Erden Timur: Szymanski Florya’ya gelmedi

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, GKN Kargo ile yapılan sponsorluk anlaşması imza töreninde, Zimbru maçı sonrası Wilfried Zaha ve Sebastian Szymanski transferleriyle alakalı konuşan Fenerbahçe Yönetcisi Selahattin Baki’ye yanıt verdi.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Erden Timur'dan 2 saat 40 dakikalık yayında çarpıcı iddialar.

2023-24 sezonuna şampiyonluk hedefiyle giren ve yeni dönem öncesi birçok sponsorla anlaşma imzalayan Galatasaray, GKN Kargo’yla da bir sponsorluk anlaşması imzaladı. İmza törenine katılan Başkan Vekili Erden Timur, gündemle alakalı açıklamalarda bulundu.

Timur, yeni sezonda da şampiyonluk hedeflediklerini belirtti. Başkan Vekili, çıkan iddiaların bazılarının asılsız olduğunu ve iddialarla beraber yaratılan havanın Galatasaray’a zarar verdiğini belirtti.

Zaha transferine sponsor desteği

Wilfried Zaha’nın flaş transferiyle alakalı konuşan Timur “Açıklanan bu rakamların içerisinde sponsorluk kısmı da var. Bir de oyuncunun kendi haklarıyla ilgili sponsorlukla anlaştığı ekstra kısımlar var. Her şeyin parayla ilgili olduğu düşünülüyor.” dedi. Timur, oyuncuları ikna etme sürecinde samimiyetin önemine vurgu yaptı ve “Bir şey olduğunda ‘Şampiyonlar Ligi var’ deniliyor. Geçen sene yoktu Şampiyonlar Ligi. İnsanların değerlerine saygı duymak lazım, bizim en önemli turnusolumuz o. Zaha’da da belirttiğim gibi, oyuncuyla da bire bir sponsorluk konusu var ama çok büyük rakamlar konuşuluyor, hiç öyle şey değil. O kadar. Her şeyde paraya göre karar verecek düşüncesi çok yanlış.” sözlerini dile getirdi.

Erden Timur haberi verdi: Muslera'dan son dansErden Timur haberi verdi: Muslera’dan son dans

Baki’ye yanıt

Selahattin Baki’nin Zimbru maçı sonrası “Biz dört gün önce masadan kalkmıştık. Transfer çalımı öyle olmaz” şeklindeki açıklamalarını da yanıtlayan Timur “Selahattin Baki’nin açıklaması doğru bir açıklama değil. Anlıyorum. Kendi taraftarlarına şey yapıyorlar. Biz Zaha transferinden sonra şöyle yaptık, böyle yaptık diye hiçbir şey demedik. Demeyi de doğru bilmiyorum.” sözlerini kullandı.

Öte yandan yine Baki’nin “Szymanski’yi Florya’dan aldık getirdik” sözüne de yanıt veren Başkan Vekili “”Kampta söylemiştim, Szymanski iyi bir oyuncu. 8-10 milyon bonservis de verilir ama belirli bir bonservisi verdiğiniz oyuncu genç yaştaysa maaş skalasının üstüne bir şey verince, o maaşla satmak çok zor. Biz o yüzden belirli bir maaş şeyinin üzerine çıkamadık. Onu söyledik. Bende yazılı bir şey, “Biz bu maaşı veremeyiz” diye. Ondan sonra da bitmiş. Oyuncu Florya’ya geldi falan o işler doğru şeyler değil.” dedi.

Zaha’nın sağlık durumu

Kasık bölgesinde sakatlığı bulunduğu ve 1 aya yakın sahalardan uzak kalacağı söylenen Zaha hakkında Timur “Zaniolo transferi sonrası da olmuştu, şimdi de Zaha ile ilgili başladılar sakatlık diye. Zaha’nın adale sakatlığını herkes biliyor, şu anda da iyileşme sürecinde. Bam telimize basılıyor, konuşuyoruz.” diye konuştu.

Zaha’nın sağlık durumuyla ilgili algı açıklaması geldi.

Icardi ve Rashica’da son durum

Timur, Mauro Icardi transferinde son durum için “Mauro da önümüzdeki günlerde aramızda olacak ama tam belli olmadan bir şey demek yanlış olur. Sonuçta doktorların karar vereceği bir şey ama yakındır diye düşünüyorum.” dedi. Erden Timur Rashica için “Rashica’nın kadromuzda olmasını istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Doğru rakamlar olmadan yapmak mantıklı değil. Rashica da bizi istediği için bugün yarın anlaşacağız.” sözlerini söyledi.

Kaleci transferi

Kaleci transferindeki son durumu aktaran Başkan Vekili “Günay Güvenç’in transferi için anlaştık. Bizim kiralık vereceğimiz oyuncularla ilgili anlaşmayı bekliyoruz. Uğurcan Çakır’la ilgili herhangi bir girişimimiz olmadı. Olsaydı zaten ilk olarak Trabzonspor’la görüşürdük. Şu ana kadar öyle bir şey olmadı.” dedi.

Trabzonspor'dan Galatasaray'a Uğurcan Çakır göndermesi: Pışık!Trabzonspor’dan Galatasaray’a Uğurcan Çakır göndermesi: Pışık!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.