Efes’ten Micic’e veda

Anadolu Efes, son 5 sezondur lacivert-beyazlı formayı giyen ve birçok başarının altında imzası olan Vasilije Micic’e veda etti.

Spor 3 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, NBA'e giden yıldızına veda etti.

Vasilije Micic, birkaç senedir NBA’le dirsek temasındaydı. Draft hakları Philadelphia 76ers’tan Oklahoma City Thunder’a takaslanan ve geçen sene de Thunder’la görüşen Micic Efes’te kalmıştı. İki kez EuroLeague dörtlü final MVP’si Sırp gard bu kez Oklahoma ile anlaştı ve 3 sene 23.5 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı.

Bu kararın ardından Anadolu Efes, dün öğleden sonra Vasilije Micic’e bir veda klibi hazırladı. İstanbul ekibi, takımda adeta efsaneye dönüşen oyuncuya veda etti. Vasa, 2021 yılında EuroLeague MVP’si de seçildiği Efes kariyerinde 2 EuroLeague şampiyonluğu, 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası zaferi yaşadı. 29 yaşındaki oyuncu önümüzdeki 3 sene boyunca Oklahoma City Thunder formasını terletecek.

Büyükçekmece’ye İtalya’dan skorer

Süper Lig ekiplerinden Büyükçekmece İtalya Ligi ekiplerinden Brindisi’de forma giyen Marcquise Reed ile sözleşme imzaladı. 1995 doğumlu 1.91 boyundaki oyuncu gard ve skorer gard olarak görev yapabiliyor.4

Türkiye'de kovuldu, WNBA'de başantrenör oldu: Emre VatanseverTürkiye’de kovuldu, WNBA’de başantrenör oldu: Emre Vatansever

Manek Zalgiris’e doğru

Geçen sezonu Tofaş’ta tamamlayan forvet Brady Manek, EuroLeague takımlarından Zalgiris Kaunas’la anlaşmak üzere. Manek Tofaş formasıyla BSL’de 15.4 sayı, 5.9 ribaund, 1.6 asist ortalamaları yakalamıştı.

Leday de Partizan’da kaldı

Partizan, geçirdiği başarılı EuroLeague sezonunun ardından kadrosunu korumaya çalışıyor. Fransız uzun Matthias Lessort’u Panathinaikos’a ve Avustralyalı gard Dante Exum’u Dallas Mavericks’e kaptıran ekip, Kevin Punter’ın sözleşmesini uzatmıştı. Sırp ekip son olarak Zach Leday’le de iki senelik yeni sözleşme imzaladı.

Telekom’a Baskonia’dan pivot

Yeni sezon için transfer çalışmalarını sürdüren EuroCup’taki temsilcilerimizden Türk Telekom, geçen sezonu Baskonia’da geçiren Steven Enoch’la anlaştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.