Dyshawn Pierre’in hamstringinde yırtık: Yeni transfer açıklandı

Fenerbahçe Basketbol Takımı forvet Dyshawn Pierre'in sağ hamstring kasında yırtık olduğunu açıkladı. Sarı-lacivertliler bu pozisyon için Amine Noua ile anlaştı.

Spor 22 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de sakatlık açıklaması ve forvet takviyesi geldi.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı geçen hafta içi EuroLeague’de kötü sınav verdi. Takım Zalgiris Kaunas’a 98-74 yenildi. Özellikle savunmada zorlanan sarı-lacivertlilerde Nigel Hayes-Davis, Tarık Biberovic ve Nate Sestina sakatlıkları nedeniyle forma giyememişti. Bu oyuncularla aynı pozisyonda forma giyen Dyshawn Pierre de maçın üçüncü periyodunda sakatlık geçirdi. Hal böyle olunca fiziksel açıdan iyiden iyiye küçülen Kanarya savunmada yaşadığı zaaflar artınca sahadan farklı yenilgiyle ayrıldı.

Pierre’in sağlık durumuyla alakalı resmi açıklamada Fenerbahçe oyuncu için “Yapılan kontrollerinin ardından sağ bacak hamstring kasında yırtık tespit edilmiş olup tedavisine başlanmıştır” dedi.

Hem Nigel Hayes-Davis’in sakatlığı, hem Nate Sestina ve Tarık’ın durumlarına Pierre’in de sakatlığı eklenince söz konusu pozisyon için transfer kaçınılmaz çözüm oldu. Sezon başından beri sakatlığı bulunan Metecan Birsen’in de kısa sürede dönmeyeceği hesap edilerek Kanarya’nın bir transfer listesiyle harekete geçtiği belirtildi. Sports Digitale tarafından gelen ilk bilgi Dertona forması giyen Amine Noua, Letonyalı Grazoulis ve Beşiktaş’tan Jordan Usher’ın listede olduğu yönündeydi. İlerleyen dakikalarda İtalyan basınından Sportando Fenerbahçe’nin Amine Noua ile bir aylığına anlaştığı yönünde haber geldi.

Noua 2023-24 sezonuna Hapoel Holon formasıyla başladı. Aralık ayında ise İtalyan ekibi Bertram Derthona Tortona’ya transfer oldu. Fransız forvet Holon formasıyla Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarında dört maçta forma giyerek 14.0 sayı, 6.8 ribaunt ortalamaları tutturmuştu. Noua sezonuna devamında Tortona ile çıktığı dört Şampiyonlar Ligi maçında 2.5 sayı ve 2.5 ribaunt ortalamaları yakaladı. Noua, Derthona takımından ayrılıp Anadolu Efes’e gelen forvet Mike Daum’un alternatifi olarak kadroya katılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.