Ergin Ataman: Larkin ve Wilbekin’e cezaları ben verdirmedim

Bu akşam EuroLeague 3. hafta maçında Fenerbahçe’yle karşılaşacak Panathinaikos’un koçu Ergin Ataman konuştu. Ataman, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin’e milli takıma gelmedikleri gerekçesiyle verilen 5’er maç ceza hakkında da yorum yaptı.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman Fenerbahçe maçı öncesi değerlendirmelerde bulundu.

Ergin Ataman Panathinaikos’un Fenerbahçe deplasmanı için yurda geri döndü. Yunan ekibini çalıştıran ve EuroLeague’de sezona 1 galibiyet 1 mağlubiyetle başlayan Ataman hedeflerini anlattı. Tecrübeli isim “Panathinaikos’un geçmişte altı EuroLeague şampiyonluğu var ama 2011’den beri şampiyonluk yok. Takım son iki sezonda EuroLeague’de artık dibe vurmuştu. Yeni bir yapılanmaya gittik. Şu anda müthiş bir ilgi ve atmosfer var” dedi. Ataman “Hedefler büyük. Transfer dönemi tabii ki kolay geçmedi. Ciddi transferler yaptık fakat Avrupa’da bu transferleri yapmak, şampiyonluk hedefleyen yeni bir takım kurmak kolay değil. Kemikleşmiş kadrolar. Her şeye rağmen iyi bir takım kurduğumuzu, sonuna kadar hedefleri kovalayacağımızı düşünüyorum.” diye konuştu.

Sloukas dönüyor

Pana’da taraftarın da başarıya özlem duyduğunu ve OAKA’daki atmosfere hayran kaldığını belirten Ataman bu akşamki maç hakkında da konuştu. 10 gündür sahalardan uzak kalan Yunan gard Kostas Sloukas’ın forma giymesini beklediklerini açıklayan Ataman, “Fenerbahçe – Panathinaikos maçlarında zaten her iki tarafta da kolay olmayan atmosferler oluyor. Bu seviyedeki oyuncuların buna alışkın olduğunu düşünüyorum. İyi oynamaya, direnç koymaya çalışacağız. Fenerbahçe, son anda alınan Valencia mağlubiyetiyle yaralı geliyor. Bu yüzden biraz daha fazla çaba sarf edeceklerdir, kendi sahalarındaki maçı mutlaka kazanmak isteyeceklerdir” dedi.

Sloukas sahalara İstanbul’da dönecek.

Milli Takım hedefi

Ergin Ataman aynı zamanda 12 Dev Adam’ı da çalıştırıyor. Deneyimli isim Milli Takım’la alakalı hedeflerini “2025’te Alperen de tam olgunluk seviyesine ulaşacak. Aşağıdan gelen genç oyuncular var. Onuralp Bitim de NBA tecrübesi kazanacak. 2025’te bu kadronun hedefi artık madalya kazanmak olacak” dedi.

Milli Takım’ın her şeyden önemli olduğunu aktaran Ataman voleybol ve futbol takımlarını kutladı. Scottie Wilbekin’in Rodos’taki hazırlık turnuvasında yanına gelerek verilen ceza hakkında kendisiyle konuştuğunu söyleyen Ataman oyuncuyu bu hareketinden dolayı eleştirerek “Wilbekin, Rodos’ta biraz sevimsiz bir şekilde geldi yanıma. Ben hocayım, aynı zamanda rakip takım hocasıyım. Onunla hiç konuşmayabilirdim. ‘Sen beni aramadın ki’ dedi bana. Ben de ‘TBF seninle temas kurdu, bana ilettiler’ dedim. ‘Biz anlaşamıyoruz seninle bu konuda, ben sakattım’ dedi. Bazı kulüp yöneticileri beni suçluyor bu konuda. Ben niye böyle bir şey yapayım? EuroLeague’de oynamayacak olsalar bana avantaj olur Panathinaikos koçu olarak. Ligde oynamamalarının bana faydası ne?” açıklamasını yaptı. Hem Larkin hem de Wilbekin sakatlıkları gerekçesiyle Milli Takım kampına gelmemişler ve Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası’nda elenilmesinin ardından iki oyuncuya da bu sebeple 5’er maç men, 90’ar bin TL para cezası çıkmıştı. Bu cezalarla beraber Anadolu Efes ve Fenerbahçe formaları giyen iki oyuncu yerli statülerini yitirmişlerdi.

Ergin Ataman'ın Panathinaikos macerası olaylı başladıErgin Ataman’ın Panathinaikos macerası olaylı başladı

Ataman, geçtiğimiz haftalarda hazırlık maçında Erten Gazi’ye karşı “Sen beni Ergin Ataman mı sandın? Terbiyesiz” demişti. Konu hakkında konuşan Ataman “Adrenalinle bazen söylemek istemediğimiz şeyler söyleriz. Erdem Can beni aradı ve bir yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. ‘Sen bunlara kafanı takma, Anadolu Efes’te yeni bir göreve geldin. Sadece önemli bir kulüpte olduğunun bilincinde olup işine odaklan’ dedim. Erdem Can benim takdir ettiğim bir antrenör kardeşim.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.