İstanbulspor Başkanı: Federasyon istifa etmez, görevden alınır

İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu ve Başkan Yardımcısı Bayram Saral, sahadan çekilme olayının ardından basın toplantısı düzenlediler ve çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ecmel Faik Sarıalioğlu, İstanbulspor - Trabzonspor maçında hakem kararından memnun kalmayıp takımı sahadan çekmişti.

Bu hafta içi devam eden Süper Lig heyecanı bambaşka bir kaosa sahne oldu. İstanbulspor – Trabzonspor maçının 68. dakikasında Trabzonspor’u öne geçiren gol sonrası olanlar oldu. Golden önce Trabzonsporlu Batista Mendy’nin kendi ceza alanı içinde İstanbulsporlu futbolcu Loshaj’a müdahalesi VAR tarafından 2 dakikadan fazla kontrol edildi. Serkan Çınar maçın orta hakemi Ali Şansalan’ı ekrana çağırmadı ve Trabzonspor lehine gol kararı verildi. Santra yapıldı. Yaklaşık bir dakika sonra, 74. dakikaya girerken İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu kulübeye indi ve takımı sahadan çekti. İstanbulspor stoperi Simon Deli’nin takımı sahadan çekmemesi yönünde Sarıalioğlu’na diz çöktüğü anlar akıllara kazındı. İkna çabaları fayda etmedi. Kaptan Mehmet Yeşil, takım soyunma odasına gittikten yaklaşık 10 dakika sonra sahaya dönüp hakemlere takımın geri dönmeyeceğini bildirdi. Hakemler de soyunma odasının yolunu tuttu, maç askıya alındı.

Türk futbolunda olaysız gün yok... Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldıTürk futbolunda olaysız gün yok… Hakem kararına kızan İstanbulspor Başkanı takımını sahadan çekti, maç yarım kaldı

Olayların ardından İstanbulspor Kulübü bugün basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan Ecmel Faik Sarıalioğlu ile Başkan Yardımcısı Bayram Saral katıldı. Saral sözlerine “Sahadan çekilme kararının Trabzonspor futbolcuları ve yöneticileriyle hiçbir ilgisi bulunmadığı gibi çekilme kararının başka kulüplerle ilişkilendirmeye çalışılması olayı ana mecrasından çıkarmaya yönelik beyhude çabalardır. Aynı şekilde sahadan çekilme kararını salt bu maçtaki hakem hatasına bağlanması olayı basite indirgemektir” diyerek başladı.

Saral sezonun başından beri haksızlığa uğradıklarını düşündükleri anları “Kulübümüz aleyhine yapılan hakem hatalar ile ilgili detaylı açıklamalar 6 Aralık 2023 tarihinde TFF yönetim kuruluna bildirilmiştir. Ligin 1. haftası Konyaspor maçı, Konyaspor’un attığı gol öncesinde futbolcumuza yapılan bariz faul verilmedi. 5. haftada Başakşehir maçında skor 1-0’ken bariz penaltımızın verilmemesi. 7. haftada Gaziantep maçında aleyhimize verilen haksız fauller ve kartlar. 8. haftada Beşiktaş maçı 1-0 devam ederken Beşiktaş lehine penaltı verilirken oyuncumuza yapılan bariz faulün verilmemesi. 13. haftada Hatayspor maçında rakibimiz lehine verilen hatalı penaltı kararı. 14. haftada Karagümrük maçı 0-0 devam ederken lehimize verilmeyen penaltı ve VAR müdahalesine rağmen rakibe verilmeyen kırmızı kart. Trabzonspor maçında lehimize verilmeyen penaltı ve devamında verilmeyen gol” diyerek sıraladı.

Dış basın İstanbulspor - Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye'de daha fazla kaos!Dış basın İstanbulspor – Trabzonspor maçını böyle yazdı: Türkiye’de daha fazla kaos!

