Dünya Kupası’nda ilk tur bitti! İşte yeni gruplar

Dünya Kupası'nda son şampiyon İspanya'nın yanı sıra Brezilya, Sırbistan, Porto Riko, ABD, Yunanistan, Slovenya ve Gürcistan, ikinci tur gruplarına yükseldi. 1 ve 3 Eylül'deki maçlar sonunda çeyrek finalistler belli olacak.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Yunanistan gruptan çıkma maçında Yeni Zelanda'yı devirdi.

Basketbol 2023 FIBA Dünya Kupası’nda B, C, F ve G gruplarında 2. tura yükselen takımlar belli oldu. Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada B, C, F ve G gruplarında 3. maçlar oynandı. Son karşılaşmaların ardından B Grubu’nda Sırbistan ve Porto Riko, C Grubu’nda ABD ve Yunanistan, F Grubu’nda Slovenya ve Gürcistan, G Grubu’nda ise son şampiyon İspanya ve Brezilya tur atladı.

Kanada ve Almanya kayıpsız ikinci turaKanada ve Almanya kayıpsız ikinci tura

Alınan sonuçlar ve gruplardaki puan durumu şöyle…

B Grubu: Güney Sudan-Sırbistan: 83-115, Çin-Porto Riko: 89-107. Üçte üç yapan Sırbistan ve iki galibiyet alan Porto riko bir üst tura yükseldi.

C Grubu: ABD-Ürdün: 110-62, Yunanistan-Yeni Zelanda: 83-74. Yenilgisiz ABD ve iki galibiyetli Yunanistan bir üst tura yükselen takımlar oldu.

F Grubu: Gürcistan-Venezuela: 70-59 Slovenya-Yeşil Burun Adaları: 92-77.  Luca Doncic önderliğinde Slovenya yenilgisiz olarak gruptan çıktı. İki kez kazanan Gürcistan da bir üst tura çıkmayı başardı.

G Grubu: Fildişi Sahili-Brezilya: 77-89, İran-İspanya: 65-85. Son Dünya Kupası şampiyonu İspanya yoluna kayıpsız devam ediyor. İki kez kazanan Brezilya da tur atlayan diğer takım oldu.

Larkin ve Wilbekin yerli statüsünü kaybedebilir: Her şey Tahkim'e bağlıLarkin ve Wilbekin yerli statüsünü kaybedebilir: Her şey Tahkim’e bağlı

İkinci tur maçları 1 ve 3 Eylül’de

16 takımın I, J, K ve L olmak üzere 4 grupta mücadele edeceği 2. turda, önceki turda birbiriyle oynamayan takımlar karşılaşacak. Mücadeleler 1 ve 3 Eylül tarihlerinde yapılacak. Ekiplerin bu 2 maçta aldığı puanlar, ilk 3 karşılaşmasıyla birleştirilecek ve grubunda ilk 2’ye girenler çeyrek finale çıkacak.

İkinci tur gruplarının dağılımı şöyle:

I Grubu: Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Porto Riko

J Grubu: ABD, Litvanya, Karadağ, Yunanistan

K Grubu: Slovenya, Almanya, Avustralya, Gürcistan

L Grubu: Kanada, İspanya, Brezilya, Letonya.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.