Derbinin kaderi kalecinin ellerinde

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki lig maçlarında ilk golü atan takım sadece beş maçı kaybetti. Bu durum gözleri iki kaleciye çevirdi. Fernando Muslera derbiye çıkan en deneyimli oyuncu; Livakovic ise şu ana kadar Galatasaray'dan gol yemedi.

Spor 19 Eylül 2024
Fernando Muslera ve Dominik Livakovic üçüncü kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig’de beşinci hafta sonunda Galatasaray 15 puanla lider durumdayken Fenerbahçe 13 puanla ikinci sırada. Sarı-kırmızılılar beş maçta 17 golle ligin en skorer ekibi oldu. Jose Mourinho’nun ekibiyse 13 kez fileleri havalandırdı. Galatasaray ligde oynadığı beş maçı da galibiyetle tamamlarken karşılaşmaların dördünde kalesinde gol gördü. Fenerbahçe ise beş maçın dördünü kazanıp Göztepe ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Kazandığı dört maçta da rakip forvetlere gol izni vermedi.

İki takım cumartesi günü Kadıköy’de karşılaşacak. Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki lig maçlarında ilk golü atan taraf zor yeniliyor. Rekabetteki son 62 lig maçında ilk golü bulan takım sadece beş kez sahadan puansız ayrıldı. İlk golü attığında Fenerbahçe 25, Galatasaray 14 karşılaşmadan galip ayrıldı. Sekiz kez gollü beraberlik yaşanırken altısında Fenerbahçe, ikisinde Galatasaray rakibine yakalandı. Galatasaray dört kez ilk golü atmasına rağmen sahadan yenik ayrıldı. Fenerbahçe ise öne geçtiği karşılaşmayı bir defa kaybetti. 62 lig mücadelesinin 10’u da golsüz eşitlikle sona erdi.

İki maçta kaleyi bulan iki şut

İki ekibin ligde geçen sezon karşı karşıya geldiği son iki derbi maçta bi gol atıldı. Kadıköy’de 0-0 sona eren maçta Galatasaray rövanşta 1-0 sarı lacivertlilerin kazandığı maçta Fenerbahçe bir kez kaleyi bulan şut atabildi. Son iki maçta kalecilere çok iş düşmese de ilk atılan golün önemi cumartesi Kadıköy’de yapılacak maçta gözlerin iki isme çevrilmesine neden oluyor: Dominik Livakovic ve Fernando Muslera.

Livakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dediLivakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dedi

Livakovic Galatasaray’dan gol yemedi

Dominik Livakovic Fenerbahçe’de ikinci sezonunu geçiriyor. Galatasaray karşısında geçen sezon ligdeki iki derbide boy gösteren Hırvat kaleci bu maçlarda kalesinde gol görmedi. Dominik Livakovic geçen sezon derbi mağlubiyeti de yaşamadı. Hırvat file bekçisi Beşiktaş ve Galatasaray ile oynanan dört derbide üç galibiyet ve bir beraberlik yaşarken bu maçlarda kalesinde iki gol gördü. Livakovic iki golü de Beşiktaş ile oynanan karşılaşmalarda yedi. Bu sezon Fenerbahçe ligde beş maçın dördünde kalesini kapatmayı başarırken Livakovic 2-2 biten Göztepe maçında filelerinden top çıkardı. Adana Demirspor, Göztepe, Rizespor, Alanyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarında kalesine 13 isabetli şut atılan Hırvat file bekçisi bunların 11’ini kurtardı.

Muslera bu sezon bir maçta kalesini gole kapattı

Galatasaray ligde geride kalan beş maçta puan kaybı yaşamayıp 15 puan toplarken bu karşılaşmalarda 17 gol atıp dört gol yedi. Beş maçta da kaleyi koruyan Fernando Muslera bu müsabakaların yalnızca birinde gol yemedi. 5-0 sonuçlanan Rizespor karşılaşmasında kalesine gelen bir isabetli şutta gole izin vermeyen Muslera Hatayspor, Konyaspor, Adana Demirspor ve Gaziantep FK müsabakalarında topu filelerden çıkardı. Ligdeki beş maçta kalesine 16 isabetli şut çekilen Uruguaylı kaleci, bu şutlarında yüzde 75’inde başarılı olurken dört gole engel olamadı.

Galatasaray’a 2011-2012 sezonunda transfer olan Muslera 13 sezonda toplam 58 derbide görev aldı. Uruguaylı file bekçisi Beşiktaş ve Fenerbahçe derbilerinde 25 galibiyet, 16 beraberlik ve 17 mağlubiyet gördü. Söz konusu karşılaşmalarda rakiplerin 57 golüne engel olamayan Muslera 24 derbide gol yememeyi başardı. Muslera daha önce 26’sı Süper Lig, 1’i Türkiye Kupası, dördü de TFF Süper Kupa maçı olmak üzere Fenerbahçe’ye karşı oynadığı 31 karşılaşmada 12 galibiyet, 10 beraberlik ve dokuz mağlubiyet yaşadı. Sarı-lacivertli takımla yapılan 31 müsabakada kalesinde 25 gol gören Muslera 14 karşılaşmada da kalesini gole kapattı. Muslera sezon başında Beşiktaş ile oynanan TFF Süper Kupa müsabakasında ise en çok gol yediği derbi maçını yaşadı. Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmadan 5-0’lık galibiyetle ayrılarak kupaya uzanmıştı.

Derbinin en kıdemlisi Fernando MusleraDerbinin en kıdemlisi Fernando Muslera

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.