Dries Mertens: Sözleşmemi bir yıl uzatıyorum

Galatasaray'ın 10 numarası ve Süper Lig'in asist kralı Dries Mertens Belçika basınına konuştu. Yıldız futbolcu ülkesinde verdiği demeçte Galatasaray'da bir yıl daha devam edip ardından emekli olacağını açıkladı.

Spor 1 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın yıldızı Mertens sarı-kırmızılı formayla bir yıl daha devam dedi.

Süper Lig’de şampiyon olan Galatasaray’ın en etkili isimlerinden biri olan Dries Mertens, ülkesi Belçika gazetelerinden Gazet Van Antwerpen‘e röportaj verdi. Sarı-kırmızılı kulüple sözleşmesi sona eren Mertens bir yıllık yeni kontrata imza atacağını ve ardından emekli olacağını açıkladı.

Seneye de Galatasaray’da

Dries Mertens geleceğine dair bilinmezlikleri ve taraftarların aklındaki soru işaretlerini şu sözlerle kaldırdı:

“Son yıllarda biraz yavaşladım, el freni çekiliyor tabi ama kendimi de harika hissediyorum. Sözleşmemi bir yıl uzatıyorum. Galatasaray harika bir kulüp. Kat (eşi) bir sene daha burada oynamamı istiyor. Seneye 38 yaşında futbolu bırakacağım. Futboldan inanılmaz keyif alıyorum. Gelecek sezon daha az oynayacak olsam bile sorun etmem. Ben pastanın üstündeki krema olurum (gülerek)”

Şampiyonluk gecesini anlattı

Galatasaray taraftarının sık sık karşılaştığı Wesley Sneijder’in de İstanbul’da yaşadığı dönem konakladığı evde kalan Dries Mertens, “Açık konuşmak gerekirse daireyi almak istedik ama çok pahalıydı, biz de kiralık” dedi. Kendisine “Şampiyonluk gecesinde çok mu sarhoştun?” şeklinde gelen soruya Belçikalının cevabı “Hayır o kadar kötü değildi. Eve sabaha karşı geldik. Neyse ki Ciro (oğlu) erken kalkan bir çocuk değil” oldu.

Şampiyonluğun ilan edildiği Konyaspor maçına iğneyle çıktığını açıklayan Mertens ilerleyen yaşına karşın oyununu etkileyecek ciddi bir sıkıntıyla karşılaşmadığını belirtti. Galatasaray’da gelecek sezon da top koşturduktan sonra emekli olup dünyayı gezmek istediklerini, oğlu Ciro’nun okula gitmesi gereken yaşa geldiğinde ise Belçika’ya yerleşme planları olduğunu belirten Mertens ileride antrenör değil ama oyuncu menajeri olarak futbolun içinde kalabileceğini de söyledi.

Dursun Özbek de Mertens’in kalacağını doğruladı

Sarı-kırmızılıların şampiyonluk kutlamaları kapsamında Ankara Galatasaraylı Yönetici ve İş İnsanları Derneği tarafından düzenlenen şampiyonluk balosuna katılan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Mertens’le yola devam edileceğini söyledi. Özbek, Mertens ve Okan Buruk’un sözleşmeleri hakkında kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı:

“Mertens önümüzdeki sezon Galatasaray’ın kadrosunda olacak. Okan Buruk bizim zaten başarılı hocamız. Önümüzdeki sezon Okan hocamızla 5’inci yıldızı takacağız”

Galatasaray'ın şampiyonluğunda öne çıkan beşliGalatasaray’ın şampiyonluğunda öne çıkan beşli

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.