Endrick Wembley’de sahne aldı, Brezilya kazandı

İngiltere ve Brezilya'yı karşılaştıran hazırlık maçına Endrick damga vurdu. Genç yıldızın golüyle sahadan 1-0'lık zaferle ayrılan taraf Brezilya oldu. Bir diğer maçta Almanya, henüz yedinci saniyesinde öne geçtiği karşılaşmada Fransa'yı 2-0 yendi.

Spor 24 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
17 yaşındaki Endrick, milli formayla ilk golünü Wembley'de attı.

Ligleri bir süreliğine duraksatan milli arada oynanan büyük maçlar futbol heyecanını tüm hızıyla yansıtmayı sürdürüyor. EURO 2024’e hazırlanan son Avrupa ikincisi İngiltere, Copa America’ya hazırlanan Brezilya’yla Londra’da; Fransa ise Toni Kroos’un geri döndüğü Almanya’yla Lyon’da karşılaştı.

17 yaşındaki Endrick, Wembley’de hayalini gerçekleştirdi

İngiltere ve Brezilya’yı karşı karşıya getiren maç efsanevi Wembley Stadı’nda oynandı. Mücadeleye İngilizler hızlı başladı. Phil Foden’ın kullandığı orta şut karışımı duran topta meşin yuvarlak kaleye yöneldi ancak diğerin dibinden auta çıktı. Brezilya’nın ilk denemesi ise Rodrygo’dan geldi ancak ceza sahası dışından yapılan vuruş etkisiz olunca kaleci Pickford pek de zorlanmadı. Dakikalar 12’yi gösterirken hızlı hücuma kalkan Brezilya’da Paqueta savunma arkasına nefis bir uzun top gönderdi. Karşı karşıya kalan Vinicius’un şutu kaleciyi geçse de, zayıf giden topu çizgide savunma çıkardı. 18’de İngiltere etkili geldi, Gallagher’ın ceza sahasına gönderdiği topu kontrol eden Ollie Watkins çok yakın mesafeden şutunu çekti ancak top üstten auta çıktı.

Oldukça yüksek bir tempoda oynanan maçın ilk yarım saatlik diliminde pek çok net fırsat olmasına karşın gol sesi çıkmadı. 35’inci dakikada ceza alanı içinde yaşanan karambol sonrası Vinicius’dan pası alan Paqueta penaltı noktasına yakın bölgeden sol ayağıyla gelişine vurdu ancak top direkten oyun alanına geri döndü. 41’de soldan çalımlarla içeri kat eden Anthony Gordon’ın ceza sahası dışından uzak köşeye etkili vurduğu plasede Brezilya kalecisi Bento hata yapmadı. Hemen bir dakika sonrasında Harry Maguire’ın kısa düşen geri pasında topu kazanan Raphinha kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top çerçeveyi tutmadı. Dolu dolu geçen ilk 45 dakikada iki takım da gileleri bulamayınca soyunma odasına 0-0’lık skorla gidildi.

İkinci devreye de tıpkı maç başında olduğu gibi kullandığı duran topla etkili giren taraf İngiltere oldu. Rice’ın ortasına Gordon vurdu ancak kaleci Bento genç oyuncuya yine izin vermedi. 63’te bu kez Brezilya gole yaklaştı ancak ceza alanı sağ köşesinden Paqueta’nın gelişine vurduğu plasede top uzak direği sıyırıp auta gitti. Sambacılarda 71’inci dakikada iki oyuncu birden değişti. Paqueta ve Rodrygo kenara gelirken, Pereira ve Endrick sahaya dahil oldu.

80’de oyuna sonradan adhil olan Pereira’nın savunma arkasına attığı pasa Vinicius hareketlendi. Ofsayt bayrağının kalkmadığı pozisyonda topu iyi önüne alan Real Madridli şutunu da çekti ancak top kaleci Pickford’dan sekti. Seken topu tamamlayan ise sezon sonu Real Madrid’in yolunu tutacak olan Endrick oldu. Endrick bu golle milli takım kariyerindeki ilk golünü attı. “Wembley’de oynamak benim için bir hayaldi” diyen 17 yaşındaki futbolcu, hayalini golle taçlandırdı ve Brezilya Milli Takımı tarihinde gol atan en genç dördüncü futbolcu olmayı başardı.

