Duplantis çıtayı yükseltmeye devam ediyor: Bir dünya rekoru daha

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan İsveçli sırıkla atlamacı Armand Duplantis 20 gün sonra rekorunu bir santimetre daha geliştirdi.

Spor 26 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Duplantis bir rekor daha kırdı.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nın en ikonik isimlerinden Armand “Mondo” Duplantis dünya rekorlarına devam ediyor. Paris’te 6.25 atlayarak kendine ait dünya rekorunu dokuzuncu kez kıran Duplantis, bu kez Polonya, Silezya’daki Elmas Lig etabında dünya rekoru denemesi yaptı. Olimpiyat rekorunu kırdıktan sonra Yusuf Dikeç pozu vererek Türk sporseverlerin aklına kazınan İsveçli 6.26’yı ikinci hakkında geçmeyi başardı ve dünya rekorunu bir santimetre daha geliştirdi. Daha 20 gün önce Los Angeles 2028’de 6.30’u görür mü denen Duplantis için o tarih geldiğinde söz konusu yükseklik pek alçak kalabilir gibi duruyor.

Yarışmada tarihi bir ilk daha yaşandı. Olimpiyat Oyunları’nın madalyalı diğer iki ismi Sam Kendricks ve Emmanouil Karalis 6 metre barajını aştılar. Daha az hak harcayarak bunu başaran Hendricks ikinci olurken Yunan sporcu üçüncü oldu. Böylece tarihte ilk kez bir organizasyonda üç sırıkla atlamacı birden 6 metre barajını aştı.

Tek rekoru Duplantis kırmadı

Gecenin tek yıldızı İsveçli sporcu değildi. Bir başka İskandinav, Norveçli Jakob Ingebrigtsen 3000 metre yarışında 7:17.55’lik muhteşem derecesiyle dünya rekorunu kırdı. Ingebrigtsen 7.20’nin altına inen tarihteki ilk atlet oldu. Öyle ki bundan önceki rekor 1996’da Brian Komen’in 7:20.67’lik efsanevi derecesiydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.