Dünya Kupası finaline ‘lanetli stadyum’

ABD, Kanada ve Meksika ortaklığında düzenlenecek 2026 FIFA Dünya Kupası'nda maç tarihleri belli oldu. Açılışın 11 Haziran 2026'da Azteca Stadyumu'nda yapılacağı turnuvanın final için 'lanetli stadyum' olarak anılan Metlife Stadyumu adres gösterildi.

Spor 6 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

2026 FIFA Dünya Kupası’nda oynanacak maçların tarihleri ve karşılaşmaların gerçekleşeceği stadyumlar belli oldu. FIFA’dan yapılan açıklamaya göre futbolun en büyük turnuvasının açılış maçı 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde Arjantin’in İngiltere’yi 2-1 yendiği maçta Diego Armando Maradona’nın ‘tanrının eli’ adıyla nam salan golünü attığı Meksika’nın başkenti Meksiko’daki 83 bin kişilik Azteca Stadı’nda. Kupanın sahibini bulacağı final maçı ise ‘lanetli stadyum’ olarak anılan New Jersey’deki 82 bin 500 seyirci kapasiteli Metlife Stadyumu’nda oynanacak.

Nedir bu lanetli stat?

Amerikan Futbol Ligi NFL’de mücadele eden New York Giants ve New York Jets’ın ortaklaşa kullandığı Metlife Stadyumu Amerikan spor kamuoyunda kötü bir şöhrete sahip. Zemini suni çimden oluşan stadyumda son dört yılda tam 17 NFL yıldızı çok ciddi sakatlıklar yaşadı. Son olarak yıldız quarterback Aaron Rodgers’ın aşil tendonunu kopardığı Metlife Dünya Kupası boyunca doğal çime dönüştürülen zeminiyle maçlara ev sahipliği yapacak.

Kupa üç ülkeye yayılacak

11-27 Haziran tarihleri arasında oynanacak grup maçları, ev sahibi üç ülkeden toplam 16 şehre yayılacak. Son 32 turu maçları 28 Haziran-3 Temmuz’da Guadalajara ve Philadelphia hariç diğer kentlerde, son 16 turu karşılaşmaları ise 4-7 Temmuz’da Vancouver, Seattle, Meksiko, Houston, Dallas, Atlanta, Philadelphia ve New Jersey’de yapılacak. 9-11 Temmuz tarihleri arasında oynanacak çeyrek finallerde Los Angeles, Kansas City, Miami ve Boston, 14-15 Temmuz’daki yarı finallerde Dallas ve Atlanta, 18 Temmuz’daki üçüncülük maçında ise Miami ev sahibi olacak.

Yeni format, fazladan 12 takım, ekstra 40 maç

2026 Dünya Kupası alışılagelmiş 32 takımlı format yerine yenilenen düzeniyle 48 takımın mücadelelerine sahne olacak. Gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar doğrudan tur atlarken, 12 gruptan en iyi sekiz üçüncünün de eklenmesiyle son 32 takım arasında eleme formatına geçilecek.

Kanada’nın ilk ev sahipliği heyecanı

Geçmişte 1970 ve 1986’da Dünya Kupası’na iki kez ev sahipliği yapan Meksika, bu prestijli organizasyonu üçüncü kez topraklarında ağırlayacak. 1994’te düzenlediği Dünya Kupası sonrası ülkede futbolun gelişme sürecini başlatan Amerika Birleşik Devletleri ise dev organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapacak. Üçüncü ortak Kanada ise bu sahipliği ilk kez deneyimleyecek.

Galatasaray, kulüp tarihinde 200 yabancıya ulaştıGalatasaray, kulüp tarihinde 200 yabancıya ulaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.