Dursun Özbek: Niye Mourinho? İsmail Kartal 99 puan topladı

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, TRT Spor'a yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe'nin Jose Mourinho hamlesini sorguladı.

Spor 12 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Dursun Özbek'ten Fenerbahçe'ye mesaj.

Galatasaray’da başkan Dursun Özbek, TRT Spor’a konuk oldu ve yaklaşık bir saat süren programda açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin 25. şampiyonluk olduğunu belirten başkan programda Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmak istediklerini üstüne basarak yineledi. Özbek, transfer, Erden Timur, Fenerbahçe’nin Mourinho hamlesi gibi pek çok konuda yorum yaptı.

Özbek, Erden Timur’un ayrılığı hakkında “Erden kardeşimi göreve ben getirdim. Erden 2016’dan beri forma sponsorumdu. Onu kulübe ben davet ettim. Rahmetli Mustafa Cengiz döneminde de Galatasaray’a katkısı devam etti. 2022’de ‘Gel beraber çalışalım’ dedim. Başkan olarak sorumlu sizsiniz. Günün nihayetinde hesap başkana sorulur. Hiçbir eksikliği olmadan bu görevde başarılı olması için elinden geleni yaptı ve başarılı oldu. Ona devam etmesi gerektiğini, taraftarın beklentisinin de bu yönde olduğunu söyledik. Ailevi ve işiyle ilgili problemleri olduğunu söyledi ve girmeyeceğini söyledi. Bu dönemde girmeyeceğini söyledi. Galatasaray’ın futbol aklı… Erden kardeşimi göreve getirdiğimde böyle bir görevi beklemiyordu. Erden ile yaptığımız projeler farklıydı. Bu sene görevi kabul etmedi. Kendisinin şikayet ettiği konuların başında kulübün siyasetiyle alakalı… Buna alışmak lazım. Galatasaray’ın etik değerleri 500 seneden geliyor. Galatasaray bu şekilde büyüdü. Bu doğal. Bu eleştirilerden etkilenip küsmek son derece yanlış. Erden genç bir kardeşim. Çok da hassas bir kardeşim. Bu hassasiyetine bağlı olarak eleştirilerden çok etkilendi. Galatasaray’a hizmet etmek istiyorsanız eleştiriye alışmanız lazım. Zaman içinde yapılan eleştiriler doğru mu yanlış mı ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

Lucas Torreira: Avrupa'daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim BocaLucas Torreira: Avrupa’daki son kulübüm Galatasaray, sonrasında hayalim Boca

Galatasaray’daki demokrasi ortamından bahseden Özbek “26 senede 9 başkan değişmiş olması bence iyi bir şey. Çünkü Galatasaray gibi büyük bir dünya markasını yönetmek kolay bir şey değil. 26 sene dediğiniz zaman futbol ekonomisinin nerelere geldiğini de düşünmek lazım. Herkes eleştirilebilir. Genel kurul sizi kantara çıkarır. Bu genel kurul başarılı olan herkesi desteklemiştir. Başka takımlarla Galatasaray’ın yapısını kıyaslamak mümkün değil.” dedi.

Başkan transfer çalışmaları hakkında EURO 2024’ün belirleyici olacağını söylerken kadrodan fazla oyuncu satmayı planlamadıklarını açıkladı. Özbek bunlara ek “Şampiyon kadrodan kimseyi satmayı planlamıyoruz. Takımın çok güzel bir omurgası var. 3-4 tane takviye edilmesi gereken yer var. Bu takım her zaman şampiyonluk oynar ama bizim hedefimiz Şampiyonlar Ligi’nde başarılı olmak. Bütün transferler kampa yetişmeye bilir. Adam Avrupa Şampiyonası’nda oynuyor…Yabancı sayısı sebebiyle bu kadrodan bazı oyuncuları da elden çıkarmamız veya kiralık olarak ayrılmamız gerekiyor” dedi.

Başkan Özbek, Okan Buruk’un performansını överken, rakiplerin teknik direktör hamlelerine de gönderme yapıp, Fenerbahçe’nin Mourinho hamlesini sorguladı: “Galatasaray’ın ne yaptığı belli. Diğer hoca transferlerini değerlendirmek lazım. Mesela niye Mourinho? İsmail Kartal 99 puan topladı. 99 puan toplayan hocayı değiştiriyorsun. Sezon başında böyle bir şey konuşulsa, yani 99 puan alacağı söylense ne derdiniz? Başarılı derdiniz. Bu yönüyle değerlendirmek lazım. Bu yapılanların amacını sorgulamak lazım. Çok başarılı bir hoca 99 puan almış ama başka birisini getiriyorsun. İrdelenmesi gereken konu bunlar.”

Erden Timur Galatasaray'a dönüş için açık kapı bıraktıErden Timur Galatasaray’a dönüş için açık kapı bıraktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.