Dünya rekoruna koştular… Bu gurur Türk kadın atletlerin

Özel sporcuların yarıştığı Virtüs Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye Kadın Milli Takımı, 4x200 metrede dünya rekoru kırarak altın madalya kazandı.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Özel milli atletler, Aysel Önder, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın ve Reyhan Taşdelen dünya rekoru kırarak şampiyon oldu.

Fransa’nın Reims kentinde düzenlenen 2024 Virtus Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda Türk ‘özel sporcular’ tarih yazmaya devam ediyor. Aysel Önder’in 400 metreyi 57.54’le koşarak dünya rekorunu kırmasından sonra milli takım büyük bir başarıya imza attı. Aysel Önder, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın ve Reyhan Taşdelen’den oluşan milli takım, 4×200 metrede 1.46.82’lik derecesiyle dünya şampiyonu oldu.
Milliler, bu dereceyle Polonya’ya ait  olan dünya rekorunu ele geçirdi. Polonya, 2007 yılında 1.49.13’le dünya rekorunu kırmıştı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, “Başkanımız Birol Aydın ve yönetim kurulumuz bu milli takımın temellerini 2013 yılında attı. Her zaman geleceğe ve altyapıya yatırım yaptık, yapıyoruz. Burada rekorlar kıran milli takımınızın yaş ortalaması 20. Hedefimiz 2024 Paris, 2028 Los Angeles’ta paralimpik oyunlarda madalyalar kazanmak” dedi.

Madalyalar gelmeye devam ediyor

Organizasyonun üçüncü gününde 4×400 metre bayrak yarışında da Damla Altın, Aysel Önder, Reyhan Taşdelen ve Eda Yıldırım’dan oluşan milli takım gümüş madalya kazandı. Reyhan Taşdelen 800 metrede ikinci, 200 metrede üçüncü oldu. Aysel Önder de Reyhan Taşdelen’i geçerek 200 metrede gümüş madalya aldı. Milli takım, organizasyonun ilk üç gününde dört altın, dokuz gümüş ve dört madalya kazandı.

Kadınların günü! Dünya rekoru, Avrupa şampiyonluğu, WNBA...Kadınların günü! Dünya rekoru, Avrupa şampiyonluğu, WNBA…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.