EURO 2024’te 16 yıl sonra dejavu: Türkiye ve Portekiz

EURO 2024'te F Grubu'nu Portekiz lider, Türkiye ise ikinci sırada noktaladı ve iki takım da bir üst tura adını yazdırdı. Çekya'nın elendiği grupta EURO 2008'in 16 yıl ardından ilginç bir benzerlik ortaya çıktı.

Spor 28 Haziran 2024
Portekiz ve Türkiye el ele gruptan çıkarken Çekya elendi, sene sanki 2008...

EURO 2024’te mücadele eden Türkiye A Milli Futbol Takımı, Portekiz ve Gürcistan’ın da bulunduğu F Grubu’nun son maçında Çekya’yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı, Çekleri de evlerine yolladı. Millilerin bu zaferiyle birlikte 16 senenin ardından tarih tekerrür etti.

Ay-yıldızlılar EURO 2008’de de Portekiz ve Çekya’yla aynı grupta yer almıştı. O yıl Portekiz beş gol atıp üç gol yiyerek altı puan toplamış ve lider şekilde gruptan çıkmıştı. Fatih Terim idaresindeki Türkiye ise beş gol atıp beş gol yediği grup aşamasında yine altı puan elde ederek grubu ikinci sırada tamamlamıştı.

EURO 2024’te bu iki takım yine aynı grupta yer aldı ve tıpkı 2008’de olduğu gibi bir ve ikinci sırayı elde ederek gruptan çıktı. Portekiz ve Türkiye’nin bu sezonki turnuvada 2008’e benzer olan tek rakamları gruptaki sıralamaları değil. İki ülke de 2008’de topladıkları gibi yine altışar puan topladı, ayrıca attıkları ve yedikleri gol sayılarında da 2008’deki istatistikleri birebir tutturdu.

2008’de Türkiye yarı finale kadar yükselmiş, Philipp Lahm’ın son saniye golüne engel olamayınca finalin kıyısından dönmüştü. Türkiye’yi eleyen Almanya yarı finale yükselirken Portekiz’i de saf dışı bırakan taraf olmuştu.

Türkiye'nin süper kanatları ay-yıldızlıları uçuruyorTürkiye’nin süper kanatları ay-yıldızlıları uçuruyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.