Eski Beşiktaşlı Cisse: Acaba yanlış Cisse’ye mi talip oldular?

Eski Beşiktaşlı Edouard Cisse, verdiği bir röportajda yüksek maaş talebine rağmen Beşiktaş kendisini transfer edince menajerine "Yanlış Cisse'yi mi istiyorlar?" diye sorduğunu açıkladı.

Spor 1 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın eski futbolcusundan transfer süreci itirafı.

Bir dönem Türkiye Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş’ta top koşturan Fransız orta saha oyuncusu Edouard Cisse ülkesinde verdiği bir röportajda Beşiktaş’a transfer sürecine değindi.

2007 yılında Beşiktaş’a transfer olan Edouard Cisse, aslında o dönem Beşiktaş’a gelmeye niyetli olmadığını ve reddedilmek için yüksek ücret talep ettiğini söyledi. Ancak maaş talebine rağmen transferi gerçekleşince Cisse “Acaba yanlış Cisse’ye mi talip oldular?” diye menajerinden teyit istediğini itiraf etti.

“Paris’te kalmak için yüksek maaş istedim”

Beşiktaş’a geliş sürecinin ilginçliğinden bahseden Cisse, “Menajerim Beşiktaş’tan teklif geldiğini söyledi, ben de o zaman 29 yaşındaydım ve yeni PSG ile yeni sözleşme uzatmıştım. Türkiye’ye gitme fikrine sıcak değildim, menajerime kabul etmeyecekleri bir maaş talep etmesini ve böylece tekliflerini nazikçe geri çevirmesini söyledim.” dedi.

Beşiktaş'ta yeni asbaşkanBeşiktaş’ta yeni asbaşkan

“Yanlış Cisse’yi mi istiyorlar?”

Talep ettiği yüksek ücrete rağmen Beşiktaş’ın transferde ısrarcı olduğunu anlatan Cisse “Ailemle akşam yemeğindeyken, menajerim aradı ve isteklerimizi kabul ettiklerini söyledi. Menajerime iki katını istemesini söylememiştim ama yüksek bir şey istemişti. Eşim yanıma geldi ve ne olduğunu sordu. Ben de ona isteklerimizi kabul ettiklerini söyledim. Aklıma ilk gelen beni Dijbril Cisse ile karıştırdıkları oldu. Menajerime telefonda, onlara Dijbril Cisse olmadığımı ve onun gibi goller atmadığımı söyleyip söylemediğini sordum.” dedi.

“Ertuğrul Sağlam beni izlemişti”

Ertuğrul Sağlam’ın yanlış Cisse’yi istemediğini anlatan başarılı futbolcu “Dürüst olmak gerekirse o (Ertuğrul Sağlam) benim kim olduğumu biliyordu. Çünkü birkaç kez Fransa’ya gelip beni izlemiş. Fransa Ligi’ni seven bir hocaydı.” açıklamalarında bulundu.

2007 yılının yaz transfer döneminde Paris Saint-Germain’den 2 milyon euro bedelle Beşiktaş’ın yolunu tutan Fransız ön libero Beşiktaş’ta iki sezon kaldı. Siyah Beyazlı takımla 82 maça çıkan Cisse 4 gol atarken, 6 da asist yaptı.

'Onana'lar karıştı' iddialarına Kazancı'dan yanıt: Deli saçması‘Onana’lar karıştı’ iddialarına Kazancı’dan yanıt: Deli saçması

Akıllara Hürser Tekinoktay’ın iddiası geldi

Edouard Cisse’nin bu açıklamaları akıllara Beşiktaş’a iki kez başkan adayı olan Hürser Tekinoktay’ın ‘yanlış Onana’ iddiasını akıllara getirdi. Tekinoktay, Beşiktaş’ın geçtiğimiz yaz transfer döneminde aslında Amadou Onana ile ilgilendiğini ancak yanlışlıkla Jean Onana’yı aldığını iddia etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.