Enes Ünal: Sahaya çıktığımda ağlayacaktım

2 Ocak 2024 tarihindeki Rayo Vallecano maçıyla yaklaşık yedi ay sonra sahalara dönen milli forvet Enes Ünal sakatlık sürecinde yaşadıklarını anlattı.

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Getafe'de Enes Ünal zorlu süreci anlattı.

Getafe forması giyen milli futbolcu Enes Ünal çok iyi geçirdiği 2022-23 sezonunun sonunda çok şanssız bir sakatlık yaşadı. Enes 36. haftadaki Real Betis karşılaşmasının 11. dakikasında dizinden ağır bir sakatlık geçirdi. Bu olay onun yedi ay sahalardan uzak kalmasına neden oldu. 38 maçta 15 gol beş asistle kariyer sezonunu yaşayan futbolcu için olabilecek en kötü senaryo gerçekleşmişti.

Ancak Enes pes etmedi ve 2 Ocak 2024’teki Rayo Vallecano karşılaşmasıyla yeşil sahalara döndü. Dört gün sonra Espanyol’a karşı oynanan Kral Kupası maçında asist yaptı ve ilk kez skor katkısı verdi. Enes sahalara dönüş süreciyle ilgili “Uzun zaman tek başıma kaldım ve çok çalıştım. Nihayet takım arkadaşlarımla birlikteyim ve bundan dolayı da çok mutluyum. Başlangıçta koltuk değnekleriyle yürüyordum. Bunu fiziksel anlamda aşarken ilk insan olarak ardından sporcu olarak aşamalar kaydettim. Nihayet kendimi tekrardan futbolcu hissediyorum” dedi.

Enes Ünal sahalara döndüEnes Ünal sahalara döndü

‘Eşim beni daha iyi anladı’

Enes çevresindeki insanların sakatlığına yaklaşımıyla ilgili “Ailem, özellikle eşim için de zor oldu. Ben biraz dediğim dedik biriyim. Eşim de bir dönem futbolcu olduğu ve benzer bir sakatlık geçirdiği için beni daha iyi anladı. Bazen çok güzel günler geçirdik, bazen de zor geçti” dedi.

Enes “Enerjini, aklını, zamanını tamamen futbola verince kızının büyümesi gibi şeyleri kaçırdığının farkında olamıyorsun. Hayatta daha önemli şeylerin olduğunu unutuyorsun. Ben hep iyi bir baba olmak istedim. Sakatlığımdan dolayı tabii ki boş zamanlardan yararlandım ve ailemle daha fazla vakit geçirdim” diye konuştu.

Milli futbolcu sözlerine “Sakatlıktan sonra ilk kez sahaya çıkınca neredeyse ağlayacaktım” diye nokta koydu. 

Süper Real Madrid! Arda'nın ilk kupası farkla geldiSüper Real Madrid! Arda’nın ilk kupası farkla geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.