Dünya Kupası’nda Avrupa finali! Almanya, ABD’yi devirdi

Basketbol Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı geride kaldı. Sırbistan, Kanada'yı Bogdan Bogdanovic'in 23 sayı attığı maçta 95-86 mağlup etti. Almanya, ABD'yi 113-111'le geçti ve finale çıktı.

Spor 9 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Dünya Kupası'nda finalin adı kondu.

Endonezya-Filipinler-Japonya ortaklığında düzenlenen FIBA 2023 Basketbol Dünya Kupası’nda son düzlüğe gelindi. Yarı final karşılaşmaları geride kalırken finalin adı kondu.

Günün ilk yarı final mücadelesinde Bogdan Bogdanovic liderliğinde, Nikola Jokic ve Vasilije Micic gibi yıldızlarından yoksun şekilde turnuvaya gelen Sırbistan, çoğunluğunu NBA oyuncularının oluşturduğu Kanada’yla karşılaştı. Maç çekişmeli başlarken ilk çeyreğin ikinci yarısıyla beraber kontrolü eline alan Sırplar 10 dakikayı 23-15 önde geçti. İkinci çeyrekte etkili hücum performansını dış şutlarla sürdüren Avrupa ekibi devre bittiğinde 52-39 öndeydi.

İkinci yarıya daha hızlı başlayan Kanada, ilk yarıda iyi savunma karşısında çaresiz görüntü sergileyen Shai Gilgeous Alexander’ın da asistleriyle beraber farkı tek hanelere çekmeyi başardı. Ancak Sırplar Kanada savunmasını sabırlı hücum ederek hırpalamaya ve top kayıplarında yararlanarak farkı korumayı sürdürdü. Son çeyreğe 75-63’le girildi. Kanada her ne kadar hücumda ritmini sürdürse de rakibini durdurmayı başaramadı ve Sırbistan 95-86’lık skorla adını finale yazdırmayı başardı.

Kadınlar EuroBasket 2025'te 4 ev sahibi olacakKadınlar EuroBasket 2025’te 4 ev sahibi olacak

Bogdan Bogdanovic maçı 23 sayıyla tamamladı. Ognjen Dobric 16 sayı atarken Nikola Milutinov da 16 sayı ve 10 ribauntla double double yaptı. Fenerbahçe forması giyen Marko Guduric de 12 sayı atarak galibiyete katkıda bulundu. Kanada’da RJ Barrett 23 sayı üretirken Dillon Brooks’un 16 ve Shai Gilgeous Alexander’ın 15 sayısı galibiyete yetmedi.

ABD şoku yaşadı

Günün ikinci maçı da en az ilk maçı kadar güzeldi. Hava atışından itibaren sahaya favori çıkan ABD karşısında geri adım atmayan Almanya henüz ilk çeyrekte farkı çift hanelere dayamayı başardı. Daha sonra reaksiyon gösteren ABD, ilk çeyreği 33-31 önde bitirdi. İkinci çeyrekte çekişme devam ederken ABD, ilk devreyi 60-59 önde bitirdi. İlk 20 dakikalık kısım tarihte ilk defa iki takımın birden 50 sayı barajını geçtiği ilk yarı final müsabakası olarak kayıtlara geçti.

İkinci yarıya fırtına gibi giren Almanya, öne geçmeyi ve öne geçtikten sonra farkı artırmayı başardı. Çift hanelere kadar çıkardıkları farkla son 10 dakikaya 94-84 önde girdiler. ABD son 5 dakikalık kısımda Austin Reaves ve Anthony Edwards’la geri dönmeye çalışsa da bu çabalar sonuç vermedi ve karşılaşma 113-111 Almanya üstünlüğüyle bitti.

Fenerbahçeli Breanna Stewart'tan WNBA'de rekorFenerbahçeli Breanna Stewart’tan WNBA’de rekor

Almanlarda Andreas Obst 24 sayı üretti, Daniel Theis 21 sayıyla oynadı, Dennis Schröder 17 sayı ve 9 asist yaptı. Franz Wagner ise 22 sayı attı. ABD cephesinde Anthony Edwards’ın 23, Austin Reaves’in 21 sayısı yeterli olmadı.

Sırbistan ve Almanya arasındaki final karşılaşması 10 Eylül Pazar TSİ 15.40’ta başlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.