Eski Fenerbahçeli Bruma milli takıma döndü

Portekizli kanat oyuncusu Bruma, Roberto Martinez yönetimindeki Portekiz Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.

Spor 11 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Bruma'ya milli davet.

Ülkemizde önce Galatasaray forması giyen ardından 2022-23 sezonu başında Fenerbahçe tarafından transfer edilen Bruma, ülkesi Portekiz’in milli takımına yeniden yükseldi. Kariyerine son derece potansiyelli bir kanat oyuncusu olarak başlayan ancak beklenen patlamayı yapamayan oyuncu, Braga’ya transfer olduktan sonra son derece iyi bir sezon geçirdi ve sıçrama yaptı.

Bruma Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra yabancı sınırlaması nedeniyle TFF listesinin dışında kaldı. Zorunlu satın alma opsiyonu kullanılan oyuncu PSV’den alındı ve devre arasında Braga’ya kiralandı. Ülkesi takımında kendini gösteren kanat oyuncusu 6.5 milyon euro bonservis karşılığında kalıcı olarak Portekiz ekibinin yolunu tuttu. 29 yaşındaki oyuncu yeni sezona da verimli başladı. Şampiyonlar Ligi Elemeleri’nde 4 maçta attığı 3 gol ve 1 asistle takımını gruplara taşıdı. Gruplarda da gollerine devam eden deneyimli isim 4 maçta 2 gol 1 asist yaptı. Ligde de 8 maça çıkan oyuncu bu karşılaşmalarda 1 gol ve 1 asist üretmeyi başardı. Bruma’nın istikrar kazanan yüksek performansı Portekiz Milli Takımı’nın teknik patronu Roberto Martinez’in dikkatinden kaçmadı. Oyuncu, Portekiz’in 16 Kasım’da Lihtenştayn, 19 Kasım’da İzlanda’yla oynayacağı EURO 2024 Eleme grubu maçları için aday kadroya davet edildi. Haberi Braga takımının kamp yaptığı tesislerde alan oyuncu büyük sevinç yaşadı ve Bruma’yı ilk olarak takım arkadaşları kutladı.


Elemelerde J Grubu’nda yer alan Portekiz ilk 8 maçının tamamını kazanırken bu karşılaşmalarda 32 gol atıp 2 gol yemiş ve EURO 2024 biletini cebine koymuştu. Grubun ikinci sırasındaki 16 puanlı Slovakya da şampiyona bileti için büyük avantajı elinde bulunduruyordu.

Ronaldo şov Bosna’da sürdü, van Dijk Hollanda’ya hayat verdiRonaldo şov Bosna’da sürdü, van Dijk Hollanda’ya hayat verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.