Deniz Öncü Almanya’da kariyerinin ilk Moto3 zaferine uzandı!

Moto 3’teki temsilcimiz Deniz Öncü, ikinci sırada başladığı Almanya GP yarışını, pole pozisyonunda yer alan ve son viraja kadar önde giden Ayumu Sasaki’yi geride bırakarak kazandı ve kariyerinde bir ilke imza attı.

Spor 19 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Moto 3'teki temsilcimiz Deniz Öncü, 63. yarışında kariyerindeki ilk zaferini elde etti.

Deniz Öncü, Moto 3’te sezonun 7. yarışı olan Almanya GP’sine ikinci sıradan başladı. Lider Ayumu Sasaki’yi geçemeyen Deniz, başlangıçta iki sıra kaybetti ve 4. sıraya geriledi. Deniz bir süre ikinci sıra için mücadele verdi. Bitime 15 tur kala 2. sırayı yeniden alan Deniz, liderlikte bulunan ve 1.8 saniye fark yaratan Sasaki’yi kovalamaya başladı.

Son 5 tura gelindiğinde fark 0.2 saniyeye kadar düşmüş, Deniz sol bacağında yaşadığı kramp sorununa rağmen rakibini takibi bırakmamıştı. Son tura yine lastik lastiğe giren ikili mücadeleyi son viraja kadar sürdürdü. Deniz, son virajı içeriden aldı ve son anda rakibini geride bırakarak damalı bayrağı geçen ilk isim oldu.

Deniz Öncü böylelikle Moto 3 kariyerindeki 63. yarışında ilk galibiyetine uzandı. Deniz, son iki sezondur birçok kez yaklaştığı ve kıl payı kaçırdığı yarış zaferini sonunda elde etmiş oldu.

Öncü, bu birincilikle beraber şampiyona genelinde 78 puanla 5. sıraya yerleşti. Şampiyonada 7 yarış geride kalırken İspanyol Daniel Holgado 125 puanla lider, Jaume Masia 84 puanla ikinci, Ivan Ortola 81 puanla üçüncü ve Ayumu Sasaki 79 puanla beşinci sırada yer aldı.

Deniz’den kariyerinde ilk.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.