Eric Cantona: Özgür Filistin demek…

Dünya futbolunun ikonik isimlerinden Eric Cantona, Filistin'e destek verdi. Fransız, 'Özgür Filistin demek, Yahudi düşmanı olduğunuz veya tüm Yahudilerin gitmesini istediğiniz anlamına gelmez' dedi. Spor dünyasından birçok isim yaşananlara sessiz kalmadı.

Dünya 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Eric Cantona futbolu bıraktıktan sonra sinemaya geçiş yaptı.

Dünyaca ünlü eski futbolcu Eric Cantona, Filistin’e verdiği destekle Avrupa basınında manşetlere çıktı.Eric Cantona, sosyal medya hesabından şu satırları paylaştı: “Filistinlilerin insan haklarını savunmak Hamas yanlısı olduğunuz anlamına gelmez. Özgür Filisin demek, Yahudi düşmanı olduğunuz veya tüm Yahudilerin gitmesini istediğiniz anlamına gelmez.

Özgür Filistin, Filistinlilerin 75 yıldır temel insan haklarından mahrum bırakan İsrail işgalinden özgür kalması anlamına geliyor. Özgür Filistin, yarısı çocuk olan 2.3 milyon Filistinlinin dünyanın en büyük açık hava hapishanesinde kafeslenmesine son vermek anlamına geliyor. Özgür Filistin, İsrail hükumetinin dayattığı ayrımcılığın sona ermesi anlamına geliyor. Özgür Filistin, Filistinlilere topraklarındaki temel altyapının kontrolünü vermek anlamına geliyor.”

Filistin’e destek veren El Ghazi’nin sözleşmesi feshedildiFilistin’e destek veren El Ghazi’nin sözleşmesi feshedildi

Mohamed Salah: İnsanlık galip gelmeli

Liverpool’un Mısırlı futbolcusu Mohamed Salah, Gazze halkına destek çağrısında bulundu. Sosyal medya hesaplarından video paylaşan Salah, “Böyle zamanlarda konuşmak kolay değil. Çok fazla vahşet ve kalp kırıcı şiddet var. Son hafta yaşanan gerginliklere şahit olmak çok kötü. Bütün hayatlar kutsaldır ve korunmalıdır. Buna son verilmesi lazım. Aileler birbirinden koparıldı. Gazze’nin insani yardım almasına acilen izin verilmeli. Oradaki halk, çok kötü koşullar altında” dedi. Dünya liderlerine seslenen 31 yaşındaki futbolcu açıklamasına şöyle devam etti:  “Hastanede yaşanan görüntüler çok korkunçtu. Gazze halkının suya, yemeğe ve tıbbi desteğe ihtiyacı var. Bütün dünya liderlerini, masum ruhların daha fazla katledilmesini önlemek amacıyla bir araya gelmeye çağırıyorum. İnsanlık galip gelmeli.”

 

Bu da oldu: Zizek'e 'Filistin' dedirtmedilerBu da oldu: Zizek’e ‘Filistin’ dedirtmediler

Abdullah Avcı: Savaşın kazananı olmaz

Sadece Cantona değil spor dünyasından birçok kişi Filistin hakkında açıklama yaptı. Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Gazze’de yapılan saldırıda yaşanan ölümlere üzüldüğünü belirterek “İsrail-Filistin sürecini, çocukların ve masumların öldürüldüğü hiçbir savaşın kazananı olmaz. Dünyanın bu olaylara sağlıklı bir şekilde yaklaşması, bizleri ve dünyayı rahatlatmış olur” diye konuştu.

Mert Hakan Yandaş: Vicdanlarımız yaralı

Gazze’de yaşananlara ilgili konuşan Fenerbahçeli futbolcu Mert Hakan Yandaş şunları söyledi: “Öncelikle canımızın yandığı, üzüntümüzün tarifsiz olduğu bir konuya dair birkaç cümle söyleyeceğim. Masum bebeklerin, çocukların, insanların, suçsuz binlerce kişinin katledilmesine sessiz ve tepkisiz kalmayı kabul edemiyorum. Bu süreç ve yaşananların bir an önce son bulması adına sorumluluğu olan herkesi göreve davet ediyorum. Bu konuda vicdanlarımız yıllardır yaralı! Ancak son yaşananlar artık tüm dünyayı harekete geçirmeli.”

Frankfurt Kitap Fuarı'nda sesi kısılan Filistinli yazar Adania Shibli'ye dünyanın her yerinden destek varFrankfurt Kitap Fuarı’nda sesi kısılan Filistinli yazar Adania Shibli’ye dünyanın her yerinden destek var

Merih Demiral’dan Filistin’e destek mesajı

Suudi Arabistan ekibi El Ahli’de forma giyen milli futbolcu Merih Demiral, İsrail ordusunun saldırıları altındaki Filistin için dayanışma mesajı verdi. Kuran-ı Kerim’deki İbrahim Suresi’nin 42. ayetini İngilizce olarak sosyal medya hesabından paylaşan milli futbolcu, “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! O sadece, onların işini bir güne erteliyor ki, o gün gözleri dehşetten dışarı fırlayacak” dedi. Merih Demiral yaptığı paylaşımda, Filistin bayrağı ve dua emojisi kullandı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.