Eda Erdem heykelinin açılışı için tarih verildi: 8 Mart haftası…

Fenerbahçe’de voleybol şubesinden sorumlu yönetici Simla Türker Beyazıt, Eda Erdem Dündar’ın heykelinin açılış tarihiyle alakalı açıklamada bulundu. Beyazıt heykeli 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yetiştirmeye çalışacaklarını belirtti.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eda Erdem Dündar'ın heykeli 8 Mart haftasına yetiştirilmeye çalışılacak.

Fenerbahçe Eda Erdem Dündar’ın heykeli için somut adımları attı. Heykelin yapımı için heykeltıraş Pınar Öktem Doğan’la anlaşan sarı-lacivertlilerde voleybol şubesinden sorumlu yönetici Simla Türker Beyazıt detaylı açıklamalar yaptı.

Beyazıt heykelin açılış tarihiyle alakalı “Fenerbahçe Spor Kulübü olarak kadınların ve kız çocuklarının spora katılımını çok önemsediğimizi ve bu anlamda birçok projeler yaptığımızı artık bütün Türkiye biliyor. Bu anlamda Eda çok ikonik bir karakter. Hem milli takımda, hem Fenerbahçemizdeki kaptanlığı seneye 16. yıl olacak. Çok ikon bir oyuncu. 2024’te, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftasında heykelin açılışını yapmak istiyoruz. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının ilk Kadınlar Günü olacak” dedi.

Dünya şampiyonu Eczacıbaşı Türkiye’ye döndüDünya şampiyonu Eczacıbaşı Türkiye’ye döndü

 

Devlet sanatçısı Prof. Dr. Tankut Öktem’in kızı heykeltıraş ve Y. Mimar Pınar Öktem Doğan “Sanat hayatı boyunca Türk kadınının, Türk annesinin Cumhuriyetin kurulmasında ne büyük fedakârlıklarla emek verdiğini gelecek nesle eserleriyle anlatan bir heykeltıraş babanın kızı olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Eda Erdem’in Türk kadınının gücünü dünyaya anlatan, başarısının simgeleştirdiği ve gelecek nesillere ışık tutacak heykelini yapıyor olmak çok özel. Eda Erdem’in heykelinin yapılacağını Sn. Başkanımız Ali Koç’tan duyunca bunun öneminin bilincinde olan bir heykeltıraş olarak Simla hanımla yollarımız kesişti. İnşallah bu güzel eseri yerine yerleştireceğiz ve açacağız. Bu benim için de büyük bir onur olacak. Cumhuriyetimizin 100. yılında olması da ayrıca büyük önem taşıyor” dedi.

Öktem Doğan ile bir araya gelen ve heykel için ölçüleri alınan Eda Erdem Dündar ise “Tanıştığımıza çok memnun oldum. Kendisi çok değerli bir sanatçı. Hem birbirimizi tanıdık hem de hayata geçireceği projeyle ilgili ölçüleri vermek adına birlikteyiz. Çok heyecanlıyım. Nasıl olacak, inanın ben de sizler gibi bilmiyorum ama o gün geldiğinde hep beraber göreceğiz. İçimde çok güzel enerji ve his var. Güzel bir iş birliği ile geleceğe ve bana güzel bir armağan bırakacağız. Siz konuşurken bile hala olacak mı, oluyor mu, hissi ben de devam ediyor. Eseri, projeyi konuşuyoruz. Çok heyecanlıyım. Hep beraber göreceğiz. Ne isterseniz hem hazırım. Her zaman yardımcı olmaya devam edeceğim” diye konuştu. Heykel Eda Erdem Dündar’ın milli takım forması giyerken verdiği ikonikleşen pozu şeklinde yapılacak. Erdem Dündar’ın heykelinde Fenerbahçe’nin klasikleşen çubuklu forması olacak ve stadyumun önünde Can Bartu, Lefter Küçükandonyadis, Alex de Souza heykellerinin yanında yerini alacak.

Eda Erdem Dündar heykeli için çalışmalar başladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.