Dünya rekortmeni Aysel Önder: Büyük gurur yaşıyorum

Para atletizmde dünya rekoru kıran ve gümüş madalya kazanan milli özel sporcu Aysel Önder asıl hedefinin altın madalya olduğunu ancak yine de büyük gurur yaşadığını açıkladı.

Spor 6 Eylül 2024
Gümüş madalyalı özel sporcu Aysel Önder ülkeye döndü.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Türk bayrağını temsil eden sporculardan Aysel Önder birbirinden özel başarılara imza attı. 400 metrede mücadele eden Önder yarı final aşamasında dünya rekoru kırarak ses getirdi. Aysel finaldeki mücadelesinde ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı.

Çok zor bir hazırlık süreci sonunda Paris 2024’te başarılı olduğunu anlatan 19 yaşındaki milli sporcu, “Türkiye’ye madalyayla döndüğüm için çok mutluyum. Tek hedefim altındı ama gümüş madalya aldım. Büyük bir gurur yaşıyorum. Dışarıdan göründüğü kadar kolay değil. Öncelikle antrenörümün emeği çok büyük bende. Tabii federasyon başkanımız Birol Aydın da hep yanımızdaydı. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak ve beni destekleyen herkese bu madalyayı armağan ediyorum.” ifadelerini kullandı. Anneannesinin 2021 yılında vefat ettiğini aktaran Aysel, “Beni buralarda görmeyi çok istiyordu. Yanımda olması nasip olmadı ama beni bir yerlerden izlediğine eminim.” dedi.

Özel çocuklu ailelere de seslenen genç sporcu, “Özel çocuklara sahip aileler, mutlaka çocuklarını spora yönlendirsin. Spor yapmalarına engel olmasınlar. Çocukların hayallerinin peşinden koşmasına yardımcı olsunlar.” diye konuştu. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, Aysel’in tarihi bir zafere imza attığını vurgulayarak Türkiye’deki özel çocuklara rol model olduğunu vurguladı.

Aysel Önder gümüş madalya kazandı, Golbol Kadın Milli Takımı yarı finale kaldıAysel Önder gümüş madalya kazandı, Golbol Kadın Milli Takımı yarı finale kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.