Doğan Alemdar’ın hedefi EURO 2024

Rennes'den kiralık olarak Troyes'da forma giyen milli kaleci Doğan Alemdar hedefinin EURO 2024 kadrosunda olup Almanya'da Avrupa Futbol Şampiyonası atmosferi yaşamak olduğunu belirtti.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Doğan'dan milli takım kariyeriyle alakalı hedef açıklaması.

Kayserispor’dan Rennes’e transfer olduktan sonra kariyerini Ligue 2 ekiplerinden Troyes’da kiralık olarak sürdüren Doğan Alemdar, hedeflerinden bahsetti. Alemdar, milli takımın katılmayı garantilediği EURO 2024’le alakalı “Milli Takımımız, EURO 2024’te elinden gelenin en iyisini yapar ve en iyi şekilde turnuvayı tamamlar. İnşallah şampiyonluk yaşarız. İnşallah kazasız belasız bir şampiyona olur. Orada olmayı ve o atmosferi görmeyi çok isterim” dedi.

Milli takımda yer aldığı için duyduğu mutluluktan söz eden Alemdar “EURO 2024’e katıldığımız için çok mutluyum. Ben de hocama teşekkür ediyorum. Beni oraya çağırdı. Montella hocamız orada bulunma ve o hisleri yaşama fırsatı tanıdı. Daha öncesinde Stefan Kuntz hocamızla milli takımda bulunmuştum. Orada olmak Türkiye’mizin hak ettiği bir şey. Ben de çok mutluyum. Hırvatistan ve Letonya maçları çok önemliydi. 2 maçtan da önemli galibiyet alarak garantiledik. Milli takım adına çok mutluyum. Daha iyi günler bizi bekliyor. İnşallah o günler yakın” dedi.

Montella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazımMontella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazım

Doğan, Rennes’e transfer olan bir başka milli oyuncu Bertuğ Yıldırım’la sürekli görüştüklerini anlatarak “Bertuğ transfer olmadan görüşmemiz oldu. Zaten Bertuğ benim can kardeşim, çok yakın dostum. Sürekli her gün görüştüğüm bir isim. Transferinin öncesinde de zaten izleniyordu. Güzel işler yapmıştı. Rennes’e hak ederek geldi. İlk maçında da golünü atmıştı. Aramızda da böyle şakalaşma olmuştu. Ben ona ‘gol atmana gerek yok, zaten attırırlar ve o pozisyonu sana üretirler’ demiştim. Onun adına da çok mutlu oldum. İnşallah o da kendini geliştirir ve daha büyük kulüplerde forma şansı bulur” sözlerini söyledi.

Doğan bu sezon Troyes formasıyla 11 maça çıktı, kalesinde 13 gol gördü ve 3 karşılaşmada rakiplerine geçit vermedi.

Bertuğ siftahı Avrupa Ligi’nde yaptı, Rennes kazandıBertuğ siftahı Avrupa Ligi’nde yaptı, Rennes kazandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.