Edin Dzeko: İrfan Can hayalet gibiydi, takımın yıldızı oldu

Elvir Balic, katıldığı bir programda Edin Dzeko'nun İrfan Can Kahveci hakkında yaptığı yorumu iletti ve İrfan'ın geçen sezonun sonunda hayalet gibi olduğunu şimdiyse takımın yıldızlarından birine dönüştüğünü belirttiğini ifade etti.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Dzeko'dan İrfan Can Kahveci'nin dönüşümü hakkında yorum.

Sezona 19’da 19’la başlayan ve ligde oynadığı 10. maçında 10. galibiyetine uzanan Fenerbahçe, son olarak Pendik deplasmanından 5 farklı galibiyetle çıktı. Galibiyette yaptığı hat-trick’le en büyük rolü oynayan Boşnak golcü Edin Dzeko’nun sözleri Elvir Balic aracılığıyla aktarıldı. Birçok konuya değinen Dzeko’nun İrfan Can Kahveci’yle alakalı sözleri dikkat çekti.

Dzeko, deneyimli kanat oyuncusu hakkında “İlk geldiğimde İrfan Can Kahveci hayalet gibiydi, motivasyonu sıfırdı! Tadic ve ben onunla çok konuştuk, çok moral verdik. Şu anda İrfan Can bize müthiş bir katkı sağlıyor. İşte futbol böyledir, geçen sezon ıslıklanan oyuncu takımın yıldızlarından biri olabilir!” dedi.

Ayrı Dünyaların TakımlarıAyrı Dünyaların Takımları

Ocak 2021’de Fenerbahçe’ye transfer olan İrfan Can için Başakşehir’e 7 milyon euro artı 1 milyon euro bonuslarla beraber KDV ödenmişti. Söz konusu bonservis bedelinin karşılığını çoğu zaman veremeyen İrfan Can, şampiyonluk hasretinin sürmesiyle taraftarın hedefi haline geldi. Oyuncu geçen sezonun bitimi itibarıyla sarı-lacivertli formayla 83 maçta 11 gol atıp 15 asist yapmıştı. Bir kez Türkiye Kupası kaldırma sevinci tatan isimle taraftarın arası fazlasıyla açıktı.

Ancak İrfan büyük bir dönüşüm geçirdi. Bu sezon çıktığı 18 resmi maçta 9 gol ve 5 asist yapan İrfan Can, 14 gole direkt etki ederken 100. kez Fenerbahçe formasını terletme sevinci de yaşadı. Cengiz Ünder Marsilya’dan 15 milyon euro karşılığında transfer edilince İrfan’ın bulacağı süre tartışma konusu olmuştu. Fakat gelinen noktada görülüyor ki formayı alması gereken kişi, sezona son derece formda başlayan ve kariyerinin en verimli dönemini geçiren İrfan’ı geride bırakmak zorunda olan Cengiz.

Fenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptıFenerbahçe 10 aldı, Dzeko şov yaptı

Balic’in diğer açıklamaları

Edin Dzeko, Fenerbahçe’nin hareketli geçen yaz transfer sürecinde yaptığı ilk hamlelerden biriydi. Oyuncu, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda takımı Inter’le Manchester City’ye karşı final maçını oynadıktan yalnızca 4 gün sonra Fenerbahçe’ye imza atmıştı. Sarı-lacivertlilerin o dönemlerde bir diğer hamlesi Ryan Kent’ti. Ne stoperler, ne orta saha rotasyonu ne de kanattaki derinlik sağlanmamış transferler yapılmamıştı.

Tivibu Spor’da açıklamalarda bulunan eski Fenerbahçeli Elvir Balic, Dzeko’nun daha o dönemde transfer politikası konusunda Ali Koç’la konuştuğunu anlattı. Balic “Edin Dzeko, başkan Ali Koç ile transfer döneminde konuştuklarını anlattı. ‘Başkanım’ demiş, ‘Sadece benim üzerimden şampiyonluk bekliyorsanız yanılıyorsunuz. Benim yanımdaki oyuncular da çok önemli’ diye eklemiş. Çok zeki biri. Futbolu çözmüş, başarıya nasıl ulaşacağını çok iyi biliyor.” dedi.

Avrupa Fenerbahçe'yi konuşuyorAvrupa Fenerbahçe’yi konuşuyor

“Milli takım yoruyor”

Balic Dzeko’nun İsmail Kartal’la olan ilişkisinin de son derece iyi olduğunu belirterek “Edin Dzeko, İsmail Kartal ile sürekli konuştuğunu söyledi. Yorgun hissettiği zaman iletiyor İsmail Hoca’ya, İsmail Hoca da olumlu karşılıyor. Bosna Milli Takımı’nda sona yaklaştığını hissediyor. ‘Beni milli takım yoruyor’ dedi. ‘Şu andaki gruptaki durumumuz ile hedeften uzaklaştık. Şu an sadece playoffa bakıyoruz. Oradan çıkarsak çıkarız. Hoca ile konuştum, belki kasım ayındaki milli maçlara gitmem, beni ciddi şekilde yoruyor.’ dedi.” açıklamasını yaptı.

“Kaptanlık motive etti”

Oyuncunun Galatasaray maçı için sabırsızlandığını söyleyen Balic kaptanlık pazubandının kendisine verilmesi hakkında da “İlk hazırlık maçında (Zenit) oynamadığım için şaşırmıştım. Hatta ‘Acaba hoca beni neden oynatmadı?’ diye babamla konuştum. Bir sonraki maçta (Kızılyıldız) ‘Bir baktım, soyunma odasında benim oturduğum yerde kaptanlık bandı asılı.’ Söylenmeden oraya asılmış. ‘Görünce şok oldum’ dedi. ‘Beni o kadar çok motive etti ki… Çok büyük sorumluluk ama beni çok motive etti.’ dedi.” açıklamasını yaptı.

Kaptan Dzeko Fenerbahçe’nin hem sahadaki hem saha dışındaki lideri.

Yıllar sonra gelen hat-trick

Edin Dzeko formda başladığı sezonda Pendikspor önünde formunun zirvesine çıktı. Oyuncu Ağustos 2011’de oynanan Manchester City-Tottenham maçından sonra ilk defa bir karşılaşmada hat-trick yaptı. Fenerbahçe karşılaşmayı 5-0 kazandı ve resmi maçlarda 19’da 19, ligde 10’da 10 yaparak yoluna kusursuz devam etti. Dzeko bu sezon şu ana dek çıktığı toplam 14 resmi maçta 12 gol ve 7 asistle oynayıp toplamda 19 gole direkt etki etti. Boşnak dünya yıldızı Süper Lig’de 10 golle beraber gol krallığı yarışında Galatasaray’ın yıldızı Mauro Icardi ile beraber zirveyi paylaşıyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.