandırmaspor – Ümraniyespor: 4-1

Çorumspor – Bodrumspor 2-1

Premier Lig’de Enes Ünal, City’nin ödünü kopardı

Premier Ligi’de 26. hafta maçları yapıldı. Manchester City, deplasmanda Bournemouth’u 24. dakikada Philip Foden’ın attığı golle 1-0 yendi. Bournemouth’ta oynayan milli futbolcu Enes Ünal, 88. dakikada oyuna girdi. 90’da Enes Ünal’ın kafa vuruşu direği sıyırarak auta gitti. Bu galibiyetle puanını 59’ya çıkaran Manchester City, puan cetvelinde ikinci sırada yer alırken, lider Liverpool ile de bir puanlık farkı korudu.

Günün süprizine ise Manchester United’ı deplasmanda 2-1 yenen Fulham imza attı. Old Trafford Stadı’ndaki maçta deplasman takımının gollerini 65’de Calvin Bassey ve 90+7’de Alexander Iwobi attı. United, 89’da Harry Maguire’ın filelere gönderdiği topla beraberliği sağlamasına karşın sahadan puansız ayrıldı. Bu sonuçla, Manchester United, 44 puanda kalırken Fulham ise puanını 32’ye yükseltti. Günün diğer maçında ise Aston Villa, konuk ettiği Nottingham Forest’ı 4-2 yendi.

Premier Lig’de Arsenal bir başka…

Son olarak hafta içinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında Porto’ya son saniye golüyle boyun eğen Arsenal, Premier Lig’e dönüş maçında Newcastle United’ı ağırladı. Ligde beş maçtır yenilmeyen, son iki maçını da 6-0 ve 5-0 gibi net sonuçlarla kazanan Arsenal, Newcastle’a da şans tanımadı. Emirates’teki maçın 18’inci dakikasında Sven Botman’ın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçen Londra temsilcisi, 24’te Kai Havertz’le bir gol daha bulup devre arasına iki farklı üstün gitti. İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren ‘Topçular’, önce yıldızı Bukayo Saka, ardından da savunmacısı Kiwior’la fileleri bulup farkı açmayı sürdürdü. Newcastle 84’te Joe Willock’la farkı üçe indiren golü atsa da kalan kısa sürede başka gol olmadı ve Arsenal maçı 4-1 kazandı. Bu galibiyetle Londra temsilcisi puanını 58’e yükseltip üçüncü sıradaki yerini korudu. Lider Liverpool’un 60, ikinci sıradaki Manchester City’nin ise 59 puanı bulunuyor.

Hull City fırsatı kaçırdı

İş insanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Championship play-off’u için kritik önem taşıyan maçta kendi sahasında West Bromwich ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi, 35’te Carvalho ile öne geçerken 43’te Furlong’un golüne mani olamadı. Kış transfer döneminde Trabzonspor’dan Hull City’ye gelen Abdülkadir Ömür, maça ilk 11’de başladı. Milli futbolcu 64’üncü dakikada yerini Connolly’e bıraktı. Championship’te West Bromwich 56, Hull City ise 55 puanda bulunuyor.İki takım da play-off hattında.

Bayern Mühih’te kötü gidişe Kane ‘dur’ dedi

Bundesliga’da son 11 yılın şampiyonu Bayern Münih, 23. hafta mücadelesinde Leipzig’i konuk etti. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın 56. dakikasında Harry Kane’nin golü ile Bayern Münih, 1-0 öne geçerken Leipzig, 70. dakikada Benjamin Sesko’nun golüyle eşitliği yakaladı. Karşılaşmada Harry Kane, 90+1’de kendisinin ve takımın ikinci golünü buldu ve maç da 2-1 sona erdi. Thomas Tuchel yönetimindeki Bayern Münih, geçen haftaki Bayer Leverkusen, Lazio ve Bochum mağlubiyetleriyle üç maç sonra galibiyetle tanıştı. Bundesliga’da Bayer Leverkusen 61 puanla zirvede yer alırken, Bayern Münih 53 puanla ikinci sırada bulunuyor.

Bundesliga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Union Berlin – Heidenheim 2-2

Werder Bremen – Darmstadt 1-1

Stuttgart – Köln 1-1

Mönchengladbach – Bochum 5-2

Barcelona üç puanı dört golle aldı

Şampiyonlar Ligi’nde Napoli deplasmanından 1-1’lik beraberlikle dönen Barcelona, La Liga mesaisinde Getafe’yi ağırladı. İlkay Gündoğan’ın ilk 11’de başladığı karşılaşmanın 20’nci dakikasında Raphinha’yla golü bulan Katalanlar ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci devrede daha da etkili olan Barca, 53’te Felix, 61’de ise De Jong’un attığı gollerle farkı üçe çıkarıp rahatladı. Son anlarında girilen karşılaşmanın uzatma anlarında 20 yaşındaki genç futbolcusu Fermin Lopez’in ayağından dördüncü golü de bulan Barcelona, Getafe maçından 4-0’lık skorla üç puanı aldı. La Liga’da lider Real Madrid’in bir maç fazlasıyla beş puan ardına gelen Barca, şampiyonluk takibini sürdürdü.

