Dani Alves tecavüz suçlamasıyla mahkemeye çıkıyor

20 Ocak tarihinden bu yana tutuklu halde cezaevinde bulunan ve bir kadına cinsel saldırı suçuyla yargılanan Dani Alves, 3 Ağustos tarihinde tecavüz suçuyla mahkemeye çıkacak.

Spor 2 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Alves mahkemeye çıkıyor.

Dani Alves, 31 Aralık 2022 tarihinde 23 yaşında bir kadına cinsel saldırıda bulunma suçundan ötürü 20 Ocak 2023 tarihinden bu yana cezaevinde tutuklu haldeydi. Hakim, Alves hakkında oyuncun cinsel saldırıdan yargılanması üzere mahkemeye çıkmasına karar verdi.

40 yaşındaki futbolcunun mahkemesi 3 Ağustos tarihinde görülecek. 15 Numaralı Barcelona Mahkemesi Alves hakkındaki dosyasını kapadı ve oyuncunun 23 yaşındaki kadına cinsel saldırıda bulunduğuna dair belirtiler olduğunu saptadı. Barcelona Mahkemesi, Katalonya Adli Tıp Bilimleri Enstitüsü Psikoloji Birimi’nde mağdurun psikolojik muayanesinin olup olmadığını tespit etmek için belirlenmiş uzmanlar tarafından yapılan testlerin tamamlandığını da belirtti. Bunun üzerine iddia edilen cinsel saldırıdan sonra her türlü hasara maruz kaldığı belirtildi.

Real direklere takıldı, Barcelona El Clasico'yu farklı kazandı: Arda için ameliyat ihtimaliReal direklere takıldı, Barcelona El Clasico’yu farklı kazandı: Arda için ameliyat ihtimali

Bundan sonraki adım Alves’in 10 sene hapis cezasına çarptırılabileceği taleplerin mahkemeye sunulması olacak. Mahkeme, Alves’in tutuklu halinin devamını onayladı. Bunun haricinde Brezilyalı ismin neden olduğu manevi ve psikolojik zarar için mağdura hukuki sorumluluk olarak 150 bin Euro ödemesine kanaat getirdi.

Alves’den şikayetçi olan genç kadın ve arkadaşı, Alves ve arkadaşının kendilerini Sutton isimli gece kulübünde özel odaya davet ettiklerini ve burada zarar verici davranışlarda bulunduklarını belirtmişlerdi. Mağdur, Alves’in dans ederken kendisini arkadan yakaladığını ve kulağına Portekizce bir şeyler söylediğini kendisinin de anlamadığını belirtti. Genç kadının ifadesinde “Arkamdan elimi yakaladı ve penisine götürdü ben de geri çevirdim. İkinci kez yine denedi ve bu kez sert davrandı ben de yine geri çekildim. Bu iğrençti” sözlerine yer verildi.

Tata: Barcelona'da kariyerimin en zor sezonunu geçirdimTata: Barcelona’da kariyerimin en zor sezonunu geçirdim

Olay, giriş ile lavabo arasındaki bölümde 16 dakikalık süreçte yaşandı. Güvenlik kameralarının gösterdiğine göre mağdur arkadaşlarının yanına gitti. Alves de rızaya bağlı olduğunu söylediği anların ardından bara geçti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.