90+4’te İngiltere korner için tüm hatlarıyla rakip ceza sahasına yüklendiği anda topu çalıp kontratağa kalkan Brezilya, rakibini üçe bir yakaladığı pozisyonun sonunda Endrick’le bir kez daha gole yaklaştı. Ceza sahası içinden sol ayağıyla gol arayan genç futbolcunun kendisinin ve takımının ikinci golünü atmasına İngiltere kalecisi Jordan Pickford engel oldu. Kaçan bu fırsatın ardından maçtaki son düdük duyuldu, Brezilya Wembley’de oynadığı maçta İngiltere karşısında 1-0 kazandı.

Almanya yedinci saniyede attı, Fransa karşısında 2-0 kazandı

Günün bir diğer önemli karşılaşmasında Fransa ve Almanya karşılaştı. Lyon’da oynanan maça Alman Milli Takımı’na geri dönen Toni Kroos ilk 11’de başladı. Santra sonrası rakip ceza alanına Kroos’un gönderdiği uzun topu kontrol edip kale sahası dışından nefis bir vuruş yapan Wirtz fileleri buldu ve Almanlar henüz yedinci saniyede öne geçti. Bu golle birlikte Toni Kroos da milli formaya asistle geri döndü.

Maçtaki ilk etkili Fransız akını ise 20’nci dakikada geldi. Kounde’nin sağ kanattan yaptığı ortada seken top bir anda Thouram’ın önünde kaldı. Thouram’ın sol ayağıyla çektiği şut ise üstten auta çıktı. Baskıyı artıran Fransa’da Dembele sağ kanattan çalımlarla sıfıra inip ortasını yaptı, ceza sahasında topu indiren Mbappe ayağının üstüyle kaleyi yokladı ancak top bu sefer de yandan auta çıktı. 25’te Lucas Hernandez’in pasıyla savunma arkasında sarkan Mbappe süratini de kullanıp kaleciyle karşı karşıya kaldı. Aşırtma vuruşla gol arayan yıldız futbolcuya Alman kaleci Ter Stegen engel oldu. İki takımın da etkili ataklar ürettiği ilk yarının kalan süresinden başka gol sesi çıkmayınca devre arasına 1-0’lık Almanya üstünlüğüyle gidildi.

Soyunma odasından hızlı dönen taraf Almanlar oldu. Maça golle başlayan Almanya, ikinci yarının da erken dakikalarında pozisyon yakaladı. 48’inci dakikada Wirtz’in savunma arkasına gönderdiği topu çok iyi kontrol eden Musiala önce kaleciyi çalımladı, sonra da topu geriye çıkardı. Pasla buluşan Havertz, sol ayağıyla tek vuruş yaparak meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi ve ‘Panzerler’, Fransa deplasmanında skoru 2-0’a getirdi. 80’inci dakikada Alman Milli Takımı’ndan ilk kez davet alan Deniz Undav, ikinci golün sahibi Kai Havertz’in yerine oyunda dahil oldu. Maça girer girmez gole yaklaşan Deniz’in ceza sahası dışından yaptığı etkili vuruşta Fransız kaleci Samba soluna iyi uzanıp farkın üçe çıkmasını engelledi.

Skor tabelası 88’inci dakikayı gösterirken sol kanattan savunma arkasına sarkan Mbappe’nin ceza alanına çevirdiği topa Alman savunmacılar üst üste ters vuruşlar yaptı ve top direkten döndü. Seken topu Kolo Muani tamamlamak istedi ancak meşin yuvarlak çerçeveyi tutmadı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Mbappe’nin ortasına rakibi Tah’la resmen boğuşarak vurmayı başaran Giroud’nun volesi az farkla dışarı çıktı. Giroud’nun girişimi maçtaki son pozisyon oldu. Karşılaşmayı EURO 2024’ün ev sahipliğini üstlenecek Almanya 2-0’lık skorla kazandı.

Futbolu bu kadar ‘şiddetli’ sevmesek!Futbolu bu kadar ‘şiddetli’ sevmesek!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.