Emre Belözoğlu’ndan dobra dobra: Halil Umut Meler, Seçilbank…

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler'in yaptığı suçlamayla kendisini ele verdiğini söyledi, Seçilbank olayı hakkında ilk konuştu.

Spor 1 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Emre Belözoğlu, para yatırmadan bir ay öncesine kadar Seçil Erzan'la tanışmadığını söyledi.

Emre Belözoğlu geçmişte verdiği demeçte “Hayatımda hiçbir hakemin ben tekme yerken güldüğünü görmedim. Halil Umut Meler’i hayatım boyunca unutmayacağım. O da bunu iyi bilsin” demişti. Ankaragücü-Rize maçında başkent ekibinin eski başkan Faruk Koca’nın saldırısına uğrayan Meler ise Hürriyet gazetesine yaptığına açıklamada Emre Belözoğlu’nu suçlamıştı. Belözoğlu’nun saldırıyı önceden planlamış olabileceğini ve provokasyon yaptığını iddia eden hakem “2018 yılında benimle ilgili görüşü vardı. Bu şahsi görüşün devam ettiğini düşünüyorum. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, ‘mesaj attım’ desin” demişti. Bu polemiğin hemen ardından ortaya maç sonrası görüntüleri çıktı. EmreBelözoğlu, maç sonrası darp edilen Halil Umut Meler’e sarılarak soyunma odası koridorunda birlikte yürüyorlardı.

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu Futbol Plus Youtube kanalında bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Bana karşı o röportajı yapmasını sağlayan neydi? Onu sevmeyen insanlar toplansa ona ancak bu kadar zarar verirdi. Kendini ele vermiş oldu. Benim ona ve diğer hakemlere karşı duygum aynı. Yıllar önce verdiğim demeç maçın heyecanıyla olmuştu. Söylediklerinizin bazen esiri oluyorsunuz. Bu röportajı hangi kulüp başkanı yaptırdıysa ona gidip kendisini ne kadar zora soktuğunu iletebilir. Süreci çok kötü yönetti. Benim de bir ailem var. Gazetede baş sayfada beni hedef koydu.”

Hakem Meler Belözoğlu’nun kendisinden özür dilemediğini söyledi, ancak görüntüler onu yalanladı.

‘Seçil Erzan’ı tanımıyordum’

Kamuoyunda Fatih Terim Fonu olarak bilinen bankacı Seçil Erzan’a para kaptıranlardan olan Emre Belözoğlu bu konuyla ilgili ilk kez konuştu: “Bir bankacılık işlemi olduğunu ve yatırım yaptığımı düşündüm. Bunun dışında olduğunu anlayınca mahkemeye gittik. Elimize geçen kağıtların, dekontların karşılığının bankada olmadığını öğrendiğimiz anda şikayetimizi yaptık. Bize vaat edilen tarih gelmemişti bile… Banka müdürü ve yardımcısının imzalarının olduğu belgeler var. Hukuksal süreç ilerliyor. Seçil Erzan’la bir kez yüz yüze görüştüm. Yatırım yapmadan tanımıyordum. Toplam bir aylık süreç var.”

Halil Umut Meler 'Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti' dedi, görüntü yalanladıHalil Umut Meler ‘Saldırıyı Emre Belözoğlu provoke etti’ dedi, görüntü yalanladı

Erol Bulut’a yanıt: Çok başka insanlarız

Emre Belözoğlu, Erol Bulut’un ‘F.Bahçe’de istediğim transferler yapılmadı’ iddiasına da “Transferler beraber yapılır. O açıklamalar kendisini bağlar. Hakkında asla menfi açıklamam olmaz. Çok başka insanlarız. Ben teknik direktör olarak istemediğim futbolcuyu içeri sokmam” yanıtını verdi.

Erol Bulut'tan Fenerbahçe yönetimine taşErol Bulut’tan Fenerbahçe yönetimine taş

‘Fenerbahçe bana haksızlık yapmadı’

Ankaragücü hocası 10 hafta görev yaptığı Fenerbahçe’de kendisine haksızlık yapılmadığını söyledi. Belözoğlu şöyle konuştu: “Şampiyon olsaydım devam edebilirdim. Sivasspor’u yensek şampiyon da oluyorduk. Ama devam etmem garip olabilirdi. Sonuçta 10 haftalık hocaydım. Ali Koç’la beraber karar verdik. Haksızlık olduğunu düşünmüyorum.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.