Dünyanın en büyüğü Manchester City

Dünya Kulüpler Şampiyonası final maçında Manchester City, Brezilya ekibi Fluminense'yi 4-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupaya uzandı.

Spor 23 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Manchester City dünya şampiyonu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Manchester City, Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde Copa Libertadores şampiyonu Fluminense ile karşılaştı. İngiliz devi karşılaşmaya çok hızlı başladı ve henüz 40. saniyede Julian Alvarez’le öne geçti.

Dakikalar 27’yi gösterdiğinde bu kez Nino kendi kalesine golü attı ve City farkı 2 yaptı. İlk devreyi 2 farkla üstün kapatan İngiliz ekip ikinci yarıda da üstün oyununu sürdürdü, Phil Foden’ın 72. dakikada attığı golle rahatladı. Maça son noktayı 87. dakikada Julian Alvarez koydu. Arjantinlinin golü maçın skorunu belirledi ve City tarihinde ilk defa Dünya Kulüpler Kupası şampiyonu oldu.

Maçın son düdüğü ardından eski Galatasaraylı Felipe Melo ve Manchester City’nin yıldız savunmacısı Kyle Walker arasında tansiyon yükseldi.

City bu sonuçla Premier Lig, Şampiyonlar Ligi, FA Cup, UEFA Süper Kupası ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası’nı aynı sene içinde kazanan ilk İngiliz takımı oldu. Ayrıca Pep Guardiola bu kupayı üç farklı takımla kazanan ilk teknik direktör oldu. İspanyol daha önce Bayern Münih ve Barcelona ile bu kupayı kaldırmıştı. Pep ayrıca toplamda 4. kez zafere ulaştı ve tarihte kupayı en fazla kaldıran teknik direktör oldu.

Mourinho’nun favorisi Manchester CityMourinho’nun favorisi Manchester City

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.