Fenerbahçe’yi deviren Halkbank kupayı kazandı

AXA Sigorta Erkekler Kupa Voley finalinde Halkbank, Ziraat Bankkart ile oynadığı yarı finalden 17 saat sonra sahaya çıkan Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti ve mutlu sona ulaştı.

Spor 19 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Kupa Voley'de zafer Halkbank'ın oldu.

Erkekler Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu sezonunda mutlu sona ulaşan ekip Halkbank oldu. Erkekler voleybolunda bu sezonun en formda ekiplerinden biri olarak dikkat çeken Ankara ekibi, finalde Fenerbahçe’yi 25-21, 25-18 ve 25-12’lik setlerle geçerek zafere uzandı. Bir gece önce Ziraatbank Kart’ı 3-2 yendiği maç neredeyse gece yarısı biten Fenerbahçe sahaya 17 saat sonra çıkmak zorunda kaldı.

Bir garip fikstür! Finale çıkan Fenerbahçe 17 saat dinlenmeye sahaya çıkacakBir garip fikstür! Finale çıkan Fenerbahçe 17 saat dinlenmeye sahaya çıkacak

İlk set nispeten çekişmeli geçmiş olsa da ikinci ve üçüncü setlerde rakibinin direncini erkenden kıran Ankara temsilcisi, 3-0’lık net bir skorla zafere uzandı. Halkbank’ta Thomas Jaeschke ürettiği 20 sayıyla ön plana çıkan isim oldu. Jaeschke, final maçının en değerli oyuncusu seçildi. Nimir Abdel Aziz ise takım arkadaşına 17 sayıyla katkı sağladı.

Jaeschke ödülünü TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dan aldı.

Halkbank, kupayı 8. kez kazandı ve kupayı en çok kazanan ekip olma unvanını geliştirdi. Fenerbahçe kupayı 4 kez kazanmış durumda. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynama başarısı gösteren Halkbank, Efeler Ligi’ni tek yenilgiyle lider tamamlamış ve play-offta 4. sıradaki Arkas Spor’la eşleşmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.