Eric Bailly’nin Beşiktaş’a maliyeti belli oldu: Dakikada 121 bin lira

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ın geçenlerde karşılıklı anlaşarak yolunu ayırdığı Fildişi Sahilli savunma oyuncusu Eric Bailly'nin Kara Kartal'a maliyeti belli oldu. Savunmacı dakikada 121 bin lira kazandı.

Spor 31 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eric Bailly'nin Beşiktaş'a maliyeti dudak uçuklattı.

Beşiktaş geçen yaz transfer dönemini beklentilerin altında geçirdi. Tartışmalı başlayan sezonda sırasıyla Şenol Güneş, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay’la yollar ayrıldı. 3 aralıktaki seçimden sonra yönetim değişti ve başkanlığa Hasan Arat geldi.

Yeni yönetimin ilk maçı iç sahada Fenerbahçe derbisiydi. 3-1 kaybedilen maçın ardından beş futbolcu -Vincent Aboubakar, Valentin Rosier, Rachid Ghezzal, Jean Onana, Eric Bailly- kadro dışı kaldı. Bu futbolculardan Eric Bailly ile olan sözleşme karşılıklı anlaşmayla feshedildi. Fildişi Sahilli savunmacı geçen yaz Manchester United’dan gelmişti. Sakatlık geçmişi soru işareti yaratıyordu. Nitekim Beşiktaş kariyerine de sakatlıklar damga vurdu. Oyuncuyla olan bir senelik mukavele feshedildi.

Beşiktaş'tan ayrılan Eric Bailly'nin yeni takımı belli olduBeşiktaş’tan ayrılan Eric Bailly’nin yeni takımı belli oldu

Sports Digitale’den gelen habere göre oyuncu sezonun ikinci yarısı için alacaklarından vazgeçerek takımdan ayrıldı. Kariyerine LaLiga ekiplerinden Villarreal’de devam edecek Bailly 87 günlük Beşiktaş macerasında iki milyon euro kazandı.

4 Eylül’de Beşiktaş’a imza atan yıldızın senelik ücreti 3.5 milyon euro’ydu. Bailly üç ayı bulmayan Beşiktaş kariyerinde yalnızca üç kez 90 dakika sahada kaldı. Sekiz maçta 537 dakika süre aldı. Bailly Türk Lirasına çevrildiğinde 65 milyon TL kazandığı Kara Kartal için sahaya adım attığı her dakikada cebine 121 bin 415 TL koydu. Beşiktaş Bailly’nin forma giydiği mücadelelerde üç galibiyet, dört yenilgi ve bir beraberlik aldı.

Beşiktaş’ta Rachid Ghezzal'a afBeşiktaş’ta Rachid Ghezzal’a af

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.