Eski Fenerbahçeli Roberto Soldado futbolu bıraktı

Kariyerinde Real Madrid, Valencia, Tottenham, Villarreal ve Fenerbahçe gibi takımlarda forma giyen Roberto Soldado, 38 yaşında futbolu bıraktığını açıkladı.

Spor 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Soldado emekli oldu.

Roberto Soldado, İspanyol futbolunun 21. yüzyılda yetiştirdiği yetenekli forvetlerden biriydi. Kariyerine Don Bosco kulübünde başlayan 38 yaşındaki Soldado ardından Real Madrid altyapısına transfer oldu. 2006’da Osasuna’ya kiralanan oyuncu, 2008’de Getafe’ye transfer oldu. Burada gösterdiği performansla Avrupa futbolunun dikkatini çeken oyuncu 10 milyon Euro karşılığında Valencia’ya gitti. 2010 yazından 2013 yazına kadar Valencia’da oynayan oyuncu 30 milyon Euro karşılığında Tottenham’a gitti.

2015 yazında 16 milyon Euro karşılığında Villarreal’e transfer olan oyuncu 2017-18 sezonunun başında 5 milyon Euro karşılığında Fenerbahçe’nin yolunu tuttu. İstanbul’da iki sene geçiren oyuncu 2019’da bedelsiz olarak Granada’ya transfer oldu. Burada 2 sezon geçiren isim Levante’ye gitti ve 2 sezon daha burada oynadıktan sonra emekli olduğunu açıkladı. Soldado “Bugün 21 yıllık kariyerime son noktayı koyuyorum. Gerçekleşeceğini ve bu kadar uzun süreceğini hiç düşünmediğim bir hayale de son veriyorum. Bu yolculukta bana eşlik eden takım arkadaşlarıma, dostlarıma, aileme, antrenörlerime ve taraftarlara teşekkür ediyorum” diyerek yeşil sahalara veda etti.

Kariyeri boyunca 610 maça çıkan oyuncu 224 gol attı ve 74 asist yaptı. 1 kez LaLiga şampiyonu olan yıldız futbolcu 12 kez milli takım formasını giyip 7 kez gol attı.

Godin huzur içinde emekli olamadı, taraftarlar olay çıkardıGodin huzur içinde emekli olamadı, taraftarlar olay çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.