‘Benden fazla kimse Trabzonlu olmasın’

Saral kulüp olarak TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’den randevu talep ettiklerini ancak geri dönüş alamadıklarını iletti. TFF ve MHK’nin güvenilirliğinin kaybolduğunu belirten başkan yardımcısı sözlerini bu şekilde noktaladı. Ardından konuşan Sarıalioğlu “Neden Trabzonspor maçı? Çünkü bu maça rastladı. Bir VAR 5 dakika karar veremiyorsa, 73. dakikada takımı maçtan çekiyorsak bunun sorumlusu TFF ve hakemler. Bu tesadüfen bu maça rastladı. Benden fazla kimse Trabzonlu olmasın. Ben Trabzonluluğumu kimseye değişmem. Hiçbir Trabzonlu benden daha çok Trabzonlu ve Trabzonsporlu değildir. Biz doğduk doğalı onla büyüdük. İstanbulspor’un sahibiyiz ve İstanbulspor için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” dedi.

Sarıalioğlu TFF’nin kendilerine ulaştığını belirterek “TFF tam saat 15.00’te aradı. Telefonum sessizdeydi, cevap veremedim. Müslüm Özmen Bey aradı, sonra Bayram Saral Bey’i aradı. Yan yanaydık. Kendisiyle ve Büyükekşi ile konuştum. Israrla verdi telefonu. Kendisini dinledim. Ne düşünüyorsam, aday olduğu günden bugüne, hepsini tekrar söyledim. Sayın TFF başkanımızın yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi arkasından asla söylemedim. 20 kişinin içinde ne konuştuysam, her yerde aynı şeyi konuştum. Bize randevu vermediler. Bugün aradılar, istediğiniz zaman gelin dediler” diye konuştu.

‘Ceza gelmiş, küme düşmüşüz bilmem ne sorun değil’

Başkan aldıkları kararın arkasında olduğunu belirterek “Bugün Süper Lig’de oynuyorum. 8 senede 3 sefer şampiyon oldum, buraya kadar geldim. Bugün itibarıyla 1 lira borcum yok, ne futbolcuya ne SSK’ya ne herhangi bir yere. Kime ne kadar borcumuz var sezon sonuna kadar onları ödemekle mükellefiz. Ceza gelmiş, küme düşmüşüz bilmem ne sorun değil. Burada adalet olması lazım. İstanbulspor’un bir Kütahyaspor’dan, Kayserispor’dan, Zonguldakspor’dan bir başka olmaması lazım. Her takım için adalet olması lazım. Bir sürü söylenecek şey var. İstanbulspor ile alakalı konuşuyoruz sadece. Takımı sahadan çektiğimiz için konuşuyoruz, bu. Sonucu ne olursa olsun, hiç önemli değil”  dedi.

‘Futbolcular haklı’

Başkan çarpıcı açıklamalarına “TFF istifa etmez, TFF görevden alınır. İstifa edecek yetkisi yok!” diyerek devam etti. Sarıalioğlu aldığı kararla alakalı “Ben kendime, doğruyu yaptığıma inanıyorum. Yapabileceğim başka bir şey yok. Benim inip birini tokatlayacak durumum yok. Gerek de yok. Ben oyuncularıma çocuklarıma, ‘Gidin, hakemden helallik alın ve tebrik edin’ dedim. Gittim Trabzonsporlu hocamızı ve başkan Ertuğrul Doğan kardeşim benim, 25 senedir tanırım, kardeşim kadar sevdiğim birisi, onu tebrik ettim. Zaten Trabzonspor biziz yani, başkası değil, benim.” açıklamasını yaptı. Futbolcuları için üzgün olduğunu belirten başkan “Futbolcular haklı. Tek özür dilemem gereken sporcularım ve teknik ekibim. Kimseden özür dilemem. Hepsinin çoluk çocuğu var, hepsinin bu maçta galip gelirseler prim hakkı var, bilmem neyi var. Bu çocuklar maçta galip gelmiş gibi prim vereceğim” dedi. Başkan bugün olsa yine aynı hareketi yapacağını savundu.

Simon Deli maça devam etmek adına Başkan Sarıalioğlu önünde böyle diz çökmüştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.