Efeler puanı aldı, galibiyeti kaçırdı

Türkiye, Hollanda'ya 3-2 yenilirken Milletler ligindeki ilk puanını aldı. Milli takım ikinci maçında yine galibiyetle tanışamadı.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Türkiye, Hollanda'ya 3-2 mağlup oldu.

Tarihinde ilk kez Voleybol Milletler Ligi’nde (VNL) sahne alan Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, turnuvanın ikinci maçında Hollanda’yla Antalya’da karşılaştı.

Maça iyi başlayan Filenin Efeleri, Efe Mandıracı ve Efe Bayram’dan çok iyi katkı almasıyla ilk seti 25-19 kazanarak maçta öne geçti. İkinci sete de iyi başlayan milliler Adis Lagumdzija’yla fark yaratarak skoru 25-20’ye taşıdı ve mücadelede durumu 2-0 yaptı.

Devamında direnç göstermeye başlayan Hollanda üçüncü sette karşılaşmaya ağırlığını koydu. Bu seti 25-18 kazanan Hollanda bir sonraki seti de 25-21’le hanesine yazdırarak 2-0 yenik duruma düştüğü mücadeleyi son sete taşıdı.

Karar setine de iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Final bölümünde bir türlü etkili olamayan Türkiye seti 15-9, maçı da 3-2 kaybetti. İlk maçında Kanada’ya 3-1 yenilen milliler ikinci maçında da mağlup oldu ancak iki set kazanması dolayısıyla turnuvadaki ilk puanlarını kazandı. Ay-yıldızlılar, 25 Mayıs’ta Fransa, 26 Mayıs’ta ise ABD ile karşılaşacak.

Polonya, Kanada’yı 3-1’le geçti.

Günün Antalya’da oynanan diğer iki maçında Polonya, Kanada’yı 3-1’le geçerken Slovenya da Fransa’yı aynı skorla mağlup etmeyi başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.