Durdur durdurabilirsen: Filenin Sultanları Peru’yu da geçti

Filenin Sultanları Paris 2024 yolunda Olimpiyat Elemeleri üçüncü maçında Peru'yu 25-17, 25-27, 25-18, 29-27'lik setlerle 3-1 mağlup etti ve üçüncü galibiyetini aldı.

Spor 19 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Filenin Sultanları'nın muhtemel rakipleri belli oldu.

2024 Paris Olimpiyat Oyunları için Japonya’daki eleme turnuvasında boy gösteren Filenin Sultanları 3. maçında Peru’yla karşı karşıya geldi. Turnuvanın ilk iki maçını kayıpsız geçen Sultanlar, hatasız yola devam etmeyi, 17 maçlık galibiyet serisini sürdürmeyi amaçlıyordu.

Türkiye maça son derece hızlı başladı. Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Aslı Kalaç, Kübra Akman, Elif Şahin, Derya Cebecioğlu ilk 6’sıyla sahada yer alan Sultanlar, Ebrar ve İlkin’in etkili oyunuyla farkı hemen açtı. İlk set 25-18 sona erdi. Peru ikinci sete daha iyi başladı ve henüz setin başında 3 sayılık üstünlük yakaladı. Sultanlar iyi reaksiyon verdi dengeyi sağladı ancak karşılıklı sayılarla skordaki eşitlik set sonuna kadar devam etti. Set sonunu iyi getiren taraf Peru oldu. 27-25’le durum 1-1’e geldi.

Avrupa'nın en büyüğü PolonyaAvrupa’nın en büyüğü Polonya

Bir sonraki sette de denge hakimdi. Peru bir ara daha avantajlı takım konumuna dahi geçti. Sultanlar, setin ortalarına doğru Ebrar Karakurt’la beraber iyiden iyiye kontrolü ele aldı ve 25-17’lik skorla durum 2-1’e geldi.

Melissa Vargas'ın Fenerbahçe'ye dönüş tarihi belli olduMelissa Vargas’ın Fenerbahçe’ye dönüş tarihi belli oldu

Dördüncü setin başından itibaren yine reaksiyon veren Peru takımı setin genelini önde götürdü. 17-13’e geldiği noktada Daniele Santarelli mola aldı ve maçın başından itibaren değiştirmediği 6’lıya Melissa Vargas-Hande Baladın-Cansu Özbay eklemesinde bulundu. Bu hamleler oyunun gidişatını değiştirdi ve Türkiye skoru 23’te dengeledi. Peru molasının ardından şovuna devam Melissa Vargas maç sayısı imkanını kazandırdı. Peru ilk maç sayısını savuşturdu ancak Vargas’la tekrar öne geçen Sultanlar bir fırsat daha yakaladı, bu fırsat da değerlendirilemedi. Hande’nin smacı sonrası 3. maç sayısını da çeviren Peru direncini korudu. Bu andan itibaren bir de maç sayısı imkanı yakalayan Peru’ya karşı savunmayı yapan ekibimiz, Melissa Vargas’ın bulduğu ace ile seti 29-27 maçı 3-1 kazanmayı başardı. Türkiye adına karşılaşmanın en skorer ismi ürettiği 22 sayıyla Ebrar oldu, İlkin 14 sayıyla oynadı. Dördüncü setin ikinci kısmında ilk kez oyuna dahil olan Vargas kısa süreye 9 sayı sığdırdı.

Filenin Sultanları bu sonuçla beraber Olimpiyat Elemeleri’nde 3’te 3 yaptı. Türkiye ayrıca resmi maçlarda üst üste 18. galibiyetini elde etti. Sultanlar yarın sabah saat 07.00’de dördüncü maçında Arjantin’le karşılaşacak.

FIVB'den devşirme sınırı geldiFIVB’den devşirme sınırı geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.