Dünya Kupası’nda ilk tur bitti! İşte yeni gruplar

Dünya Kupası'nda son şampiyon İspanya'nın yanı sıra Brezilya, Sırbistan, Porto Riko, ABD, Yunanistan, Slovenya ve Gürcistan, ikinci tur gruplarına yükseldi. 1 ve 3 Eylül'deki maçlar sonunda çeyrek finalistler belli olacak.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Yunanistan gruptan çıkma maçında Yeni Zelanda'yı devirdi.

Basketbol 2023 FIBA Dünya Kupası’nda B, C, F ve G gruplarında 2. tura yükselen takımlar belli oldu. Filipinler, Japonya ve Endonezya’nın ev sahipliğinde düzenlenen turnuvada B, C, F ve G gruplarında 3. maçlar oynandı. Son karşılaşmaların ardından B Grubu’nda Sırbistan ve Porto Riko, C Grubu’nda ABD ve Yunanistan, F Grubu’nda Slovenya ve Gürcistan, G Grubu’nda ise son şampiyon İspanya ve Brezilya tur atladı.

Kanada ve Almanya kayıpsız ikinci turaKanada ve Almanya kayıpsız ikinci tura

Alınan sonuçlar ve gruplardaki puan durumu şöyle…

B Grubu: Güney Sudan-Sırbistan: 83-115, Çin-Porto Riko: 89-107. Üçte üç yapan Sırbistan ve iki galibiyet alan Porto riko bir üst tura yükseldi.

C Grubu: ABD-Ürdün: 110-62, Yunanistan-Yeni Zelanda: 83-74. Yenilgisiz ABD ve iki galibiyetli Yunanistan bir üst tura yükselen takımlar oldu.

F Grubu: Gürcistan-Venezuela: 70-59 Slovenya-Yeşil Burun Adaları: 92-77.  Luca Doncic önderliğinde Slovenya yenilgisiz olarak gruptan çıktı. İki kez kazanan Gürcistan da bir üst tura çıkmayı başardı.

G Grubu: Fildişi Sahili-Brezilya: 77-89, İran-İspanya: 65-85. Son Dünya Kupası şampiyonu İspanya yoluna kayıpsız devam ediyor. İki kez kazanan Brezilya da tur atlayan diğer takım oldu.

Larkin ve Wilbekin yerli statüsünü kaybedebilir: Her şey Tahkim'e bağlıLarkin ve Wilbekin yerli statüsünü kaybedebilir: Her şey Tahkim’e bağlı

İkinci tur maçları 1 ve 3 Eylül’de

16 takımın I, J, K ve L olmak üzere 4 grupta mücadele edeceği 2. turda, önceki turda birbiriyle oynamayan takımlar karşılaşacak. Mücadeleler 1 ve 3 Eylül tarihlerinde yapılacak. Ekiplerin bu 2 maçta aldığı puanlar, ilk 3 karşılaşmasıyla birleştirilecek ve grubunda ilk 2’ye girenler çeyrek finale çıkacak.

İkinci tur gruplarının dağılımı şöyle:

I Grubu: Sırbistan, Dominik Cumhuriyeti, İtalya, Porto Riko

J Grubu: ABD, Litvanya, Karadağ, Yunanistan

K Grubu: Slovenya, Almanya, Avustralya, Gürcistan

L Grubu: Kanada, İspanya, Brezilya, Letonya.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.