Eksik Kanarya, eksi beş derecede uçmaya çalışacak

Sakatlar kervanına Ferdi Kadıoğlu'nun eklenmesiyle kadro kurmakta güçlük çeken Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde Noerdsjallend'a konuk olacak. Karşılaşmanın oynanacağı saatlerde hava sıcaklığının eksi beş derece olması bekleniyor.

Spor 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Right to Dream Park'ta yağan karlar özel araçlarla temizlendi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi H Grubu beşinci maçında Fenerbahçe, 23.00’te Noerdsjallend ile karşılaşacak. Danimarka’nın Farum kasabasındaki 10 bin 300 kişilik Right to Dream Park’ta oynanacak maçta Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jeremie Pignard düdük çalacak. Pignard’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Aurelien Drouet ile Laurent Coniglio üstlenecek. Karşılaşma Exxen paltformundan canı yayınlanacak.

Fenerbahçe zirvedeki yerini korumak istiyor

Grubunda dokuz puanla lider durumda yer alan Fenerbahçe, yedi puanla ikinci sırada bulunan Noerdsjallend’ı yenerek zirvedeki yerini korumak ve gruptan çıkmayı garantilemek istiyor.  Kanarya, rakibiyle İstanbul’da oynadığı maçtan 3-1’lik galibiyetle ayrılmıştı.

Fenerbahçe'de Ferdi belirsizliğiFenerbahçe’de Ferdi belirsizliği

Sarı lacivertlilerde yedi eksik

Fenerbahçe, Nordsjaelland maçına yedi oyuncusundan yoksun çıkacak. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Djiku, Becao, Mert Hakan ve Ferdi Kadıoğlu görev alamayacak. Bu oyuncuların yanı sıra henüz hazır olmayan Serdar Aziz, Fred ve Zajc’ın görev alması beklenmiyor.

İsmail Kartal rotasyon yapacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, sakatlıklar ve UEFA listesinde yer almayan futbolculardan dolayı zorunlu rotasyonla sahaya çıkacak. Livakovic, Dzeko ve İrfan Can Kahveci’yi yedek soyundurmayı da planlayan Kartal, ligde çok fazla forma şansı bulamayan ve genellikle yedek soyunan oyunculara forma verecek. İsmail Kartal’ın İrfan Can Eğribayat, Batshuayi, Joshua King ve Cengiz Ünder’i ilk 11’de başlatması bekleniyor.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın mücadeleye şu 11’le çıkması bekleniyor: “İrfan Can Eğribayat, Osayi, Yusuf Akçiçek, Crespo, Oosterwolde, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Cengiz Ünder, Szymanski, King, Batshuayi.”

Fenerbahçe'de Lincoln Henrique geri döndüFenerbahçe’de Lincoln Henrique geri döndü

Altyapıdan takviye

Sarı-lacivertli ekipte eksiklerin fazla olması nedeniyle altyapıdan altı oyuncu kadroya dahil edildi. Altyapıdan Furkan Onur Akyüz, Yusuf Akçiçek, Ahmet Necat Aydın, Efekan Karayazı, Muhammet İmre ve Çağrı Fedai kadroya dahil edildi.

Suni çim ve soğuk

Sarı-lacivertli ekip, Noerdsjallend maçında alışık olmadığı bir saha zemininde mücadele edecek. Ülkedeki soğuk havanın yanı sıra saha zeminin suni çim olması Fenerbahçe’yi zorlayacak. Sarı-lacivertlilerin bu sebepten dolayı ise sahaya uygun bir kramponla karşılaşmaya çıkması bekleniyor.  Farum kasabasındaki 10 bin 300 kişilik Right to Dream Park’ta kar temizleme çalışmaları yapılıyor. Karşılaşma saatinde hava sıcaklığının eksi beş derece olması bekleniyor.

İsmail Kartal, elindeki en iyi 11’i sahaya süreceğini söyledi.