La Liga’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Alaves – Mallorca 1-1

Almeria – Atletico 2-2

Monza yine kazandı

Serie A’da Cumartesi günü üç maç oynandı. Ligin 26’ncı hafta karşılaşmasında geçtiğimiz maç Milan’ı mağlup eden Monza, bu kez Selernitana deplasmanına konuk oldu. İlk yarısı golsüz biten karşılaşmanın 75’inci dakikasına kadar 0-0’lık eşitlik bozulmadı. 78’de sahneye çıkan Monza’nın Milan’dan kiralık futbolcusu Daniel Maldini takımını 1-0 öne geçirdi. Selernitana kilidini kıran Monza, 83’te Matteo Pessino’yla bir gol daha bularak farkı ikiye çıkarmayı başardı. Son düdüğe kadar avantajını koruyan Monza deplasmandan 2-0’lık skorla galip ayrılan taraf oldu. Bu zaferle puanını 36’ya yükselten Monza orta sıralardaki yerini sağlamlaştırdı. Selernitana ise 13 puanda kalarak ligin son sırasında durmayı sürdürdü.

Serie A’da alınan diğer sonuçlar şöyle…

Sassuolo – Empoli 2-3

Genoa – Udinese 2-0

Beşiktaş, Arda Berk Özüarap’i ‘profesyonel’ yaptı

Arda Berk sağ bekte oynuyor.

Beşiktaş, 18 yaşındaki genç futbolcu Arda Berk Özüarap ile profesyonel sözleşme imzaladı. Siyah-beyazlı kulübün Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde genç sağ bek Arda Berk Özüarap ile bir araya gelirken imzayı attırdı. Futbolcu, 2027-28 sezonu sonuna kadar siyah beyazlı takımda oynayacak.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, Antalya’da ünvanını korudu

Erkek basketboluna milli maçlar nedeniyle ara verildiği haftada gözler kadınlardaydı. Ligde şu ana kadar yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, deplasmanda Toroslar Basketbol’u 85-62 mağlup etti. Böylece yenilgisizlik ünvanını koruyan sarı lacivertliler liderliği sürdürdü. Ligde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Tarsus Bld – Hatay BŞB 131-92

Çankaya Üniversitesi- Çukurova Basket 72-96

Emlak Konut – Uludağ Basket 69 – 84

Nesibe Aydın – Botaş 83-82

Efeler Ligi’nde Fenerbahçe,Arkas’ı devirdi

Fenerbahçe, arkas’ı yenerek lider Halkbank’ı takibini sürdürdü.

Efeler Ligi’nde zirve mücadelesi veren Fenerbahçe, zirve için büyük önem taşıyan maçta Arkas’ı konuk etti. 25-21, 25-19, 18-25 ve 25-23’lük setlerle sahadan 3-1 galip ayrılan sarı lacivertliler lider Halkbank’ı takibini sürdürdü. Ligde alınan diğer sonuçlar şöyle…

Türşad – Galatasaray 1-3

Bursa BB – Akkuş Bld. 2-3

Halkbank – Bigadiç Bld 3-0

Develi Bld – Alanya Bld 3-1

VakıfBank, THY’yi eli boş gönderdi

Sultanlar Ligi’nde zirve mücadelesi yapan Vakıfbank, THY’yi konuk etti. İlk seti 25-17 kaybeden sarı siyahlılar sonraki setleri 25-21, 25-22 ve 27-25 alarak sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Halime Yıldız dünya üçüncüsü

Tayland’da düzenlenen Para Badminton Dünya Şampiyonası’nda milli sporcu Halime Yıldız, SL3 kategorisinde grup ve eleme aşamasını başarılı bir şekilde geçti. Yarı finalde Çin’den Zuxian Xiao’ya karşılaşan Halime Yıldız, rakibine 21-10 ve 21-15’lik setlerle 2-0 yenildi. Milli sporcu, organizasyonu üçüncü sırada tamamlayarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Yelkende Avrupa beşinciliği

Nazlı Çağla DönertaşFenerbahçe sporcusu.

Milli yelkenci ve Fenerbahçe sporcusu Nazlı Çağla Dönertaş, Yunanistan’da düzenlenen 2024 ILCA Avrupa Şampiyonası’nda beşinci oldu. Aynı kategoride yarışan Galatasaraylı sporcu Ecem Güzel’in yarışı, 29. sırada bitirdi. ILCA 7 kategorisinde 136 sporcu içerisinden Berkay Abay’ın 21., Yiğit Yalçın Çitak 50., Umut Eyriparmak’ın ise 100. oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.