Eljif Elmas, Leipzig’e imzayı attı, Fenerbahçe kazandı

Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Kuzey Makedonyalı Eljif Elmas, Napoli'den Leipzig'e transfer oldu. Sözleşmesi gereği Fenerbahçe transferden 2 milyon Euro'ya yakın para kazanacak.

Spor 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Eljif Elmas Leipzig ile anlaşmaya vardı.

İtalya Serie A Ligi ekiplerinden Napoli forması giyen Eljif Elmas, Almanya Bundesliga’ya transfer oldu. Kuzey Makedonyalı futbolcu 25 milyon euro karşılığı Leipzig için sağlık kontrolünden geçti ve sözleşmeye imza attı.

Sarı lacivertliler, küçük yaşta kadrosuna kattığı Eljif Elmas’ı 2019’da Napoli’ye 16 milyon euro bonservis ücreti karşılığında satmıştı. Oyuncunun başka bir takıma transfer olması durumunda Napoli’nin Fenerbahçe’ye 1.5 milyon euro ödeneceği sözleşmede yer alıyordu. Yetiştirme bedeliyle birlikte Kanarya’nın kazanacağı para 2 milyon Euro’ya yaklaşacak. Napoli ile geçen sezon İtalya Serie A Ligi şampiyonluğu yaşayan Eljif Elmas, çıktığı 189 karşılaşmada 19 gol ve 11 asist ile oynadı.

Fenerbahçe son maçta Galatasaray'ı geçti... 2023'ü lider bitirdiFenerbahçe son maçta Galatasaray’ı geçti… 2023’ü lider bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.