Ergin Ataman resmen Panathinaikos’ta: Tatile gelmedim

Anadolu Efes'i Türkiye'de şampiyon yaptıktan sonra yollarını ayıran başantrenör Ergin Ataman, Panathinaikos ile sözleşme imzaladı.

Spor 21 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Ergin Ataman 2 yıl boyunca Panathinaikos'u çalıştıracak.

Yunanistan Basketbol Ligi ekiplerinden Panathinaikos, Anadolu Efes’ten ayrılan başantrenör Ergin Ataman ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. İmza sonrası kulüp sitesine konuşan Ataman, “Yeşil severim, yeşil ve beyaz güzel renkler. Panathinaikos koçu olarak buradaki duygularım harika. Çok iyi hissediyorum. Rakip olarak birkaç kez OAKA’ya gittim ama şimdi hep birlikte büyük hedeflere hazırız” dedi.

Efes’ten veda Ataman’dan iddia: Pana'nın hedefi EuroLeague şampiyonluğuEfes’ten veda Ataman’dan iddia: Pana’nın hedefi EuroLeague şampiyonluğu

Ataman konuşmasına şöyle devam etti: “Burada olmaktan dolayı çok iyimserim. Yoksa neden burada olayım. OAKA birçok unvanı ve hatırası olan bir yerdir. Panathinaikos, Avrupa’nın en büyük takımlarından biri ve şimdi başarılı yıllara dönme zamanı. Bu arena dolu olacak ve Bay Giaanakopoulos ve tüm ekiple birlikte her şey için savaşacak güçlü bir ekip oluşturmak istiyoruz. Atina’yı seviyorum, bunu herkes biliyor ama buraya tatil için gelmedim. Kazanan bir koçum ve son dört sezonda Avrupa basketbolunda büyük başarılar elde ettim. Ve şimdi onları OAKA’da Panathinaikos ile tekrar yaşamak istiyorum.”

Tribünlerin ilk maçta dolu olacağını tahmin ettiğini belirten Ergin Ataman, “Yalnız olmayacağım. Büyük ve güçlü bir kadromuz olacak. Transfer dönemindeyiz ve kazanan takım yaratmak için Dimitris Giaannakopoulos ile çalışıyoruz. Ben tek başıma bir şey yapamam, kimse kendi başına bir şey yapamaz. Yanımızda taraftarlara ihtiyacımız olacak” dedi.

Bir hezimetin anatomisi... Periler niye sınıfta kaldı?Bir hezimetin anatomisi… Periler niye sınıfta kaldı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.