Emre Belözoğlu: Faruk Koca ile kader birliği onurdur

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu hakem Halil Umut Meler’e yumruk attığı için tutuklu bulunan eski başkan Faruk Koca’yla kader birliği yapmanın kendisi için onur olduğunu söyledi.

Spor 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu Faruk Koca hakkında olumlu konuştu.

Geçen pazartesi akşamı Ankaragücü – Rizespor maçının ardından hakem Halil Umut Meler’e yumruk atan Faruk Koca tutuklandı. PFDK’nın ömür boyu futboldan men ettiği Koca hakkında Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı 13 yıla kadar hapis cezası istedi.

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Yumrukçu başkana 13 yıla kadar hapis istemiYumrukçu başkana 13 yıla kadar hapis istemi

Ankaragücü Kulübü’nün bazı taraftar grupları Koca’nın arkasında olduklarına dair açıklama ve eylemler yaptı. Son olarak Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu da Koca’ya destek açıklaması yaparak “Aranızdaki en taze, en genç Ankaragüçlü benim. Bu Ankaragücü ailesinin parçası olduğum için şeref duyuyorum. Başkan Faruk Koca ile kader birliği yapmak benim için çok büyük onurdur. Bu süreç hiçbirimiz için kolay olmayacak. Sonuna kadar bir olursak emin olun daha da güçlenip çıkabiliriz. Birlik olmalıyız. Zaman birlikte olma zamanı. Başkanımıza ve oyuncularımıza sahip çıkacağız” dedi.

Halil Umut Meler taburcu edildiHalil Umut Meler taburcu edildi

Halil Umut Meler'den hakemlere mesajHalil Umut Meler’den hakemlere mesaj

TFF, Ali Palabıyık’a dava açıyorTFF, Ali Palabıyık’a dava açıyor

Ankaragücü de olayların ardından beş maç seyircisiz oynama ve iki milyon TL para cezasına çarptırıldı. Belözoğlu cezaların takıma etkisi yle ilgili soruya “Tabii ki kolay değil. Geçmişte buna yakın olmasa da benzer süreçleri yaşamış bir sporcuydum. Ama açıkçası oyuncularımı motive etmesini bekliyorum. Burada bize görevler düşüyor. Sahada güçlü kılmak adına sadece motivasyonla götüremezsiniz. Sahanın, futbolun gerçeklerini de oyuncularımıza uygulatmamız gerekiyor. Bizim işimiz kolay değil ama bundan kaçacak, çekinecek bir durumumuz yok. Bilgimize, becerimize, tecrübemize inanıyoruz. Oyuncularımızın bütün hareket ettiğinde sahada herkese meydan okuyabilecek bir takım olduğunu biliyoruz. Ona göre dersimizi çalışacağız. Oyuncularımızı motive edeceğini düşündüğüm bir süreç yaşayacağız. Bir an önce başkanımız da özgürlüğüne kavuşursa oyuncularım çok daha motive sahada yer alacaktır” dedi.

Güreşin Faruk Koca'sı! Görevden alındıGüreşin Faruk Koca’sı! Görevden alındı

Başkan Koca’yı ziyaret ettiğini belirten Belözoğlu “”Kendisini ziyaret ettim, 15 dakika kadar oturduk sohbet ettik. Başkanımız güçlü bir karakter. Bu camianın ayakta durmasında maddi manevi çok büyük destekleri oldu. 2,5 aydır kendisiyle çalışıyorum. Bence çok önemli ve değerli bir insan. Futbol kurallarının kendi içinde kırmızı çizgileri var. Yaşanmaması, olmaması gereken bir hadiseydi ama her yaşananın da sanki tek suçlusu varmış gibi bu ülkede algı oluşturmaya gerek yok. Yıllarca bunun sıkıntısını yaşamış biri olarak samimice söylüyorum. Kendisi de üzüntüsünü paylaştı. Onu, camiamızı mutlu etmek adına elimizden geldiğince sahanın içinde her şeyi yapmaya çalışacağız” dedi.

TBF’den Meler için siyah kurdele kararıTBF’den Meler için siyah kurdele kararı

Baba Meler: Yüreğim sızladıBaba Meler: Yüreğim sızladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.