İsmail Kartal: Buraya kazanmak için geldik

Fenerbahçe’de teknik direktör İsmail Kartal, Ludogorets karşısında alınan mağlubiyete karşın grupta lider olarak yola devam ettiklerinin altını çizen Kartal, Danimarka’ya kazanmak için geldiklerini vurguladı. Havanın soğuk olduğunu, sentetik olan saha zemininin de iyi olduğunu dile getiren Kartal, “İşimizi yaparak maçı kazanmayı hedefliyoruz. Rakibimiz iyi bir takım, onların da kendilerine göre planları var. Bu planları tahmin ediyoruz. Biz de yaptığımız analizlerde nasıl bir taktikle oynayacağımızı çalıştık. İnşallah bunun karşılığını alarak ülkemize dönmeyi hedefliyoruz” dedi. Kartal, şunları söyledi: “Ama üç puan alamıyorsak en kötü bir puanla ayrılmayı hedefliyoruz. Yarınki oyun planımız kazanmak üzerine. Kazanırsak zaten işi garantiliyoruz. Kazanamazsak da en kötü beraberlikle ayrılmak istiyoruz. Elimizdeki en ideal ve en doğru oyuncularla sahaya çıkacağız. Hava şartlarının her iki takım oyuncuları için lehte ya da aleyhte olacağını düşünmüyorum. İyi konsantre olan ve taktiksel görevlerini yapan takım başarılı olacaktır. Futbolcu her ortamda sahaya çıkıp işini yapar.”

Kaleci İrfan Can Eğribayat da “Buraya kazanmaya geldik. İnşallah galibiyetle ayrılırız. Soğuk havayıbilerek geldik. Sahada da çok üşümüyorsun. Elimizden geleni yapacağımızı bütün hocalarımız biliyor. Sentetik zemin bizim için çok önemli. Buraya gelmeden önce zemine baktık. Normal suni çim gibi değil, güzel bir yumuşaklık vermişler. Güzel bir zemin var. Tabii ki çim saha gibi olmayacak, atladığımızda ağrı yapacak ama önemli değil. Gördüğümüz kadarıyla iyi futbol oynamaya müsait bir zemin var. İnşallah iyi futbol oynayıp kazanacağız” diye konuştu.

Nordsjaelland Teknik Direktör Johannes Hoff Thorup iddialı konuştu.

Johannes Hoff Thorup: Bizim için zor olacak

Nordsjaelland’da teknik direktör Johannes Hoff Thorup, İstanbul’da oynanan ilk maçtan dersler çıkardıklarını ve bu doğrultuda sahaya çıkacaklarını söyledi. Thorup, “Maç bizim için zor olacak. Grupta şansımız var kalan karşılaşmalarda bunu değerlendirmeyi amaçlıyoruz. Fenerbahçe karşısında güzel bir sonuç almak istiyoruz” dedi. Hava şartları ve kar yağışı hakkındaki soruyu da yanıtlayan Danimarkalı teknik direktör, şunları söyledi: “Bana kalsa ben soğuk havayı tercih etmem. Takımdaki oyuncuların birçoğu Danimarkalı değil. Bu yüzden soğuk hava ve kar yağışı bizim için avantaj değil. Taraftarın maça büyük ilgisi var ve maç bu nedenle daha da önemli bir hal alıyor. İyi hazırlandık ve galibiyet almak istiyoruz. İki taraf için de zor bir maç olacak. Hepimiz için güzel ve enteresan bir maç olacak. Ne olacağını hep birlikte göreceğiz.”

Gruptaki iki iyi takımın karşı karşıya geleceğine dikkati çeken Nordsjaelland futbolcusu Kian Hansen ise “Fenerbahçe, buraya gelen en büyük takımlardan birisi olabilir. Benim açımdan da özel bir maç olacak. Karşılaşmaya konsantre olduk. Türk ve Danimarkalı taraftarlar stadı dolduracak. Biz de maçı heyecanla bekliyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.