Dusan Tadic asist beklentisinde herkesi solladı

Avrupa'nın en büyük 10 liginde asist beklentisi en yüksek isim Fenerbahçeli Dusan Tadic oldu.

Spor 29 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçeli Dusan Tadic Avrupa'nın en büyük 10 liginde asist beklentisi en yüksek isim oldu.

Fenerbahçe’ye sezon başında katılan ve Süper Lig’de sezonu 10 gol 13 asistle tamamlayan Sırp yıldız Dusan Tadic takımının en çok gol pası veren ismi oldu. Asist krallığı yarışında 14 asistle Kasımpaşalı Hajradinovic’le birlikte 16 defa gol yaratan Dries Mertens’in ardından ikinciliği paylaşan Tadic asist beklentisi sayısında ise değil bu iki ismi, Avrupa’nın 10 büyük ligindeki tüm isimleri geride bıraktı.

Opta verilerine göre sezonu 14,34 xA’yla bitiren Tadic neredeyse istatistiğiyle tam orantılı olarak 14 asist yaptı. Yine Opta’nın tuttuğu istatistiklere göre Edin Dzeko’nun Süper Lig’de en çok gol fırsatı kaçıran isim olması Tadic’in bu durumunu destekledi. Edin Dzeko tam 26 net gol fırsatı harcadı.

Avrupa’nın 10 büyük ligi içerisinde Sırp yıldızı takip eden isimler 13,75 xA’yla PSV’li Joey Veerman, 13,39 xA’yla Benfica’lı Angel Di Maria, 11,99 xA’yla adı Fenerbahçe’yle de anılan Union SG’nin 10 numarası Cameron Puertas ve 11,17 xA’yla Arsenal’ın yıldızı Martin Odegaard yer aldı. Süper Lig’in asist kralı Galatasaraylı Dries Mertens ise listede 10’uncu sırada geldi ve sezonu 10,43 xA’dan 16 asist çıkartarak tamamladı. Tadic gibi 14 asist yapan Hajradinovic listede ilk 10 sırada kendisine yer bulamadı.

Onca rekor, bu kadarcık gelir için... Süper Lig'de havuz gelirleri böyle paylaşıldıOnca rekor, bu kadarcık gelir için… Süper Lig’de havuz gelirleri böyle paylaşıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.